Japāņu zupa Ramen – garšu ceļojums ziemeļnieku virtuvē

Tradicionālā japāņu zupa Ramen ir sātīga un garšām bagāta. Tomēr ziemeļniekiem tās pagatavošana nereti sagādā galvassāpes – tai raksturīgās specifiskās garšas un salduma dēļ, turklāt tās tapšanā nepieciešama noteikta temperatūra. Savu Ramen recepti atklāj “Samsung Galaxy Dream Chef” pavāršova fināliste Monta Meiere.

Montas Ramen recepte:

Sastāvdaļas: aptuveni 300 g cūkgaļas krūtiņas, Ķīnas kāposts, paprika, 3 burkāni, sēnes (pēc izvēles, piemēram, šitaki vai šampinjoni), brokolis, 3 vidēja lieluma sparģeļi, selerijas sakne, sīpols, 3 ķiploka daiviņas, ola, nūdeles (pēc izvēles, piemēram, rīsu), laima un citrona sula, medus, sojas mērce, sezama eļļa, citronzāle, kanēlis, čili un sāls.

Pagatavošana: Vispirms uzvāra nūdeles, kad gatavas, tās atdzesē aukstā ūdenī un noliek malā līdz vēlākam. Apcep cūkgaļas krūtiņu, līdz tā ir vidēji gatava. Sagriež šķēlītēs un atstāj atdzesēties līdz servēšanai.  

Vāra buljonu, izmantojot pusi no minētajiem dārzeņiem, pievieno medu, kanēli, sojas mērci, citronzāli, citrona sulu un sāli pēc garšas. Buljonu ik pa laikam nogaršo – svarīgi panākt unagi garšu, kas ir salds, skābs, ass un rūgts reizē. Zupa Ramen ir īpaša tieši ar garšvielu balansu – tai ir jāpanāk visu garšu vienlīdzīga saskaņa.

Pāri palikušos dārzeņus sagriež, apcep sezama eļļā ar ķiploku un čili. Atsevišķi uzcep olu.

Kad buljons gatavs, tam pievieno gatavās nūdeles un dārzeņus. Ramen servē uzreiz, lai nūdeles un dārzeņi neturpinātu gatavoties karstajā buljonā. Pasniedz ar laima daiviņu, cūkgaļas krūtiņas šķēlītēm un ceptu olu.

Noskaties, kā top Ramen:

Ramen pagatavošana salīdzināma ar mākslas darba radīšanu – skaties šeit un iedvesmojies, kā Latvijas pārstāve Monta un vēl pieci “Samsung Galaxy Dream Chef” dalībnieki cenšas atrast gardas japāņu tradicionālās zupas pagatavošanas atslēgu. Aziātisko garšu un smaržu piesātinātais uzdevums šoreiz ir īpašs, jo atklāj, vai par Latvijas jauno labāko pavāri tiks atzīta Monta vai Betija.

Šova sestajā epizodē virtuvē par uzvaru nacionālā līmenī cīnās tikai pa diviem dalībniekiem no katras valsts – Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Ne velti dalībnieku sejās ir uzkrītoši manāms satraukums, kad tie saņem uzdevumu stundas laikā pagatavot Ramen zupu un otro ēdienu. Tiesa, pēc nelielām pārdomām katrs rod savu iedvesmu un ķeras klāt gatavošanai – un kāds laiku pie plīts pavada ar šausmām, savukārt citi prasīto paveic ar pārliecību.

Kā ierasts, Monta saglabā vēsu prātu un viņas sejā satraukums nav manāms, tomēr pāris izteiktie komentāri liecina par pretējo. Arī Betija atzīst, ka šis uzdevums ir viens no grūtākajiem, ar kādu līdz šim saskārušies “Samsung Galaxy Dream Chef” šova dalībnieki.

Labākā jaunā pavāra tituls ir liels gods, tāpēc žūrija rūpīgi seko līdzi visu dalībnieku darbībām virtuvē un netaupa arī kritiku. Īpaši grūta šī lēmuma pieņemšana izrādīsies tieši abu Latvijas pārstāvju – Montas un Betijas – dēļ. Kura no abām tomēr iegūs Latvijas sapņu šefpavāra titulu? To uzzināsi, noskatoties šova jaunāko sēriju: www.dreamchef.lv.

Par „Samsung Galaxy Dream Chef” šovu

Samsung veidotā kulinārijas šova uzdevums ir atbalstīt jauno talantu izaugsmi, kā arī motivēt viņus sasniegt savus mērķus pavārmākslā. Iespēja cīnīties par Latvijas un Baltijas jaunā sapņu šefpavāra titulu, naudas balvu 1500 eiro apmērā ar iespēju to dubultot un prakses iespējām restorānā tiek dota 12 jauniešiem no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Viņus atbalsta mentors un kafejnīcas „Rocket Bean Roastery“ šefpavārs Artūrs Taškāns, Āzijas garšu restorāna „Konteiner“ īpašnieks, pavārgrāmatu autors Āro Lode no Igaunijas un Lietuvas restorāna „Briusly“ eksperts Linas Ginaitis.

„Samsung Galaxy Dream Chef“ ir Samsung iniciatīvas trešais posms, kurā jaunieši pilnveido savus talantus un prasmes. Pērn pavasarī, iniciatīvas pirmajā posmā, ar Samsung atbalstu piepildījās divu jauniešu sapņi – iedziedāt un filmēt videoklipa versiju Gacho dziesmai “Mūžam jauns”. Savukārt 2016. gada rudenī savu sapni piepildīja divas jaunietes, kuras Rīgas Modes nedēļā piedzīvoja savu profesionālo debiju. Šī iniciatīva norisinās visās trīs Baltijas valstīs.

„Samsung Galaxy Dream Chef“ atbalsta Gemoss, restorāns Ferma, Sage, Islande Hotel, LuxExpress un Galerija Centrs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kara tehnikas kolekcija TAKA
Kara tehnikas ekspozīcija atrodas līdzās viesnīcai “Sventes muiža”****. Šī ekspozīcija ir unikāla ar to, ka kolekcijā esošie objekti atrasti | Skatīt vairāk
Latvija
Viesnīca "Sventes muiža" TAKA
“Sventes muiža” ir mājīga, pagājušā gadsimtā celta muiža, kurā iekārtota 4-zvaigžņu viesnīca. | Skatīt vairāk
Skrindu dzimtas muzejs TAKA
Muzejā skatāmas izstādes un ir pieejamas vairākas tematiskās programmas gan skolēniem, gan pieaugušajiem. | Skatīt vairāk
Nīcgales Lielais akmens TAKA
Nīcgales Lielais akmens ir vislielākais pašreiz zināmais laukakmens Latvijā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2020 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2020 1st-studio.com

 
Total Timed::1.10047007sec.