TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Populārs žurnālists gatavo publikācijas caur LV100 prizmu

Mr. eTraveller ir segvārds, ar kādu viņš sevi piesaka portālā “ETB Travel News” austrāliešiem. Amerikāņu žurnālam “Long Island Pulse” viņš raksta ar savu paša franciski skanošo uzvārdu – Roberts La Bua.

“Jā, uzvārds man ir francisks, kaut gan manas saknes ir Sicīlijā, no kuras vecvecāki savulaik pārcēlās uz ASV. Mani vecāki jau piedzima Ņujorkā, kur nācu pasaulē arī es,” stāsta starptautiski atzītais žurnālists, kurš no 22. septembra līdz 28. septembrim ar LIAA Tūrisma departamenta atbalstu ciemojas Rīgā.

“Paldies par iespēju viesoties Latvijā! Zinu, ka nākamajā gadā svinēsiet savas valsts simto dzimšanas dienu. Tas ir īstais laiks, kad manas publikācijas var būt noderīgas, lai piesaistītu plašāku uzmanību.”

Satiekamies Rīgas Jūgendstila muzejā 26. septembrī, kur viesis uzmanīgi seko gides Ivetas Sproģes stāstījumam. Uzreiz var redzēt, ka viņu interesē gan krāšņais arhitektūras stils, gan cilvēki, kas to lolojuši, gan pati mūsu skaistā Rīga ar bagātu kultūru.

Iepriekšējās dienās viņš ir jau paguvis apskatīt daudz. Piemēram, cik nu Vecrīgā ir muzeju, tik gandrīz visus. Sevišķi viņam patikusi “Rīgas Birža”.

Pārcilājot atmiņā redzēto, ar patiesu sajūsmu viņš citstarp piemin  Centrāltirgu. Tas esot liels retums mūsdienās ieraudzīt ko tādu.

Roberts La Bua ir jau apmeklējis arī Jaunmoku pili un apskatījis Rundāles pils muzeju. Par nakšņojumu viesnīcā “Hotel Grand Palace Riga” starptautiski pazīstamais žurnālists izsaka vienīgi komplimentus.

Roberts La Bua kopš bērnības ir gribējis ceļot, un tieši tā viņš ir dzīvojis līdz šai pašai dienai. “Šai ziņā esmu laimīgs – savu sapni esmu piepildījis.”

Skolas gados mācījies spāņu, franču un itāļu valodu, pārcēlies uz Brazīliju apguvis vēl portugāļu valodu, Roberts La Bua pēc mārketinga studijām ceļošanu un viesnīcu, lidsabiedrību un tūrisma galamērķu aprakstīšanu ir padarījis par savu maizes darbu un dzīves veidu.

“Man bieži jautā - kur ir paticis vislabāk? Es tad saku – tas ir tāpat, ja vaicātu, kurš bērns ir mīļāks. Katrai vietai piemīt sava burvība, un visur cilvēki ir ļoti jauki.”

Sācis savu ceļojumu žurnālista karjeru kādā bagātās arābu pasaules  lidsabiedrības žurnālā, Roberts La Bua jau sākotnēji ir bijis saistīts ar turīgo ceļotāju slāni un viņu vēlmēm. Šobrīd  var teikt, ka ceļotāji ar lieliem ienākumiem viņam ir labi pazīstami, un tieši viņiem Roberts La Bua  raksta.

“Rakstos es nekad neuzsveru sevi, jo ne jau es esmu galvenais. Galvenais ir tas, ko es aprakstu. Tāpēc mani ļoti iepriecina, ja lasītāji atzīst, ka  izlasījuši manu rakstu, viņi jūtas tā, it kā paši tur būtu bijuši, vai viņi no tiesas gribētu tur nokļūt.”

Uz jautājumu, vai Latvijas tūrisms var būt interesants sabiedrības augšējam slānim ar biezu maku, Roberts La Bua atbild nešaubīgi – noteikti var. Žurnālista skatījumā - daudzi turīgi cilvēki dzīvo kā burbulī, kas viņus pasargā no realitātes. Laiku pa laikam no burbuļa viņiem gribas iziet, lai gūtu autentisku pieredzi, un Latvija ir piemērota vieta, kur to var bez bažām izdarīt.

Tādu – autentisku - pieredzi varot sniegt, piemēram, arī pusdienās restorānā “Alberta 13” latviešu virtuves degustācijas piedāvājums. Siļķīte ar biezpienu, pelēkie zirņi ar cūkgaļas cauraudzīti, sutināti kāposti ar desiņu, rupjmaizes kārtojums – Roberts La Bua visu bauda ar patiku un slavē bez liekulības.

Turpmākajās dienās ciemiņu vēl gaida jauni iespaidi, ar kuriem viņš dalīsies nākamajā gadā, kad svinēsim LV 100.  Reizēm viņš pats sev uzdodot jautājumu, vai nepietiks ceļot, un atbildot – vēl tikai šo vienu gadu un tad varbūt pievērsīšoties šokolādes gatavošanai, kurā viņš ir meistars.

Starp ceļojumiem, kas aizņem ļoti lielu daļu gada, žurnālists Ņujorkā apciemo vecākus, bet ziemas mēnešus pavada Austrālijā, kur ir silts. Pavadījis tur mēnešus trīs, Robertu La Bua atkal sāk tramdīt nemiers, ka pārāk ilgi ir būts vienā vietā. Tad viņš plāno nākamos ceļojumus, kuru organizēšana aizņem daudz laika un sagādā vislielākās rūpes, un dodas atkal ceļā.

Šķiroties žurnālists saka – kas zina, varbūt viņš atbrauks uz Latviju jau nākamgad, jo visu apskatīt šajā reizē nepagūs. Piemēram, ļoti žurnālistam griboties aizbraukt uz Kuldīgu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 28.04.2024 Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk
Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē Baltic Beach Hotel & SPA
18. maijā, atklājot sezonu, aicinām visus uz garšīgu un smaržīgu Grill ballīti pludmalē. Plašs grilēdienu klāsts, muzikāli priekšnesumi un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 29.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Sala ar unikālu skaistumu! Latvia Tours
Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs. | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.12312698sec.