Kuram no 6 ceļasomas aizpildīšanas tipiem piederi Tu?

Mantu kravāšana pirms došanās ceļojumā ir gan nīsts, gan mīlēts rituāls. Tas uzskatāms par obligāti veicamu mājasdarbu un vienlaikus par zīmi, ka jau drīz vien gaidāmi ilgi kāroti un patīkami mirkļi. Katrs no mums, visticamāk, dod priekšroku kādai noteiktai somu kravāšanas metodei. Tomēr ko ceļam sagatavotais čemodāns liecina par tā īpašnieku?

1. Skrejošais mākslinieks

Radoši domājošais ceļotājs arvien pielieto jaunas metodes somas kravāšanai. Tomēr bieži vien šie paņēmieni mēdz būt nepraktiski. Nemaz nerunājot par dīvainajiem veidiem, kā viņš saliek apģērba gabalus, ceļojošā mākslinieka somas saturs nereti var būt sakārtots, balstoties uz priekšmetu krāsu, un tas skaidri norāda, ka pat ceļasoma ir viņa audekls. Ceļojums ar mākslinieku nekad nav garlaicīgs: šie ļaudis uz visu apkārtējo spēj raudzīties ar arvien svaigu skatienu, pievēršot uzmanību ikkatrai detaļai un smeļoties maksimāli daudz iespaidu. Viņi saviem ceļabiedriem māk sagādāt arī ne mazums pārsteigumu, piedzīvojumu un, iespējams, uzburt pasakainus brīvdienu foto.

2. Pārkravātājs

Šī ceļotāja prātu allaž nodarbina dažādi jautājumi, kas sākas ar "ja nu...". "Ja nu jādodas izjādē?" "Ja nu man nākas apmeklēt smalkus restorānus astoņus vakarus pēc kārtas?" Šie hipotētiskie scenāriji var novest pie vesela drēbju skapja satura iedabūšanas ceļasomā, nemaz nerunājot par biedējoši augstajām nodevām, ko nāksies maksāt lidostā par ārkārtīgi smagu bagāžu. Nav grūti iedomāties arī, ka milzīga soma var atņemt jebkādas ceļotprieka paliekas brīdī, kad to kājām nākas pārvietot vairākus kilometrus. "Pārkravātājs" ceļojumā dod priekšroku plašām izvēles iespējām. Viņš ik uz soļa vēlas baudīt visas tās ērtības, kādas pieejamas mājās. Atteikšanās no kaut kā nav viņa stiprā puse, un pat tad, ja no somas izņemti visi, viņaprāt, nevajadzīgie priekšmeti, tās aiztaisīšanai nākas saukt palīgā vairākus brīvprātīgos.

3. Mugursomas cienītājs

Ļaudis ar mugursomām plecos ir itin labi pamanāmi citu ceļotāju vidū. Galu galā pēdējā laikā vien retais, gatavojoties tālāku apvāršņu iekarošanai, dod priekšroku mugursomai, kamēr pārējie, to vērodami, neslēpj izbrīnu un lauza galvu, kā iespējams piekļūt mantām somas apakšā.bCeļotāji, kuri izvēlas mugursomas, pavisam noteikti nepeld pa straumi. Viņi ir dedzīgi piedzīvojumu meklētāji, dabas mīļotāji un vienkārši aktīvi ļaudis, kuri gatavi teju jebkurā brīdī aizbēgt uz otru pasaules malu.

4. Pakošanās inženieris

Pakošanās inženieris ir gatavs veikt laikietilpīgu un apjomīgu izpēti, lai izzinātu visus iespējamos somu kravāšanas trikus. Pudeļu ietīšana celofānā, zeķes un apakšveļa – kurpēs, kaklarotas un ķēdītes – kokteiļu salmiņos – tas ir tikai neliels ieskats šo ceļotāju bagāžas saturā. Pakošanās inženiera somā, domājams, atrodama arī kāda smaržīgā salvete patīkamam aromātam, ar dokumentu klipsi sastiprinātas žiletes un maisiņi suvenīru iesaiņošanai. Šis ceļotājs mīl zināt visu par visu, tādēļ ļoti iespējams, ka arī plānotā galamērķa izpētei viņš būs veltījis ne mazums laika.

5. Rokas bagāžas eksperts

Šī ceļotāju tipa pārstāvji uzskata, ka reģistrētā bagāža ir kas pilnīgi nevajadzīgs. Viņi līdz vissīkākajai detaļai ir izkopuši mākslu ceļot ar vieglu somu, tādējādi ir vienmēr gatavi manevrēt pa gariem lidostu koridoriem ar smaidu sejā. Neviens čemodāna stūrītis vai sprauga nedrīkst palikt neaizpildīta, un neviens ceļojums nav tik ilgs, lai līdzi būtu jāņem milzu soma. Kārtību mīloši praktiķi un minimālisti – rokas bagāžas eksperti zina, kā ilgu laiku izskatīties lieliski burtiski vienā apģērba gabalā. Šo ļaužu somās bieži vien atrodamas speciālas, tūristiem paredzētas mantas – samazināti, atvieglināti vai kā citādi optimizēti sadzīvē lietojami priekšmeti. Viņi ir izteikti plānotāji un ceļā vienmēr pievērš uzmanību detaļām.

6. Pēdējā brīža sviedējs

Šie ceļotāji, šķiet, neatbalsta itin nekādu līdzi ņemamo mantu organizēšanu. Stundu pirms ierašanās lidostā viesuļa ātrumā viņi griežas pa savu mājokli, sametot somā visu, kas pa rokai. Tiesa, rezultāts var būt vienkārši lielisks ("Brīnišķīgi! Esmu paņēmis līdzi ŠO kreklu!") vai pilnībā katastrofāls ("Nonākot galamērķī, laikam būs jārīko pamatīga iepirkšanās tūre..."), tomēr šie ceļotāji uzdrīkstas riskēt, lai noskaidrotu, kā nu īsti būs. Viņi ceļo un, protams, arī dzīvo šodienai, rīkojas īpaši spontāni un mēdz būt nepunktuāli. Galu galā ārpus namdurvīm viņus sagaida plaša, pārsteigumiem un piedzīvojumiem pārsātināta pasaule, tādēļ nav nozīmes veltīt daudz laika dzīves "mazsvarīgajiem sīkumiem". Citiem vārdiem – dzīve ir pārāk īsa, lai to būtu iespējams pilnībā saplānot.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Klasiskā Itālija jau 24.03.! Latvia Tours
Garantēts ekskursiju ceļojums! 24.03.-31.03. Grāca, Venēcija, San Marino, Roma, Florence, Pyramidenkogel | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.02.2024 - 21.03.2024 Eksotiska atpūta - pēdējās vietas! Estravel Latvia
Ieleciet vasarā jau tyagad! - pēdējie lidojumi uz eksotiskiem galamērķiem Āzijā - Bali, Taizeme, Maldīvu salas... Tagad un tūlīt! | Skatīt vairāk
no 1329 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 25.03.2024 Juris Pavītols un Matīss Pavītols Valmieras TIC
24.martā plkst.16.00 kultūrtelpā Akustika rokgrupas “Līvi” dibinātājs Juris Pavītols kopā ar dēlu Matīsu Pavītolu sniegs akustisku koncertu. | Skatīt vairāk
15 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13643599sec.