TŪRISMA BIZNESS | Bizness

VPR iesaistas novatoriskas mācību programmas izstrādē kultūras un dabas mantojuma piedāvājuma pilnvērtīgai izmantošanai

Apzinoties kultūras un dabas mantojuma potenciālu tūrisma piedāvājuma bagātināšanā, kas līdz ar to ietekmē arī teritorijas ekonomisko izaugsmi, septiņi partneri no piecām dažādām valstīm apņēmušies stiprināt vietējo iedzīvotāju prasmju attīstību, kas palīdzētu pilnvērtīgāk izmantot pašmāju kultūras un dabas mantojumu. Vietējās kopienas apziņas veidošana par tās rīcībā esošo mantojumu ir izšķiroša un tās iesaiste ir nepieciešama ne tikai vienota dabas un kultūras mantojuma pārvaldīšanai, bet arī integrēta piedāvājuma veidošanai tūrismā.


Erasmus+ programmas projekta “Kultūras mantojuma un dzīvesvides izglītība (SPECHALE)” ietvaros iecerēts vēl viens ambiciozs mērķis – izveidot novatorisku mācību programmu. Programma tiks veidota, balstoties uz  vietējās situācijas izpēti par esošo neformālās izglītības pieejamību dabas un kultūras mantojuma izmantošanai tūrismā, piedāvājot tirgū jaunu amatu – speciālists kultūras mantojuma un pievilcīgas dzīves vides jautājumos.


Strādājot pie projekta ieviešanas, komanda 2019. gada maijā tikās jau otro reizi, kad partnerus no Latvijas, Itālijas, Portugāles un Horvātijas uzņēma Francijas Eiropas garšu un smaržu universitāte (Université européenne des senteurs et saveurs). Partneru un to piesaistīto tūrisma un kultūras jomas ekspertu pieredze tiks izmantota, lai veidotu apmācību programmas platformu, kas ir arī galvenais projekta mērķis. Apmācību programma koncentrēsies uz pieaugušo izglītošanu, attīstot fleksiblās iemaņas (jeb t.s. soft skills), piemēram, kas šobrīd darba tirgū tiek vērtētas kā ļoti būtiskas. Paredzams, ka projekta ietvaros arī Latvijā tiks veikta izveidotās mācību programmas testēšana, pēc kuras projekta partnerība lūgs iespēju to integrēt ECVET (Eiropas kredītsistēma profesionālajai izglītībai un mācībām) izglītības sistēmā.


Šobrīd norit aktīvs darbs pie valstu individuālajām izpētēm, uz kurām tiks balstīta jaunā izglītības programmas izveide. Nākamā tikšanās paredzēta gada beigās Itālijā.


Projekta asociētais partneris Latvijā ir arī Vidzemes Augstskola.



KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Lux Express Liepājas reģiona TIB
"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.148072sec.