Liepāja nākamsvētdien pārtaps par velobraucēju Meku

Liepājā, kur riteņbraukšanas kultūra uzņem apgriezienus, nākamsvētdien, 17. augustā, norisināsies viens no šīs vasaras vērienīgākajiem sporta pasākumiem- "Vitamax Liepājas velomaratons", pulcējot simtiem velosipēdistu un līdzjutēju no Latvijas un citām valstīm, pastāstīja sacensību organizators Kaspars Tupiņš.

Velomaratonā būs "TVplay.lv" Sporta distance (85.2 kilometri), "VIVUS.LV" Tautas distance (42.6 kilometri), kā ar "LEGO" bērnu distances.

Bērniem līdz 12 gadu vecumam dalība ir bez maksas.

Reģistrēties šim sporta pasākumam var līdz 13. augustam (ieskaitot) mājaslapā baltijasmaratoni.lv, sporta preču veikalos ''FANS'' un visos ''CityFitness'' sporta klubos, kā arī norises vietā sacensību dienā.

Ņemot vērā tveicīgo laiku, sacensību rīkotāji ir sarūpējuši distancē divus dzirdināšanas punktus, kuros būs pieejams minerālūdens "Evian" un "Dion Sportlab" izotoniskie dzērieni. Turklāt pēc velomaratona visi dalībnieki laipni aicināti ieturēt spēcinošu maltīti.

"Ikvienam velo cienītājam dalība maratonā ļaus kopā ar domubiedriem izbaudīt gan riteņbraukšanas, gan Latvijas vējainākās pilsētas šarmu. Ar šo pasākumu atjaunojas šosejas velobraukšanas vēsturiskās tradīcijas Liepājā, veicinot riteņbraukšanas kultūras atdzimšanu visā Latvijā, kas savulaik bija kļuvusi par īstu velosipēdu Meku," teica Tupiņš.

Interesanti, ka pagājušā gadsimta 30. gados Latvijā bija dažādas riteņbraucēju biedrības un klubi, bet velo sacensības laikā bija ļoti populāras, pulcējot pat līdz 100 tūkstošiem skatītāju. Pirmās brīvvalsts laikā darbojās arī vairāk nekā 70 lielāku vai mazāku velosipēdu ražošanas uzņēmumu, tostarp Liepājā, Rīgā un vairākās citās pilsētās.

"Pēdējos gados Liepāja ir kļuvusi par velobraucējiem draudzīgu pilsētu- kopējais veloceliņu garums tagad ir vairāk nekā 40 kilometru. Mainījušies arī liepājnieku ieradumi - viņi ikdienā vairāk dod priekšroku velosipēdam, nevis automašīnai vai sabiedriskajam transportam. Līdz ar to starptautiska mēroga velomaratona norise Liepājā ir tikai loģisks solis tālākā attīstībā. Tādēļ man ir patiess prieks, ka sporta pasākumu rīkotāji ir novērtējuši pilsētas potenciālu," gandarījumu pauž domes priekšsēdētājs Uldis Sesks.

Liepājas pašvaldībā norāda, ka veloceliņu tīkla attīstīšana ne tikai veicina aktīvāku dzīvesveidu, bet arī atslogo pilsētas centru un piejūras zonu no privātajām automašīnām.

Pērnruden Liepājā veikta velobraucēju skaitīšana četros kontrolposteņos uz veloceliņiem dažādos diennakts laikos. Kopumā saskaitīts gandrīz 600 velobraucēju, bet šogad to skaits varētu būt vēl lielāks, pieļauj pašvaldībā.

Vasaras sezonā pilsētas iedzīvotāji un viesi velosipēdus var iznomāt Liepājas reģiona tūrisma informācijas birojā, kur šis pakalpojums ir visnotaļ pieprasīts.

Liepājas velomaratonu organizē ''Baltijas Maratoni" sadarbībā ar Liepājas pilsētas domi un Latvijas Riteņbraukšanas federāciju.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā Tukuma TIC
Tradicionālo svētku svinības jau atkal Tukuma pilsētā! Lieldienu izdarības, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikālā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.47996306sec.