Rīgas svētkos sportošanā varēs iesaistīties ikviens

Rīgas svētku programmā iekļauti dažādi sporta veidi, lai sportot varētu ikviens. Visā svētku dienās ir paredzētas dažādas sacensības, kurās ieeja būs bez maksas. Svētku pirmajā dienā, 15. augustā, norisināsies profesionālas sacensības burāšanā un pludmales volejbolā. Sestdien, 16. augustā, pilsētvidē notiks ''Lielais xRace piedzīvojums'' un Baltijā vērienīgākais brīvdabas diennakts basketbola turnīrs ''Krastu mačs''. Svētdien, 17. augustā, varēs vērot Rīgas kausa izcīņu BMX trasē un čempionātu skrituļslidotāju konkurencē, kā arī piedalīties Airēšanas svētkos pilsētas kanālā pie Latvijas Nacionālās operas vai sportot kopā ar bērniem Lucavsalā.

Divas dienas - 15. augustā no pulksten 13.00 un 16. augustā no pulksten 9.00- notiks sacensības pludmales volejbolā ''Lucavsalas kauss''. Startiem gatavojas 24 vīriešu un 12 sieviešu pāri, turklāt sievietes kausa izcīņā šogad piedalīsies pirmo reizi. Piektdien, 15. augustā, no pulksten 22.00 pirmo reizi Rīgas svētku vēsturē tiek plānotas pludmales volejbola spēles prožektoru gaismā, kad arī notiks tikšanās ar slavenākajiem volejbola veterāniem, bet uz lielajiem ekrāniem līdzjutēji varēs vērot sporta filmu retrospekciju par volejbola meistarkomandām ''Aurora'' un ''Radiotehniķis''.

Ūdenssporta sacīkstes dažādās izpausmēs notiks gan Daugavā, gan pilsētas kanālā. Daugavā aiz Vanšu tilta, starp Andrejsalu un Ķīpsalu 15., 16. un 17. augustā būs sacensības ''Rīgas kauss burāšanā 2014''. Tā izcīņu kuplinās arī ''Eiropas kausa'' posms un Latvijas Atklātais čempionāts, pulcējot ap 40 komandu no Latvijas, Krievijas, Polijas un citām valstīm. Iespēja sekot līdzi sacensību norisei būs gan dabā, gan tiešsaistē restorānā ''Sunset'' (Andrejostas ielā 4.) Divas dienas- 16. un 17. augustā, Rīgas svētku apmeklētājus priecēs Latvijas ''Match Race'' čempionāta 2014 Rīgas kausa izcīņa. ''Match Race'' disciplīnā cīņa notiek starp divām identiskām jahtām, kas vienlaicīgi sacenšas salīdzinoši īsā distancē. Sacensības norisināsies Daugavas akvatorijā pretī Vecrīgai. Par Rīgas kausu cīnīsies desmit augstākā līmeņa ''Match Race'' burātāju komandas no Igaunijas, Holandes, Krievijas, Lietuvas un Latvijas. Savukārt ar airēšanas svētkiem ''Nāc un airē!'' pilsētas kanālā pie Latvijas Nacionālās operas 17. augustā tiks slēgta Rīgas svētku ūdenssporta sacensību sadaļa. Airēšanas svētkos ''Nāc un airē!'', kā katru gadu, piedalīsies Olimpiskais čempions Ivans Klementjevs, pasaules čempions Jefimijs Klementjevs, pasaules čempione Aleksandra Klementjeva, kā arī Alens Baibekovs, Dmitrijs Andrejevs un daudzi citi.''

Šogad jau piekto reizi Rīgas svētku laikā notiks vērienīgās sacensības ''Lielais Rīgas piedzīvojums'', kas vairākiem simtiem dalībnieku piedāvās iespēju izbaudīt galvaspilsētu un tās apkārti vēl nepieredzētā veidā. Dalībnieki orientēsies, brauks ar velosipēdiem, airēsies pa Rīgas kanālu un vienas dienas laikā pildīs dažādus speciālos uzdevumus. Sacensību sākums plānots 16. augustā pulksten 15.00 Ķīpsalas atpūtas zonas- pludmalē. Par godu Rīgas svētkiem, ikvienam ir iespēja reģistrēties sacensībām Sporta vai Tautas klasē ar 15% atlaidi, ievadot atlaižu kodu RIGA. Bērniem sarūpētas īpašas atlaides, startējot Mini klasē kopā ar vecākiem. Reģistrēties Rīgas posmam iespējams līdz pat 16. augustam mājas lapā www.xrace.lv, kur ikviens var izvēlēties savām spējām atbilstošu distanci.

