«Huawei» atklāj nākamo gadu izaicinājumus

Ķīnas elektroierīču un telekomunikāciju ražotāja Huawei pārstāvji preses konferencē Rīgā, informēja par uzņēmuma jaunākajām tehnoloģijām, inovācijām, biznesa plāniem, 5G ieviešanu un situāciju kiberdrošības jomā.

Huawei Technologies komunikācijas vadītājs Baltijā Mindaugs Pluķis (Mindaygas Plukys), informēja, ka Huawei ir parakstījis vairāk nekā 60 sadarbības līgumus par 5G nodrošināšanu, tostarp, uz pasaules tirgiem nosūtīti vairāk nekā 400 000 "Massive Mimo" antenu, kas paredzētas 5G tīkliem.

"Huawei optisko pārraižu, datu komunikāciju un IT produktu ražošana un piegāde veidoja stabilu izaugsmi šī gada deviņos mēnešos. 23 Eiropas pētniecības centri strādā pie inovācijām un sadarbojas ar uzņēmuma rūpnīcām, lai uzlabotu mūsu konkurētspēju pasaulē. Šo atbalsta pasākumu mērķis ir izveidot vienotu digitālo tirgu un tehnoloģisko suverinitāti," atzīmē Mindaugs Pluķis.

"Saprātīgā pasaule ir klāt, un mēs tai varam pieskarties. Kā nozare mēs atrodamies uz milzīgu iespēju sliekšņa. Huawei ir apņēmies izveidot pasauli ar visuresošu savienojamību un visaptverošu intelektu, nodrošinot saprātīgu pieredzi visos scenārijos un pārliecinoties, ka ieguvumi ir pieejami ikvienam cilvēkam, mājām un organizācijai," pauž Dans Masiļūns (Danas Masiliunas), Huawei Baltijas uzņēmumu tirgus attīstītājs un Huawei Enterprise BG vadītājs Baltijā.

Mākslīgais intelekts ir nākotnes tirgus, kurā Huawei vēlas ieguldīt un attīstīties, tāpēc, lai sasniegtu šo mērķi, uzņēmumam ir svarīgi ieguldīt arhitektūras inovācijās, visu scenāriju procesoros, atvērtā pirmkoda programmatūrā un ekosistēmā. Šim nolūkam Huawei plāno ieguldīt vēl 1,5 miljardus ASV dolāru Huawei izstrādātāju programmā. Paredzams, ka ieguldījums paplašinās programmu līdz 5 miljoniem izstrādātāju un labāk ļaus partneriem visā pasaulē attīstīt nākamās paaudzes viedās lietojumprogrammas un risinājumus. Jaunie tehnoloģiskie risinājumi nodrošinās 169 700 darba vietas visā Eiropā.

Kā informēja Dans Masiļūns, tad papildus būtiska uzmanība tiek pievērsta un investīcijas ieguldītas jauno IT talantu apmācībai programmā "Sēklas nākotnei", tajā šobrīd jau studē 1300 studenti no 31 Eiropas valsts, kas ir būtisks pienesums IT profesionāļu jomā nākotnē.

Savukārt, aktualizējot kiberdrošības jautājumus, Huawei viceprezidents kiberdrošības jautājumos Mika Laude (Mika Lauhde) teica, ka, ieviešot 5G tīklu, kiberdrošības jautājumi ir aktualizējušies vairāk, nekā laikā, kad tika ieviests 4G tīkls. "Mans darbs Huawei ir rūpēties par globālo un privāto datu kiberdrošību, es priecājos strādāt šajā laukā jau vairāk kā 30 gadus, un līdz ar 5G ieviešanu par kiberdrošību vēl nav tik daudz runāts kā līdz šim," piebilst Mika Laude.

Viņš nešaubās, ka 5G tīkls ir efektīvāks un drošāks nekā 4G, tāpēc ir svarīgi izglītot valstis par rīcību, kas līdz šim ir bijusi svarīga kiberdrošības jautājumos, un to, kas ir nākamie izaicinājumi kibedrošības telpas stiprināšanai.

