Ideālais ceļojums: reizi gadā, ne visai dārgs, uz interesantu galamērķi un iespaidiem bagāts

Ceļojumubode.lv jūlijā veiktajā ceļotāju aptaujā tika noskaidrots, ka katrs otrais Latvijas iedzīvotājs vismaz reizi gadā dodas kādā tuvākā vai tālākā ceļojumā. Svarīgākais kritērijs ceļojuma izvēlē ir cena. Par otro nozīmīgāko kritēriju ceļojuma izvēlē atpūtnieki ierindo ceļojuma galamērķa unikalitāti. Tādējādi varētu teikt, ka ceļotājs no Latvijas vēlas ne visai dārgu, unikālu un iespaidiem bagātu ceļojumu.

Joprojām ir populāri ceļojumi ar pludmales atpūtu, tomēr atpūtnieki aizvien biežāk vēlas tos apvienot ar pilnvērtīgu galamērķa apskati. Kaut gan populārākie ceļojumu galamērķi vēl arvien ir Eiropas Vidusjūras piekrastes valstis un salas, pēc atpūtnieku domām, ceļojumā noteikti ir jāapskata nozīmīgākie objekti – pilsētas, dabas parki, ūdenskritumi, kalni, klintis, kā arī jāgūst kāda unikāla pieredze – reģiona vīna degustācija, tautas deju izrāde u. tml.

Ceļojumubode.lv vadītājs Kaspars Gēgeris skaidro: "Liela daļa Latvijas iedzīvotāju jau ir bijuši daudzos tradicionālos ceļojumos uz tos interesējošiem galamērķiem, tāpēc tagad viņi saka: "Pārsteidz mani!" Viņi vēlas piedzīvot, redzēt, sajust ko jaunu, viņu izpratnē eksotisku, vai tā būtu tējas dzeršana beduīnu tuksneša nometnē Omānā, vai došanās cauri džungļiem, lai apskatītu maiju piramīdas Meksikā, vai izbraukums ar katamarānu pa Vidusjūru, kas apvienots ar barbekjū, zemūdens peldēšanu un salu apskati, vai ekovīna baudīšana kopā ar tradicionālajām reģiona uzkodām kādā nelielā Horvātijas ciematā. Veidojot autobusu vai grupu ceļojumu programmas, šie ir faktori, kurus mēs ņemam vērā. Tas ir mūsu lielākais izaicinājums – radīt "wow" momentu, iekļaujoties ceļojumam atvēlētajā budžetā un sniedzot unikālu pieredzi arī pavisam tuvos ceļojumos."

Lai mazinātu ceļojuma izmaksas, ceļotāji bieži labprāt izvēlas 3* viesnīcas – aptuveni puse aptaujāto. Tikai 3 % noteikti vēlas palikt 5* viesnīcā, bet 25 % labprāt paliktu 4* viesnīcā. Pārējie ir gatavi pielāgoties atkarībā no piedāvājuma, galamērķa, viesnīcas, cenas u. c. faktoriem. Izņēmums ir populārākie kūrorti Ēģiptē, Grieķijā un Turcijā, kur ceļotāji visbiežāk izvēlas 4* un 5* viesnīcas.

Iekārojamākie ceļotāju galamērķi Eiropā ir Itālija, Spānija, Norvēģija, Portugāle, Grieķija un Horvātija. Pasaulē – Meksika, Taizeme, Gruzija un Tuvie Austrumi.

Par Ceļojumubode.lv

Ceļojumubode.lv jau vairāk nekā septiņus gadus piedāvā apskatīt, izvēlēties un rezervēt turpat internetā savu ceļojumu no vairāk nekā 1000 dažādiem tūroperatoru un tūrisma aģentūru piedāvājumiem. Kopš pagājušā gada rudens ceļojumu klāstu ir papildinājuši arī Ceļojumubode.lv ekspertu veidotie Premium ceļojumi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.35740495sec.