TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Studenti izstrādājuši idejas Valmieras “pilsētas vārtu” attīstībai

22. jūlijā, Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātes studenti prezentēja šīs nedēļas laikā plenērā tapušās idejas astoņu Valmieras “pilsētas vārtu” – iebraucamie ceļi pilsētā - attīstībai.

Gaujas ceļa un tiltu izgaismošana gan pilsētā, gan ārpus tās, gājēju tilta izveide un papildināšana ar stilizētu “V” burtu, dažādu līmeņu tējnīca kokos, “zaļais ekrāns”, telpisks vides objekts, kas simbolizē Valmieras vārda pirmo burtu un kurā var ne tikai fotografēties, bet caur kuru lūkoties uz kādu objektu Valmierā, 44 metrus augsts skatu tornis, virtuāls ekrāns, kas rāda iedzīvotājiem un viesiem svarīgu informāciju, piemēram, par gaidāmajiem notikumiem, vides objekts, kas pats sev rada enerģiju, simbolizējot Valmieru kā uzņēmējdarbību atbalstošu, sportu mīlošu un “zaļu” pilsētu, kā arī aplikācija mobilajā telefonā, kas aizved tā lietotāju pie konkrētiem objektiem, atklājot arī to interesantos stāstus. Šīs ir idejas, kuras nepilnu piecu dienu laikā radīja desmit RTU Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātes studenti vasaras plenērā Valmierā.

Jaunieši atzina, ka dalība plenērā bijusi vērtīga pieredze. Izstrādājot idejas, domāts par iespējām, kā iedzīvotājiem un pilsētas viesiem līdzdarboties vidē, būt iesaistītiem, tādējādi izjūtot pilsētas atmosfēru. Tāpat pētīta iespēja objektu izveidē izmantot arī Valmierā pieejamos resursus, ražotnes. Izstrādātas idejas ne tikai ”pilsētas vārtiem”, bet arī zonai ap tiem, kā arī jaunu objektu uzstādīšanai pilsētā, tāpat arī sniegti ieteikumi vizuālās identitātes pilnveidošanai, piedāvāti jauni simboli un digitāli risinājumi.

RTU Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātes dekāns Uģis Bratuškins uzsvēra, ka arī turpmāk vēlētos studentiem piedāvāt iespēju izstrādāt reālā vidē balstītus projektus. Vērtīgi būtu pieaicināt arī citu nozaru topošos speciālistus, piemēram, jauniešus, kuri studē vides dizaina specialitātē, topošos māksliniekus u.tml., tādējādi dodot papildu ieguldījumu ideju izstrādē.

“Redzam, ka bijušās Valmieras Mākslas vidusskolas ēkā, kur šonedēļ uzturējās plenēra dalībnieki, joprojām valda radošs gars, jo studentu piedāvātās idejas ir interesantas, dažādas un īstenojamas. Saredzam, ko varētu realizēt jau tuvākajā nākotnē, piemēram, tiltu izgaismošana vai vides objekts, kas ataino Valmieras vārda sākumburtu. Studenti deva iespēju mums ierastās lietas un vietas ieraudzīt citām acīm. Tādējādi plenērs ir vērtīgs, noteikti turpināsim sadarbību ar RTU topošajiem arhitektiem, kā arī labprāt sadarbosimies arī ar citiem topošajiem speciālistiem, piemēram, mobilā aplikācija, viena no šodien dzirdētajām idejām, varētu būt izaicinājums informācijas tehnoloģiju studentiem. Tā bija laba iespēja arī jauniešiem reālā situācijā pielietot studijās apgūto, turklāt vairākas idejas, ko studenti plenērā izstrādāja pērn, ir Valmierā jau īstenotas. Arī darba organizācija, manuprāt, bija veiksmīga – studenti nekonkurēja, bet radīja kopīgu “ideju banku”, ieceres apspriežot, papildinot un kopīgi izstrādājot risinājumus,” pauda Valmieras pilsētas pašvaldības izpilddirektore Evija Voitkāne.

RTU Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātes studenti Valmierā plenērā darbojās arī pērn, grupās izstrādājot konceptuālus priekšlikumus Atpūtas parka teritoriju attīstībai.

Valmieras pilsētas ilgtspējīgas attīstības stratēģijā 2015.-2030.gadam noteikts, ka Valmierā ir astoņi “pilsētas vārti” – Rīgas ielas, Valkas ielas, Tērbatas ielas, Raiņa ielas, Matīšu šosejas, Cēsu ielas un divi Cempu ielas “pilsētas vārti”. Tā ir vieta, kurā notiek iepazīšanās ar Valmieru, radot pirmo iespaidu par to un aicinot pilsētā baudīt kultūru, izklaidi, kā arī saņemt kvalitatīvus publiskos pakalpojumus.

Pasākumu atbalstīja Valmiermuižas alus darītava.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Latvija
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45687699sec.