5 interesantas lietas par Burgasu - pilsētu Melnās jūras piekrastē

Latvijas lidsabiedrība airBaltic 2016. gada 25.maijā atsāk lidojumus vasaras brīvdienu maršrutā starp Rīgu un Burgasu Bulgārijā, Melnās jūras piekrastē. Par godu šim notikumam, airBaltic piedāvā iepazīties ar interesantām un noderīgām lietām, kuras vērts zināt, viesojoties Burgasā.  

1.    Burgasa ir Bulgārijas ceturtā lielākā pilsēta ar 200 tūkstošiem iedzīvotāju. Tā ieņem nozīmīgu lomu valsts ekonomikā, jo tajā atrodas galvenā valsts osta, kā arī tā ir iecienīts tūristu galamērķis – Burgasas lidostā ielido tūkstošiem viesu, lai pavadītu brīvdienas Melnās jūras kūrortos.

2.    Gluži kā citās Melnās jūras piekrastes pilsētās, Burgasā valda subtropisks klimats, kuram raksturīgas garas, karstas vasaras un Balkāniem neraksturīgi maigas ziemas. No aprīļa līdz septembrim saule šeit spīd aptuveni 200 stundas mēnesī, bet karstākajos mēnešos – jūlijā un augustā līdz pat 300 stundām. Burgasu no trim pusēm ielenc ezeri, kas ir svarīgi dabas rezervāti, paverot brīnumaini skaistas ainavas.

3.    Burgasā iedzīvotāji runā oficiālajā valsts valodā – bulgāru, kas pieder slāvu valodu grupai un tajā tiek izmantots kirilicas alfabēts. Tā kā vietējā lidosta ir vieta, kurā sākas lielākā daļa ceļojumu uz Melnās jūras piekrastes kūrortiem, daudzviet runā arī angļu, vācu un krievu valodā.

4.    Viesojoties Burgasā, ieteicams apmeklēt starptautisku atzinību guvušo operas namu, kurā darbojas gan Burgasas Valsts opera, gan Filharmonijas biedrība, kas sniedz regulārus koncertus. Lai iepazītu reģiona tautiskās tradīcijas un vēsturi, blakus Svētā Kirila un Svētā Metodija katedrālei, apmeklējiet arī Etnogrāfisko muzeju. Iespējams, ka tas iedvesmos doties ekskursijā uz vēsturiskajām piekrastes pilsētām Sozopoli un Nessebaru, kuras atrodas netālu no Burgasas.

5.    Kā jau ostas pilsētā, Burgasā pieejamas daudzas kafejnīcas un restorāni, kuros iespējams baudīt plašu klāstu ar svaigām jūras veltēm. Lai izbaudītu patiesi lielisku maltīti, meklējiet tādas vietas, kurās pusdieno vietējie iedzīvotāji.

airBaltic no Rīgas uz Burgasu lidojumus veiks divas reizes nedēļā vasaras aktīvajā sezonā ar Boeing 737-300  lidmašīnu. Lidojums ilgs divas stundas un 40 minūtes. Pilns lidojumu grafiks ir pieejams kompānijas mājas lapā www.airbaltic.com.

airBaltic nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz 60 galamērķiem. airBaltic piedāvā ērtus savienojumus no Rīgas uz galamērķiem aviokompānijas maršrutu tīklā Skandināvijā, Eiropā, Krievijā, NVS un Tuvajos Austrumos. Papildus tam, airBaltic piedāvā jaunus tiešos lidojumus no Tallinas un Viļņas, kā arī Baltijas piekrastes kūrortpilsētas Hēringsdorfas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.82902598sec.