Kas var palīdzēt tikt galā ar pārdomām pēc ceļojuma?

Ikviena cilvēka dzīvē iezogas tā dīvainā sajūta, ka kaut kas trūkst, ka kaut kas ir jāmaina savā dzīvē un kā viena no alternatīvām, kas spētu remdināt šīs sajūtas, ir doties atvaļinājumā.

Ideja liekas superīga, doties ceļojumā, atstājot darbus un domas dzimtajā vietā un vienkārši braukt atpūsties, tādējādi cerot sakopot domas un atgriezties atpakaļ ar jaunu degsmi. Ir cilvēki, kas tiešām atbrauc atpakaļ spēku pilni un ar lielu sparu atgriežas darbos un turpina iesākto, bet ir arī otra puse… Reizēm liekas, ka ceļojums sakārtos visas lietas pa plauktiņiem, bet mēdz gadīties, ka cilvēki atgriežas atpakaļ vēl apjukušāki savās domās nekā aizbraucot.

Brīdī, kad cilvēks izjūt to garšu, ko sniedz cita valsts, grūti ir atgriezties ierastajā vidē, kur viss jau lielākoties ir paredzams, protams, katram ir iespēja savu ikdienu padarīt aizraujošāku, aizpildīt laiku ar vaļaspriekiem vai citām nodarbēm, bet dažiem ar to nav gana, tāpēc meklē risinājumu citā veidā. Kas tad rada to apjukumu? Pieļauju domu, ka iemesls ir meklējams tajā, ka nav pārliecības par to, ko vēlies darīt, kā arī vēlme turpināt dzīvot bezrūpīgās brīvdienās.

Reizēm mēģini aizpildīt laiku maksimāli, bet rezultātā sajūtas nav izgaisušas un ko iesākt?! Viss ir cilvēka prātā, ne pa velti saka, ka, piemēram, cilvēku saslimšanas iemesls ir meklējams viņu prātos. Bet joprojām paliek aktuāls jautājums par to vai šīs pārdomas izgaisīs ar laiku vai tomēr šīs pārdomas ir kā zīme, ka kaut kas tomēr ir jāmaina!

Katram ceļojumu meklētājam iespējams ir savi priekšlikumi par to, kā cīnīties ar sajūtām, kas rodas pēc ceļojuma. Atgriežoties atpakaļ, šīs sajūtas ir neizbēgamas, taču, ja zūd kāda vēlme turpināt iesākto, tad vajag sevi motivēt atrast kādu jaunu mērķi, censties visas domas vērst uz jauniem piedzīvojumiem, pārbaudījumiem, ko sniedz dzimtā valsts.

Jāstrādā pašam ar sevi, pašam sevi jāmotivē darīt to, kas patīk un turpināt sevi tajā attīstīt. Vēl kā variants ir iespējams pievērsties kaut kam jaunam, piemēram, ja iepriekš nedzīvoji pārāk veselīgi, tad varbūt tas būtu laiks, kad pievērsties veselīgam dzīvesveidam.

Gadās doties tādos ceļojumos, kur nākas mainīt krasi laika zonas, kas var radīt miega traucējumus pēc ceļojuma. Lai atgūtos, tad ieteicams ir doties gulēt pāris stundas agrāk vai tieši otrādi, atkarībā no tā, kāds bijis jūsu ceļojums. Pirms gulētiešanas nav vēlams lietot alkoholu un kofeīnu, kamēr atgūsiet ierasto miega grafiku. Svarīgi ir, lai būtu kvalitatīvs miegs, lai nakts laikā tiktu uzkrāti spēki jaunai dienai.

Cilvēkam nodarbojoties ar fiziskām aktivitātēm izdalās endorfīns, kas palīdz cīnīties ar depresiju. Aktivitātes palīdzētu novirzīt domas uz citurieni, kā arī uzlabotu savu fizisko sagatavotību.

Kā arī pēc ceļojuma, ja ir iespējams, tad nesteidzieties ātri uz darbu, dodiet sev vienu vai divas dienas, lai aklimatizētos. Centieties nesteigties notikumiem uz priekšu.

Ceļojumu uztveriet kā jaunu piedzīvojumu, jaunu pieredzi, nevis sērojiet par to, ka tās ir beigušās, jo būs vēl daudz un citi ceļojumi. Mēģiniet saprast kādas atziņas esat guvuši no piedzīvotā, kā arī, ja reizēm liekas, ka atgriežoties lietas ir mainījušās, tad pajautājiet sev vai gadījumā jūsos pašos nav kaut kas mainījies, gūstot jaunu pieredzi un satiekot jaunus cilvēkus. Jāatceras, ka daudziem nav nemaz tādu iespēju ceļot, tāpēc uztveriet visu notiekošo pozitīvi, tādējādi nonākot pie jaunām atklāsmēm.

Ja jums tomēr neizdodas tikt galā ar šīm sajūtām, tad nav liegts jums savā ikdienā ieviest to, kas jums patika citā valstī. Ja jums patika tās valsts virtuve, tad ieviesiet savā ikdienā to vai arī ja, jums rodas vēlme apgūt citu svešvalodu, tad dariet to, tādējādi jutīsieties tuvāk tam pēc kā ilgojaties.

Jūsu ceļojuma sajūtu var mazināt kāda lietiņa, ko paņemat no mājām vai kāds atgādinājums, kas jums liks ceļojuma laikā aizdomāties par mājām, kas var atvieglot pāreju atpakaļ savā ikdienā.

Lai mazinātu stresu, kas var rasties atgriežoties darbā pēc ceļojuma, ieteicams ir divas dienas pirms ceļojuma beigām, painteresēties kā kolēģiem sokas darbā, kādi jaunumi, lai atgriežoties nenobītos no tā, kas iespējams ir mainījies.

Tūristi mēdz iegādāties ceļojuma laikā kādu suvenīru kā atgādinājumu par brīvdienām, tad, lai uzreiz pēc atpūtas nerastos nelāgas sajūtas, tad iegādāto suvenīru ieteicams ņemt līdzi uz darbu, uz turieni, kur tas jums būtu līdzās un atgādinātu par patīkamām emocijām.

Sākumā var likties, ka nekas nepalīdz, bet jāatceras, ka baudītais ceļojums bija fantastisks un, ka protams, vairāk gribētos tādas brīvdienas, bet nevaram aizmirst, ka, lai šādas brīvdienas būtu, jāturpina strādāt un jārod prieks ne tikai no ceļojumiem, bet arī no ikdienas, jo mēs zinām, ka reizēm, pilnai laimei vajag pavisam maz!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Lux Express Liepājas reģiona TIB
"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja. | Skatīt vairāk
TUNISIJA no 295 EUR/pers!  Latvia Tours
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām! | Skatīt vairāk
no 295 EUR
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44323301sec.