Aksesuāri, kurus izmanto moderni ceļotāji

Laiva vai velosipēds, telts un alumīnija katliņš – šāds komplekts bijis aktuāls ikvienam, kurš kaut reizi dzīvē devies aizraujošā pārgājienā, laivu braucienā vai velobraucienā, iepazīstot neskartas, pirmatnējas dabas valdzinājumu.

Kā viss šajā pasaulē, arī aktīvās atpūtas paradumi mainās līdzi laikam, izmantojot 21. gadsimta tehnoloģiju sniegtās iespējas. Kādi aksesuāri vajadzīgi modernam ceļotājam, stāsta "Kesko Senukai Latvia" sporta, tūrisma un dārzniecības kategorijas vadītājs Ingus Laumanis.

Tūrisma pulksteņi un GPS iekārtas

Pētīt pasauli ar aizraujoši – un mūsdienās pat vismežonīgākajos apvidos arī droši, uzticoties rokas navigācijai.

"Rokas navigācijas ierīces noderēs gan pārgājienos, laivu un velobraucienos, gan slēpņojot vai kāpjot kalnos – jūs varat izpētīt vairāk ar rokas navigācijas iekārtu tieši jūsu plaukstā. GPS iekārtas ir izturīgas un ūdensdrošas, ar saulesgaismā nolasāmu krāsu displeju, īpaši jutīgu uztvērēju ar quad-helix antenu un multi-GNSS atbalstu, kā arī trīs asu kompasu ar barometrisko altimetru. Neatkarību sniedz arī bezvadu savienojamība, izmantojot Bluetooth un ANT+® tehnoloģiju. Akumulatora darbības laiks GPS režīmā sasniedz pat 16 stundas," stāsta Kesko Senukai Latvia" sporta, tūrisma un dārzniecības kategorijas vadītājs Ingus Laumanis.

Tāpat lieliska izvēle ceļotājiem ir tūrisma pulksteņi, kas ne tikai nodrošina pamata funkcijas, bet arī priecē ar īpašu produkta dizainu un estētiku. Ceļojumu pulksteņi ir aprīkoti ar altimetru, kompasu un precīzu laikapstākļu informāciju, tie ir ļoti izturīgi un uzticami un nepievils ne -20 grādu salā vai +60 grādu karstumā, ne 30 un jaudīgākie modeļi pat 100 metru zem ūdens.

Dzeramā ūdens filtri

Saprātīgs ceļotājs noteikti nodrošinās ar nepieciešamajiem dzeramā ūdens krājumiem, taču ko darīt, ja ceļojums neparedzēti ieilgst un līdzpaņemtās ūdens rezerves izsīkst? "Atbilde uz šādu izaicinājumu ir dzeramā ūdens rezervuārs ar integrētu ūdens filtru, kas ļauj attīrīt dzeramo ūdeni jebkurā brīdī un vietā.

Filtrēšanas sistēma parasti ir piemērota neliela ūdens daudzuma attīrīšanai, piemēram, dodoties pārgājienā, ceļojumā vai sportojot. Taču tā ir gana efektīva duļķainam ūdenim, aizsargājot pret mikroorganismiem, baktērijām, cistām un vienšūņiem," atklāj eksperts. Tāpat iespējams iegādāties ūdens filtrus, kas ir uzskrūvējami dzeramā ūdens pudelēm un tikpat efektīvi veic savu funkciju.

Ēdiena gatavošana kā vismodernākajā virtuvē

Tiem, kuri labprāt dodas pārgājienos vai garākos ceļojumos ar nakšņošanu teltī, jau sen vairs nav jāaprobežojas ar vienu mazu katliņu. Nenovērtējams palīgs būs pārnēsājamā plītiņa, kuru klāsts ir bezgalīgi plašs – no kompaktām, plānām plītiņām līdz viegliem, jaudīgiem gāzes degļiem, kas paredzēti stiprināšanai uz gāzes baloniem.

"Gatavojot brīvā dabā, nebūt nav jāatsakās no ērtībām un jāpaļaujas tikai uz ugunskuru. Mūsdienās ceļotājiem pieejams gandrīz viss tas pats aprīkojums, ko atradīsiet jebkurā virtuvē. Gāzes vai šķidrā spirta degļi ir piemēroti lietošanai visās brīvdabas aktivitātēs, sagādājot siltu ēdienu un karstu tēju pat nemīlīgos laikapstākļos. Ja vēl komplektā būs ērts, kompakts tūristu katliņš, laime pilnīga!" iesaka Ingus Laumanis.

Daudzi ceļotāji ir iecienījuši nerūsējošā tērauda katliņus, kas kompakti apvienojami ar statīvu, šķidrā spirta degli un mazāku katliņu, ko var izmantot kā vāku. Šādi katliņi mēdz būt aprīkoti ar ērti nolokāmiem rokturiem, ietaupot vietu mugursomā. Tāpat visplašākajā klāstā pieejami dažādi trauku un galda piederumu komplekti – no termosiem, aukstumsomām, blašķēm un krūzītēm līdz īpaši viegliem un izturīgiem spiediena ātrvārītājiem katliem un pārnēsājamiem griliem. Bet pašus prasīgākos ceļotājus priecēs ārtelpām piemērots mini espreso aparāts, kas tikai pusotrā minūtē pagatavos uzmundrinošu dzērienu un saglabās to ideālā temperatūrā, pateicoties dubultsieniņām, kas neļaus kafijai atdzist.

Mobilās biotualetes

"Šis ir risinājums, ko novērtēs īsteni dabas draugi, kas rūpējas, lai aiz sevis neatstātu ne mazāko piesārņojumu. Par to parūpējušies pasaulē vadošie mobilo sanitārijas produktu ražotāji, kura mērķis ir nodrošināt komfortu un kvalitāti dažādos apstākļos, piedāvājot biotualetes un atbilstošus kopšanas līdzekļus, kas ir īpaši noderīgi ceļošanai, kempingam vai tāliem reisiem," atklāj "Kesko Senukai Latvia" sporta, tūrisma un dārzniecības kategorijas vadītājs Ingus Laumanis. Lai cik neparasti tas šķistu, arī šie produkti pieejami gana plašā klāstā – no vienkārša, speciāli pielāgota spaiņa līdz modernām biotualetēm, kas piemērotas pat 200 kg smagam lietotājam, izgatavotas no antibakteriāla materiāla un aprīkotas ar viegli atdalāmu tvertni un transportēšanas ritenīšiem, kas ļauj viegli pārvadāt pat pilnu biotualeti, lai ceļojums būtu komfortabls un dabai draudzīgs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 23.03.2024 SARUNAS “Krauze pret Krauzi” Jaunmoku pilī Tukuma TIC
23. martā pulksten 19.00 Jaunmoku pils Kolonnu zālē iemīļotas TV ētera personības, brāļi Arnis un Valters Krauzes, aicina uz jautru sarunu vakaru. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 23.03.2024 Atvērtā ekskursija Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām ikvienu interesentu doties aizraujošā ekskursijā pa Līgatni un iepazīt Līgatnes auduma-tūbas stāstu! | Skatīt vairāk
6 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 21.03.2024 Tikšanās ar rakstnieci Noru Ikstenu Tukumā Tukuma TIC
21.martā plkst.16.00 tikšanās ar rakstnieci, grāmatu “Mātes piens”, “Jōna” u.c. interesantu un vērtīgu grāmatu autori Noru Ikstenu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 24.03.2024 Laivošanas sezonas atklāšana! Bauskas TIC
Dodies aizraujošā laivu sezonas atklāšanas braucienā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47225094sec.