5G tīkla komerciāla izvēršana visā pasaulē ir paātrinājusies, un uzņēmums turpina sadarbību ar pasaulē vadošiem mobilo sakaru operatoriem.

"Būsim kritiski šajā jautājumā, ir skaidrs, ka 5G atnesīs mums ko jaunu. 5G nav sacensības, tā nav arī revolūcija, bet gan evolūcija, ko mēs ieviešam. Protams, mēs izvērtējam kiberdrošības riskus un cenšamies tos novērst, bet tas nenotiek vienā dienā. Tā ir vesela ekosistēma un Huawei ir lielākais investētājs šajā jomā, bet ne vienīgais, un arī negribam būt vienīgie. Pie tam mēs investējam pietiekami lielus līdzekļus drošības jautājumos. Kad Edvards Snoudens (Edward Snowden) pauda visiem savas atklāsmes, 12% interneta tīklu bija šifrēti, tagad jau 75%, ieviešot 5G, interneta tīkliem jābūt šifrētiem 90% gadījumos. Huawei nepieder ne šifrēšanas atslēgas, ne šo koda atslēgu pārvaldība. Tas pieder pakalpojumu sniedzējiem. Turklāt, operatori nevar veikt uzņēmējdarbību, izmantojot drošību un datu privātumu. Cilvēkiem vispirms ir jāsaprot un jānovērtē viņu privātums, lai veiktu ieguldījumus datu drošībā. Ar 5G strādās operatori, kuri ar Huawei sadarbojas pēdējos 30 gadus, viņi ir sava darba profesionāļi un zina, ko dara. Ja valstīm būs vienota nostāja šajos jautājumos, tad arī mēs varēsim nodrošināt vajadzīgo platformu un rūpēties par kiberdrošības risku novēršanu nākotnē," uzsvēra Mika Laude.

Ķīnas elektroierīču un telekomunikāciju uzņēmums "Huawei" šā gada pirmajos trīs ceturkšņos strādājis ar 610,8 miljardu juaņu (78,5 miljardu eiro) apgrozījumu, kas ir par 24,4% vairāk nekā pērn. Šogad vairāk nekā 700 pilsētas, 228 uzņēmumi no "Fortune Global" 500 pasaulē lielākajām kompānijām un 58 "Fortune Global" 100 uzņēmumi izraudzījušies "Huawei" par partneri savā digitālajā transformācijā. Vienlaikus "Huawei" šogad jau pasaulē piegādājis vairāk nekā 185 miljonus viedtelefonu, kas ir par 26% vairāk nekā pirms gada.

Tikmēr "Huawei Technologies Latvia" apgrozījums pērn bija 27,058 miljonu eiro, kas ir par 19% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa palielinājās vairākkārtīgi un bija 1,05 miljoni eiro. Kompānija "Huawei Technologies Latvia" reģistrēta 2005.gada jūlijā, un tās pamatkapitāls ir 85 372 eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Nīderlandē reģistrētais uzņēmums "Huawei Technologies Cooperatief".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.03.2024 - 27.02.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.03.2024 - 27.02.2024 Liepājai pērn rekordliels tūristu skaits Liepājas reģiona TIB
2023. gadā Liepājas naktsmītnēs apkalpoti 112 714 viesi, kas ir līdz šim pilsētas augstākais rādītājs naktsmītņu datu apkopošanas vēsturē. | Skatīt vairāk
Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 25.03.2024 Juris Pavītols un Matīss Pavītols Valmieras TIC
24.martā plkst.16.00 kultūrtelpā Akustika rokgrupas “Līvi” dibinātājs Juris Pavītols kopā ar dēlu Matīsu Pavītolu sniegs akustisku koncertu. | Skatīt vairāk
15 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40439081sec.