TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Par Vides aizsardzības fonda līdzekļiem atjaunos infrastruktūru vairākos Rīgas parkos

Iestājoties siltākam laikam, vairākos Rīgas parkos un skvēros tiks uzsākta celiņu seguma un kāpņu renovācija, krastu un nogāžu stiprināšana, jaunu soliņu uzstādīšana, zālienu atjaunošana un inženierkomunikāciju aku un tekņu remonts.

„Sabiedriskās domas pētījumi liecina, ka iedzīvotāji un pilsētas viesi atzinīgi novērtē to, ka Rīga ir bagāta parkiem un skvēriem. Taču ir vietas, kur infrastruktūra laika gaitā ir nolietojusies un rada bīstamas situācijas parku apmeklētājiem, kā arī apgrūtina zaļo zonu ikdienas kopšanu, tāpēc no Vides aizsardzības fonda ir piešķirti līdzekļi vairāku parku un skvēru infrastruktūras atjaunošanai,” stāsta Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko.

Rīgas domes Mājokļu un  vides departaments jau ir veicis iepirkumu, lai veiktu Kobes dārza kāpņu remontu, atjaunotu segumu celiņam Arkādijas parkā un nostiprinātu daļu no Mārupītes krastiem, tiks uzsākta arī seguma maiņa Pilsoņu un Ventspils ielas skvērā.  Savukārt Vērmanes dārzā plānots veikt lietus ūdens kanalizācijas remontu, kura laikā veco tekni nomainīs ar jaunu, iztīrīs akas, atjaunos aku vākus un lietusūdens uztvērējkanāla restes.

Departaments gatavojas arī citiem parku un skvēru infrastruktūras atjaunošanas darbiem. Šovasar iecerēts atjaunot 780 metrus garās izziņu takas koka laipu dabas parka „Piejūra” dabas lieguma zonā „Daugavgrīva”. Tāpat tiek plānota celiņu seguma maiņa un soliņu uzstādīšana Hanzas, Strēlnieku un Melngaiļa ielas skvērā,  tiks  atjaunots vēl viens celiņš Arkādijas parkā, saremontēts pa vienam celiņam Viesturdārzā un Dzegužkalnā, renovētas Vērmanes dārza kāpnes un sakārtota lietusūdens kanalizācija Kronvalda parkā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57885695sec.