Tiešraides koncertu ciklā aicina iepazīt pasaules simfoniju šedevrus

Tieši pēc nedēļas, 29. janvārī pulksten 19 Liepājas Simfoniskais orķestris aizsāks jaunu koncertu ciklu SIMFONIJA TUVĀK, kur tiešraidē no Liepājas koncertzāles “Lielais dzintars” bez maksas varēs iepazīt pasaules simfoniskā repertuāra stūrakmeņus.

Vēl vasarā Liepājas Simfoniskais orķestris ar Kultūras ministrijas un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu aizsāka jaunu koncertsarunu ciklu TUVĀK ar nolūku tuvināt klausītāju orķestra mūziķiem, parādīt viņus sarunās un mūzikā, kā atzīst mūzikas apskatnieks Orests Silabriedis – palaikam ar patiešām lieliskiem pārsteigumiem. Šis cikls ar nu jau 15 pārraidēm ieguvis klausītāju atzinību, un to ir plānots turpināt.

Veiksmīgais paraugs ar tuvināšanos klausītājiem orķestra vadību vedināja paplašināt aplūkojamo tēmu loku, un ir radīts jauns cikls – Simfonija TUVĀK, kas klausītājus iepazīstinās ar skaistām, klasiskām simfonijām, kas būtu jāzina ikvienam.

“Simfonija ir viena no koncentrētākajām, ietilpīgākajām un skaistākajām cilvēces vēstījuma formām. Laikmeta gars, sabiedrības virzība un vienlaikus dziļi personiskas atklāsmes brīnumainā veidā manifestējas šedevros, kas pārdzīvojuši savu laiku un kļuvuši par pasaules kultūras mantojuma daļu,” stāsta Liepājas Simfoniskā orķestra vadītājs Uldis Lipskis. “Mainās paaudzes, un simfonija, ko Eiropas sabiedrība pazina un mīlēja jau vairāk nekā divsimt gadu, palēnām apvelkas ar aizmirstības putekļu kārtiņu. Aizvien mazāk ir cilvēku, kas uz koncertiem nāk ar partitūru. Arvien mazāk ir to, kas spēj salīdzināt vienas simfonijas desmitiem dažādu interpretāciju un kuriem mūzikas, vēstures, literatūras, filozofijas, glezniecības un arhitektūras vēstījums savijas bagātā un viedā pasaules izjūtā.”

Pirms simfonijas atskaņošanas mūzikas apskatnieks Orests Silabriedis un koncertprogrammas diriģents kopīgi atklās simfonijas tapšanas, rašanās laika kontekstu un šedevra uzbūves detaļas, savukārt pēc simfonijas atskaņojuma koncertzāles “Lielais dzintars” vadītāja Timura Tomsona vadītā sarunā ar sava mūzikas piedzīvojuma iespaidiem dalīsies Liepājas Simfoniskā orķestra īpaši aicināti pastāvīgie klausītāji, kurus pazīstam kā neiztrūkstošus viesus mūsu koncertos.

Pirmā satikšanās ar simfoniju notiks 29. janvārī pulksten 19 – Gunta Kuzmas vadībā Liepājas Simfoniskais orķestris spēlēs Volfganga Amadeja Mocarta 40. simfoniju solminorā, kas ir populārs klasicisma laika šedevrs, pilns dinamisku ideju. 19. februārī Latvijas orķestru pasaules ikona Normunds Šnē diriģēs Žana Sibēliusa Trešo simfoniju. Savukārt, 9. aprīlī dosimies tuvāk Pētera Čaikovska Ceturtajai simfonijai, kas skanēs erudītā profesora, diriģenta Andra Vecumnieka lasījumā.

Koncerts būs baudāms interneta tiešraides režīmā un ilgs aptuveni stundu bez starpbrīža. Bezmaksas tiešraidi varēs vērot gan Liepājas Simfoniskā orķestra mājas lapas www.liepajassimfoniskais.lv video galerijā, gan arī orķestra Facebook lapā facebook.com/Liepaja.Symphony.Orchestra. Jāņem vērā, ka atšķirībā no ierastā TUVĀK formāta, tikai tiešraide būs skatāma bez maksas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Latvija
Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.02.2024 - 20.03.2024 Ar vilcienu uz Gulbeni Gulbenes novada TIC
Kāpiet vilcienā un dodieties uz Vidzemes ziemeļaustrumiem– uz Gulbeni, kur sagaidīs aizrautīgi tūrisma speciālisti un uzņēmēji, ļaujot izbaudīt | Skatīt vairāk
Idejas pavasara svētku dāvanām Kolekcija
Pavasara svētki ir īpaši - dan Lieldienas, gan Mātes diena, gan īpašie svētki mums svarīgiem cilvēkiem. Šajā kolekcija idejas dāvanām no kolekcija | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.87016606sec.