Latviešu uzņēmēja sāk jaunu inovāciju Anglijas dzeramnaudu tirgū

Anglijā dzīvojošā latviešu uzņēmēja Renāte Kalniņa sākusi izstrādāt mobilo lietotni ''Tipit'', ar kuras palīdzību varēs saņemt un pārskaitīt dzeramnaudu no un uz banku kontiem un pateicībā par labu servisu, atbalstīt konkrētu viesmīli vai citu apkalpojošo personālu.

Pasaulē aizvien vairāk tiek izmantoti elektroniskie maksājumi un pieaug bezskaidras naudas norēķini - samazinoties skaidras naudas maksājumiem, tiek ietekmēta naudas plūsmu arī sabiedriskās ēdināšanas apkalpošanas industrijā strādājošajiem.

„Vēl viens aspekts, kas veicinājis jaunās idejas attīstību, ir negodīga dzeramnaudu izmaksa gadījumos, kad dzeramnaudas tiek liktas kopā un pēc tam sadalītas starp kolēģiem. Tādejādi ne tikai slinkākie iegūst tādu pašu dzeramnaudu, bet daļu naudas saņem menedžeri un vēl sadala dzeramnaudu starp virtuves, bāra un citiem darbiniekiem. Negatīvu sabiedrības reakciju arī izpelnījušies uzņēmumi, kas dzeramnaudas izmanto, lai papildinātu darbinieku minimālās algas,'' atzīst projekta idejas autore un uzņēmēja Renāte Kalniņa.

Ar „Tipit'' palīdzību klienti varēs pārskaitīt dzeramnaudu konkrētam darbiniekam, vai, ja restorāns izmanto kopēju dzeramnaudu politiku, klienti varēs precīzi redzēt - cik un kurš no apkalpojošā personāla saņems daļu dzeramnaudas. Mobilā sistēma pārskaitīs naudu saņēmēju kontā, tādejādi mazinot risku, ka naudu saņems kāds cits.

Pēdējo 12 mēnešu laikā R. Kalniņa un viņas sadarbības partneris Lī Hazlhērsts (Lee Hazlehurst) investējuši līdzekļus idejas izstrādei, zīmola veidošanai, dizainam un tehniskā prototipa veidošanai. Šobrīd komanda strādā pie gala produkta, to plānojot publiskot vasaras sākumā. Tāpat ir sākta kolektīvās finansēšanas (crowdfunding) kampaņa (noslēgsies 3.aprīlī) ar aicinājumu finansiāli atbalstīt jaunā projekta realizāciju.

''Esam ieguldījusi ļoti daudz laika un visus iespējamos līdzekļus, lai varētu tikt līdz produkta izstrādei. Vasaras sākumā produktu testēsim tirgū, lietotne ir arī jāpopularizē - tam ir nepieciešami finanšu līdzekļi, kurus ceru savākt ar tehnoloģiju un inovāciju entuziastu palīdzību,'' atzīst R. Kalniņa.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 24.03.2024 Viduslaiku mantojumam pa pēdām Alūksnē! Alūksnes TIC
2024.gada 23.martā Alūksnes viduslaiku pils stāsta atklāšanas pārgājiens “Viduslaiku mantojuma pa pēdām Alūksnē”! | Skatīt vairāk
12.00 EUR
Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 27.02.2024 Bezmaksas ekskursijas pa Liepāju Liepājas reģiona TIB
Nepalaid garām iespēju doties bezmaksas pastaigu ekskursijā pa izgaismoto Liepāju kopā ar lielisku gidu! | Skatīt vairāk
Ģimenes Lieldienu atpūta Jūrmalā! Estravel Latvia
Pēdējās vietas! - rezervējiet atpūtu pavasara svētkos un izvēlieties DĀVANU no viesnīcas! // 2 naktis ģimenei + atpūtas piedāvājums + izvēlētā | Skatīt vairāk
no 450 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.35466003sec.