Slēpošanas kūrorti mēdz "sameloties" par nobraucienu distanču garumu

Jaunā pētījumā atklāts, ka daudzi no lielākajiem Eiropas slēpošanas kūrortiem mārketinga nolūkos mēdz pārspīlēt nobraucienu distanču garumu.

Kāda vācu kartogrāfa veiktā pētījumā noskaidrots, ka daži no kūrortiem atpūtniekus vilina, uzrādot tādus skaitļus, kas pat vairākkārt pārsniedz patieso slēpošanas distanču platību vai garumu.

Distanču garums slēpošanas un snovborda cienītājiem bieži vien ir noteicošais faktors piemērotākā brīvdienu galamērķa izvēlē. Taču Kristofs Šrāhe, kurš ir arī pasniedzējs slēpošanas kūrortu menedžmentā, apšaubījis daudzu populāru ziemas sporta un atpūtas kompleksu norādītos faktus.

Izmantojot digitālu kartēšanas sistēmu, viņš nomērījis slēpošanas distanču garumu vairākos Eiropas kūrortos. Pēc tam iegūtās vērtības salīdzinātas ar informāciju, kāda publicēta ikgadējā ceļvedī "Where to Ski and Snowboard". Kā izrādās, lielākā daļa kūrortu pārspīlējuši, norādot slēpotājiem atvēlēto platību garumus.

Piemēram, "Trois Vallées" kūrortā Francijā slēpošanas trašu garums patiesībā sasniedz 493 kilometrus, tomēr tas ir par 22 procentiem mazāk, nekā norādīts ceļvedī un citos informatīvajos materiālos. Tikmēr "4 Valleys" Šveicē patiesais nobraucienu distanču garums ir par veseliem 198 kilometriem jeb 120 procentiem mazāks, nekā norādījuši kūrorta pārstāvji. Taču Šlādmingas kūrorts Austrijā bijis vienīgais, kurā potenciālajiem klientiem uzrādītais distanču kopgarums bijis mazāks nekā patiesībā.

Tomēr ceļveža "Where to Ski and Snowboard" redaktors Deivs Vatss norāda, ka slēpotājiem un snovbordistiem atvēlēto distanču garuma neatbilstības skaidrojamas ar mērījumu metodikas atšķirībām pašu kūrortu un Šrāhes starpā. Viņš arī paudis, ka "ir grūti noticēt, ka visi šie kūrorti gluži vienkārši melo".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 04.05.2024 Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄! Latvia Tours
Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība. | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Larnaka, Kipra. Aviobiļetes Estravel Latvia
Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT | Skatīt vairāk
no 199 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 03.05.2024 Āzija un salas. Aviobiļešu akcija SKY24.LV
Pērciet līdz 02.05. - Ceļojiet maijā // Tokija, Bali, Bangkoka, Honkonga, Deli, Maurīcija... | Skatīt vairāk
no 709 EUR
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.38709116sec.