Nedēļas nogalē norisināsies Latvijas Spēkavīru čempionāta pāru sacensības

Lai arī zināms, ka Didzis Zariņš ieguvis šī gada spēcīgākā vīra titulu, spēkavīru sezona vēl nav beigusies. Sestdien, 10. augustā Valmierā pulksten 14.00, un svētdien, 11.augustā Mārcienā pulksten 13.00, norisināsies Siltums Jums Latvijas Spēkavīru čempionāta Trigers kausa izcīņa komandām.

Pāru sacensības ir īpašas ar to, ka atlēti startē kopā un visus vingrinājumus izpilda divatā vai viens aiz otra. Atlēti ir sadalījušies pa pāriem. Rezultāts šajās sacensībās būs atkarīgs no komandas savstarpējās saskaņas, stratēģijas un spēka sadalījuma. Dalībnieku sastāvs ir nokomplektēts, no Latvijas startēs pieci pāri un būs arī pa vienai komandai no Lietuvas un Igaunijas.

Pāru sacensības Valmierā tiks atklātas ar pieciem vingrinājumiem. Pirmais no tiem - Stihl automašīnas vilkšana no zemes. Noteiktā laika limitā viens no pāra ceļ automašīnu, kad spēki izsīkuši, apmainās un tālāk turpina otrs atlēts un tā kamēr laiks beidzies. Fiskars/Meldonium baļķa celšana divatā ir sarežģīta ar to, ka atlētiem vienlaicīgi ir jāpaceļ baļķis. Šeit noteikti svarīga ir sadarbība un saskaņa, lai viens nepaceltu ātrāk, līdz ar to apgrūtinot otram vingrinājuma izpildi. Latvijas Dzelzceļa pulkstenis tiks nests divatā, tam speciāli tiks pielāgots inventārs, to pagarinot. Arī Trigers vanna būs jānes divatā, bet pasākuma pirmo dienu noslēgs Siltums Jums akmeņu stafete. Stafetē viens atlēts nesīs vairogu, bet otrs cels akmeņus un tā kamēr visi seši akmeņi tiks pacelti.

Mārcienā turpināsies pāru sacensības ar vēl pieciem vingrinājumiem, pēc kuriem tad tiks noskaidrots, kurš pāris kopvērtējumā būs spēcīgākais. Trigers plecu spēka kombinācijā atlēti sadalīs, kurš cels baļķi, bet kurš hanteli. Bet jāsaka, ka pāru sacensības ir interesantas arī ar to, ka neatkarīgi no tā ar kuru priekšmetu atlēts sāks, ja nu otrs savu nevar pacelt, tad pirmais var mēģināt to darīt kolēģa vietā. Meldonium/Olainfarm nēši vienam atlētam jānones uz vienu pusi, bet otram atlētam atpakaļ. Lode/KeraTerm vingrinājumā abiem atlētiem vienlaicīgi būs jānes divas kopā sakabinātas ķerras. Fiskars krucifikss būs jātur priekšā un abiem atlētiem reizē. Latvijas Dzelzceļa spēka trepē atlēti paši varēs izdomāt stratēģiju kā visātrāk uznest pa pakāpieniem četrus smagumus.

Pēc desmit vingrinājumu izpildes uzzināsim ātrākā un saskanīgākā pāra vārdus, priecāsimies par kaimiņu atlētu piedalīšanos sacensībās, bet tomēr cerēsim, ka mūsējie viesus pārspēs. Tiekamies nedēļas nogalē Valmierā un Mārcienā!

"Siltums Jums Latvijas spēkavīru čempionātu 2013" atbalsta Siltums Jums, Fiskars, Stihl, Lode, Latvijas Dzelzceļš, Meldonijs (Olainfarm).

Par spēkavīru aktivitātēm informē radio SWH un sportacentrs.com.

Vairāk informācijas par čempionāta norisēm www.parstipru.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.05.2024 - 20.05.2024 Dobeles ceriņu skaistums! Nikos Travel
Skaisti,jo skaisti ir saplaukuši ceriņi.Ir laiks doties baudīt šo dabas brīnumu. Pa ceļam iegriezīsimies ZS Līcīšos, tējas degustāciju baudīsim,25 | Skatīt vairāk
Latvija 27 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 16.05.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk
Nostalgy SĀKAS GRILĒŠANAS SEZONA! Tukuma TIC
Lapmežciemā kafejnīcā "Nostalgy" maijā sākas grilešanas sezona. Brauc ciemos! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.05.2024 - 19.05.2024 Uz Muzeju nakti aicina Alūksne! Alūksnes TIC
“Eiropas Muzeju nakts” ietvaros Alūksne aicina apmeklēt muzejus un ekspozīcijas, kas būs atvērti līdz pat pusnaktij! Ieeja- bez maksas. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.29179716sec.