TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Augulis: Latvijas Gaisa satiksmes izaicinājums ir uzbūvēt jaunu un modernu satiksmes vadības torni

28.februārī, satiksmes ministrs Uldis Augulis tikās ar VAS Latvijas Gaisa satiksme (LGS) valdes priekšsēdētāju Dāvidu Tauriņu un pārrunāja 2017.gadā paveikto, kā arī šogad plānoto. Ministrs īpašu uzmanību pievērsa jaunā gaisa satiksmes torņa būvniecībai.
Plānots, ka 2023.gadā starptautiskajā lidostā Rīga būs jauns, ar vismodernākajām tehnoloģijām aprīkots gaisa satiksmes vadības tornis.
Ministrs atzinīgi novērtēja LGS darbu un pērn nodrošināto kapitālsabiedrības izaugsmi. Būtisks ir uzņēmuma ieguldījums arī darbinieku apmācībā un kvalifikācijas celšanā, ko augstu novērtē starptautiski.
Tikšanās laikā Tauriņš informēja, ka 2018.gadā un arī nākamajos gados kapitālsabiedrības peļņu ieguldīs vairākos nozīmīgos investīciju projektos, starp kuriem ir jau pieminētā jaunā gaisa satiksmes vadības torņa projektēšanas uzsākšana. Šī gada martā noslēgsies projekta metu konkurss. Tāpat šogad uzsāks satiksmes vadības torņa projektēšanu, bet 2019. gadā – būvniecību. Jaunā torņa celtniecībai kopējās izmaksas varētu sasniegt 20 miljonus eiro. Tos LGS segs no pašu līdzekļiem.
Tāpat gaisa satiksmes drošuma un kvalitātes uzlabošanai īstenos tādus nozīmīgus projektus kā augstas precizitātes navigācijas (PBN) sistēmas izveide, «gaiss – zeme» ciparu pārraides infrastruktūras izveide u.c.
Tauriņš atzina, ka 2017.gads LGS bija rezultatīvs un veiksmīgs - tika apkalpoti 268 967 lidojumi, kas ir par 8,9 % vairāk nekā 2016. gadā. 72,3 % bija tranzīta lidojumi (pieaugums par 8,5 % salīdzinot ar 2016. gadu), bet 27,7 % – uz Rīgu un no Rīgas (pieaugums par 9,9%).
LGS kopējie ieņēmumi pieauga par vairāk nekā 3 miljoniem eiro, kamēr faktiskās izmaksas uz vienu apkalpoto lidojumu, salīdzinot ar 2016. gadu, samazinājās par 6,7 %. Svarīgi, ka turpināja uzlaboties arī drošības rādītāji.
LGS ir 100% valsts uzņēmums, tā pienākums ir nodrošināt gaisa telpas lietotājus ar aeronavigācijas pakalpojumiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.83122516sec.