16. un 17. augustā laukumā pie Latvijas Nacionālās operas jau piekto reizi notiks diennakts basketbola turnīrs ''Krastu mačs'', kas ir Rīgas Brīvostas ''Ostas svētku'' un arī Rīgas svētku pasākums. Tas sāksies līdz ar pirmo maču 16. augustā un noslēgsies finālā- pēc 24 stundām. 600 dalībniekiem paredzētas vairākas (ik pēc stundas jeb spēles) atlases kārtas un vērtīga balva uzvarētājam- stilīgs motorolleris.

Lai ikviens skrituļslidošanas entuziasts varētu pārbaudīt savu sportisko meistarību un cīnīties par Rīgas čempiona titulu,17. augustā pulksten 11.00 Sporta un atpūtas centrā (Uzvaras bulvārī 15) notiks Rīgas atklātais čempionāts skrituļslidošanā. Dalībnieki varēs startēt 7 vecuma grupās un sacensties 5 dažādās trasēs. Savukārt Rīgas kausa izcīņa BMX pulcēs labākos pašmāju un ārvalstu braucējus, un tās būs vienas no lielākajām sacensībām Baltijā, kas skatītājiem dāvās emocijām bagātu līdzjutēju prieku. Latviju pārstāvēs Eiropas arēnā izskanējuši vārdi – Eiropas Elites līgas čempions Edžus Treimanis un Eiropas junioru čempions Kristens Krīgers.

17. augustā Lucavsalā notiks pasākums ''Rīga laiku laikos'', kurā bērni varēs piedalīties sportiskās aktivitātēs un sacensībās, kā arī pilnveidot sevi radošajās darbnīcās- rotaļāties, fotografēties, iejusties prinča vai princeses tēlā, izmēģināt savas prasmes loka šaušanā vai vienkārši izklaidēties piepūšamajās atrakcijās. Lucavsala būs sadalīta dažādās aktivitāšu zonās. ''Gudrā Rīga'' būs vieta, kur varēs saņemt konsultācijas par veselību un iemācīties pareizi vingrot, ''Romantiskajā Rīgā'' tiks apgūti deju soļi, bet ''Mūsdienu Rīgā'' varēs parādīt savas prasmes tādos sporta veidos kā basketbols, florbols un boulings, kā arī braukt ar automodelīšiem, iemācīties nomainīt automašīnas riepu vai arī iejusties kinoaktiera lomā.

Ar pilnu svētku programmu var iepazīties Rīgas svētku oficiālajā interneta vietnē: www.rigassvetki.lv .Aktuālajām ziņām svētku dienās varēs sekot līdzi pilsētā izvietotajās informatīvajās teltīs, kā arī interneta vietnē: www.kultura.riga.lv un sociālajos tīklos: www.twitter.com/rigassvetki, www.facebook.com/RigasSvetki.

Rīgas svētkus piedāvā Rīgas dome sadarbībā ar Rīgas Brīvostas pārvaldi un Rīgas Tūrisma Attīstības Biroju, organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments kopā ar pasākumu veidotājiem – uzņēmumiem un sabiedriskām organizācijām. Informatīvi atbalsta: Uzziņu dienests 1188 un izdevniecība ''Rīgas Viļņi''.

Svētku dienās, 16. un 17. augustā, pilsētas sabiedriskais transports būs bez maksas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Skulptūru stāsti Cēsīs! Cēsu TIC
Piesakies ekskursijai Cēsīs! Izzini skulptūru ceļu no Cēsu vecpilsētas līdz pat Meža kapiem un atpakaļ, tēlnieka Matiasa Jansona pavadībā! | Skatīt vairāk
6 EUR
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47550011sec.