Kā izvēlēties īsto apdrošināšanas polisi ziemas ceļojumiem?

Latvijā ziema šogad tā īsti nav piedzīvota, tādēļ daudzi aktīvā atpūtas ceienītāji vēl steidz to izbaudīt un dodas uz kalniem ārpus Latvijas.

Neatkarīgi no tā, vai ceļojumā plānots doties individuāli, ar ģimeni vai grupā, visbiežāk padomājam par galamērķi, kā tur nokļūt un kādas izklaides baudīt. Diemžēl, ne vienmēr pienācīga uzmanība tiek veltīta kvalitatīvas un atbilstošas ceļojumu apdrošināšanas polises iegādei.

Ar ceļojumu apdrošināšanas polisi kabatā – droša atpūta!

Apdrošināšanas polise ļaus ikvienam pasargāt sevi ne vien no neparedzētiem medicīnas izdevumiem, bet arī no neskaidru formalitāšu kārtošanas. Bet... polises mēdz būt dažādas – atšķiras ne vien iekļautie apdrošinātie riski, bet arī noteikumi un serviss neparedzētās situācijās. Ne visas polises spēs Jūs pasargāt visos dzīves gadījumos – domājot par to, kā ietaupīt, aizmirstam par dažiem būtiskiem jautājumiem.

  • Pirmkārt, pērkot ceļojumu apdrošināšanas polisi, laicīgi jāinformē apdrošinātājs par to, ka ceļojuma laikā plānojat nodarboties ar aktīvo atpūtu, lai apdrošinātājs šo informāciju ierakstītu polisē. Ja šāda informācija polisē iekļauta netiek, tas nozīmē: ja trauma tiek iegūta, slēpojot uz kalna, apdrošinātājs ir tiesīgs atteikt izmaksu.

  • Otrkārt, izvēloties apdrošināšanu, pievērsiet uzmanību apdrošinātāja noteiktiem paša riskiem. Tas nozīmē, ka cietušajam traumas gadījumā no saviem personīgajiem līdzekļiem nāksies segt daļu izdevumu par pirmās medicīniskās palīdzības saņemšanu. Un, treškārt, nedrīkst aizmirst par sava sporta inventāra apdrošināšanu.

Ja plānojat savu ziemas atvaļinājumu pavadīt kādā no kalnu kūrortiem slēpojot vai snovojot, nevajadzētu aizmirst par atbilstošas ceļojumu apdrošināšanas polises iegādi. Atcerieties, ka polises iegāde vienmēr izmaksās lētāk nekā specializētā medicīniskā transporta un slimnīcas rēķinu apmaksa. Tā, piemēram, lai novestu cietušo no kalna un nogādātu medicīnas iestādē pirmās neatliekamās medicīniskā palīdzības sniegšanai, var būt nepieciešams izmantot helikoptera pakalpojumus. Izmaksas par šo, atkarībā no valsts un attāluma līdz medicīnas iestādei un citiem ietekmējošiem faktoriem, var svārstīties ap EUR 3 000 – 10 000 vai pat vairāk. Nonākot slimnīcā, atkarībā no traumas smaguma, rēķina summa būs no EUR 1 000 līdz pat EUR 50 000.

Vēl kāds būtisks risks, par kuru der atcerēties, ir civiltiesiskā atbildība. Ja uz kalna nejauši gadās saskrieties ar citu ziemas prieku baudītāju un netīši nodarīt kaitējumu viņa veselībai vai, relaksējoties viesnīcā, nodarīt postījumus viesnīcas īpašumam (aizmiegot vannā, nejauši tika nopludināti apakšējā numuriņa griesti), zaudējumi var sasniegt pat EUR 20 000 un vairāk.

Ceļojumu apdrošināšanas polises ir dārgas – mīts vai patiesība?

