«Latvijas balzams» uzsāk roku un virsmu dezinfekcijas līdzekļa ražošanu

Lai risinātu jautājumu par nepietiekamu dezinfekcijas līdzekļu pieejamību valstī laikā, kad strauji izplatās Covid-19 infekcija, jau tuvākajās dienās "Latvijas balzams" uzsāks roku un virsmu dezinfekcijas līdzekļu ražošanu, kas izstrādāts pēc Pasaules Veselības organizācijas norādēm.

Zibenīgi reaģējot un nodrošinot piedāvājumā trūkstošos dezinfekcijas līdzekļus, arī produkta nosaukums izvēlēts atbilstoši pašreizējai situācijai, apvienojot vārdus "vīruss" un "dezinfekcija" – "VIRUDES".

Jaunais produkts sākotnēji būs pieejams četru litru tilpumā, ko vēlāk iespējams pārliet ērtākas lietošanas traukos. Lai gan dezinfekcijas līdzeklis saturēs augstu spirta koncentrāciju, tas nebūs lietojams iekšķīgi un ērtākai lietošanai būs gēlveida, nevis šķidrs kā ūdens vai spirts.

"Jāatzīst, ka Latvijā šis pagaidām ir vienīgais gadījums, kad alkoholisko dzērienu ražotājs nodrošina arī dezinfekcijas līdzekļu ražošanu. Turklāt arī kaimiņvalstīs, piemēram, Lietuvā un Igaunijā, alkoholisko dzērienu ražotāji nodrošina dezinfekcijas līdzekļu ražošanu. Laikā, kad dezinfekcijas līdzekļi kļuvuši par deficīta preci, uzskatām par savu pienākumu atsaukties Veselības ministrijas aicinājumam nodrošināt šīs preces pieejamību. Tādēļ arī nolēmām uzsākt roku un virsmu dezinfekcijas līdzekļa ražošanu," skaidro Intars Geidāns, AS "Latvijas balzams" valdes priekšsēdētājs.

"Latvijas balzams" dezinfekcijas līdzeklis "VIRUDES" tuvākajā laikā būs pieejams lielākajās tirdzniecības ķēdēs. Uzņēmums plāno saražot pietiekamu daudzumu dezinfekcijas līdzekļa, lai ar to nodrošinātu arī slimnīcas un citas iestādes, kur roku un virsmu dezinficēšanas jautājums ir ļoti aktuāls.

Akciju sabiedrība "Latvijas balzams" ir vadošais alkoholisko dzērienu ražotājs Baltijā ar tradīcijām bagātu vēsturi kopš 1900. gada. Uzņēmumam pieder divas alkoholisko dzērienu ražotnes Rīgā – stipro alkoholisko dzērienu ražotne un dzirkstošo vīnu un vieglo alkoholisko dzērienu ražotne. "Latvijas balzams" ir viens no Latvijas vadošajiem eksportētājiem – tā produkcija pieejama 180 pasaules valstīs, kā arī uzņēmums ir viens no lielākajiem nodokļu maksātājiem Latvijā. Kopš 2015. gada uzņēmums ir daļa no "Amber Beverage Group".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
Latvija 12 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44953895sec.