Rīgā ierodas pirmie ārvalstu triatlonisti

Svētdien, 10. augustā, norisināsies "Rīgas triatlons", kas būs šīs sporta veida vērienīgākais gada notikums Latvijā.

Sacensībās piedalīsies sportisti no 36 valstīm, kas sacentīsies Eiropas kausā. Rīgā jau nedēļas sākumā bija ieradušies pirmie elites distances pārstāvji no ārzemēm, informēja Latvijas Triatlona federācija.

Sacensībās 10. augustā pirmie starti plānoti jau 8.00 no rīta, kad ar piecu minūšu intervālu startēs dažādu vecumgrupu pārstāvji. Rīgas triatlons notiks sprinta disciplīnā, kas nozīmē pusi no olimpiskās distances. Rīgas centrā pie Saules akmens ēkas un AB dambja dalībnieki peldēs 750 metrus, brauks ar velosipēdiem 20 kilometrus pa Vanšu tiltu un 11.novembra krastmalu, kā arī skries piecus kilometrus pa Ķīpsalu.

Starts 8.55 tiks dots SPORTLAND stafetei, kurā sacentīsies komandas pa trim dalībniekiem, katram veicot vienu no triatlona disciplīnām- peldēšanu, velobraukšanu un skriešanu.

Pēc deviņiem sāks startēt tautas klases pārstāvji un jauniešu vecumgrupas, kuriem distances būs nedaudz īsākas (375 metri peldus, 13 kilometri velo un 2,5 kilometri skriešus). Pašiem jaunākajiem, 9-11 gadus veciem dalībniekiem distances garumi būs 100 metri peldus, 6,5 kilometri ar velosipēdu un viens kilometrs skriešus.

Elites sportistiem trase nedaudz atšķirsies no vecumgrupu sacensībām, tajās ar velosipēdu būs jāveic četri apļi, nevis trīs. Lai padarītu sacensības interesantākas skatītājiem, arī skriešana notiks pa Vanšu tiltu. Atšķirībā no pārējiem dalībniekiem, elites klases sportistiem būs atļauts veloposmā izmantot citu braucēju aizvēju.

Eiropas kausa posma sievietes startēs 13.00, starp viņām būs arī dobelniece Baiba Medne. Elites vīriešu starts būs 15.00, kurā skatītāji varēs vērot gan Andreju Dmitrijevu, Artūru Spruktu, Staņislavu Vaipanu un Maksimu Nagibinu, gan dažus no labākajiem sprinta distances veicējiem Eiropā, kuriem nav problēmu sasniegt finišu īsākā laikā par stundu.

Iepriekšējā pieteikšanās notiks līdz ceturtdienas vakaram mājas lapās www.rigatriathlon.eu un www.triatlons.lv, kā arī ''SportLat'' birojā (Ganību dambis 25 D, Rīgā).

Sacensības organizē Latvijas Triatlona federācija sadarbībā ar Rīgas pilsētas pašvaldību.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.74490881sec.