Baltijas Apdrošināšanas Nama polišu cenas ir ļoti demokrātiskas – braucienam uz Eiropas kalnu kūrortu, iekļaujot ceļojumu apdrošināšanas polisē atrunu par nodarbošanos ar ziemas sporta veidiem un civiltiesisko apdrošināšanu, polises cena, pat Zelta līmeņa programmai, būs tikai ap EUR 8.00 dienā. Šāda polise iekļauj arī personiskā sporta inventāra apdrošināšanu gadījumos, ja tas tiek bojāts transportējot vai salauzts negadījuma laikā uz kalna. Tāpat ir padomāts arī par situācijām, ja gadījumā Jūsu līdzi ņemtais sporta inventārs neatlido kopā ar Jums, bet aizkavējas pārvadātāja vainas dēļ. Šādās situācijās tiks kompensēta arī aizvietojoša sporta inventāra noma. Turklāt netiek ieturēts paša risks par pirmās medicīniskās palīdzības sniegšanu, iekļaujot medicīniskos izdevumus un izdevumus par medicīnisko transportu un nepieciešamajiem medicīniskajiem palīglīdzekļiem, kā arī izdevumus par repatriāciju, ja tāda ir nepieciešama smagāku nelaimes gadījumu rezultātā.

Lai ziemas aktīvā atpūta būtu vēl drošāka

Lai ziemas prieku baudīšana sagādātu tikai pozitīvas emocijas un labas atmiņas, der atcerēties dažus pamata drošības nosacījumus:

  • Nekad nelietojiet alkoholu pirms došanās uz kalnu vai ziemas prieku baudīšanas laikā. Apdrošinātājam ir tiesības atteikt apdrošināšanas atlīdzības izmaksu, ja apdrošināšanas gadījums iestāsies personai esot alkohola reibumā.

  • Vienmēr ievērojiet trases lietošanas drošības noteikumus un neaizmirstiet par drošības ķiverēm gan sev, gan saviem bērniem. Drošības ķivere pasargās no smagām galvas traumām kritiena gadījumā.

  • Ja ziemas priekus izbaudāt kopā ar bērniem, neatstājiet tos bez uzraudzības un pārliecinieties par to drošību.

  • Centieties kritiski novērtēt savas spējas un sagatavotības līmeni, pirms dodaties iekarot paaugstinātas grūtības pakāpes nobraucienu trases.

  • Nereti negadījumi notiek arī pārbraucienu laikā no vienas trases uz citu. Esiet uzmanīgi arī ārpus trases!

Baltijas Apdrošināšanas Nams piedāvā plašu apdrošināto risku segumu – 33 riski, sākot no EUR 0,57 dienā, minimālā polises prēmija − sākot no EUR 1,14.

Atbilstošu ceļojumu apdrošināšanas polisi Jūs varat iegādāties tūrisma aģentūrās visā Latvijā, interneta vietnē www.ban.lv vai Baltijas Apdrošināšanas Nams klientu apkalpošanas centros Rīgā, Liepājā, Ogrē, Daugavpilī, Rēzeknē, Valmierā, Cēsīs un Valkā, kā arī tūrisma firmās visā Latvijā!

Ceļojiet droši kopā ar Baltijas Apdrošināšanas Namu!

Par Baltijas Apdrošināšanas Nams AAS:

Baltijas Apdrošināšanas Nams AAS ir 2000.gadā dibināta starptautiska apdrošināšanas sabiedrība, kas sniedz pakalpojumus autotransporta (OCTA, KASKO), īpašumu, civiltiesiskās atbildības, ceļojumu, nelaimes gadījumu, veselības, kravu un kuģu apdrošināšanā, kā arī citus apdrošināšanas pakalpojumus. Vairāk par Baltijas Apdrošināšanas Namu var uzzināt www.ban.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Latvija
Idejas pavasara svētku dāvanām Kolekcija
Pavasara svētki ir īpaši - dan Lieldienas, gan Mātes diena, gan īpašie svētki mums svarīgiem cilvēkiem. Šajā kolekcija idejas dāvanām no kolekcija | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 23.03.2024 Atvērtā ekskursija Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām ikvienu interesentu doties aizraujošā ekskursijā pa Līgatni un iepazīt Līgatnes auduma-tūbas stāstu! | Skatīt vairāk
6 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.68514299sec.