TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Siguldas novada pašvaldība izsola zemi viesnīcas būvniecībai Siguldā

Lai veicinātu pilsētas publiskās apbūves zonas attīstību un nepieciešamo pakalpojumu infrastruktūru, pašvaldība nodevusi atsavināšanai 2598 m2 lielu nekustamo īpašumu ar nedzīvojamu ēku, kas nav izmantojama pašvaldības funkciju nodrošināšanai, Jāņa Poruka ielā 12A, Siguldā (kadastra numurs 8015 002 1735). Zemes gabals robežojas ar izcilām dabas un pilsētvides teritorijām – Gaujas senieleju, Svētku laukumu un teritoriju ap gaisa trošu vagoniņa staciju.


Nekustamā īpašuma izsole notiks 26. augustā plkst. 15.00, Siguldas novada pašvaldības Siguldas pagasta Kultūras nama Deputātu zālē. Nekustamā īpašuma izsoles sākumcena ir 111 000 eiro, kas noteikta pamatojoties uz neatkarīga vērtētāja vērtējumu. Pirms izsoles pieteikuma iesniegšanas dalībniekiem jāiemaksā dalības maksa 100 eiro apmērā un jāiesniedz nodrošinājums 11 100 eiro. Izsoles solis noteikts 5 000 eiro apmērā. Īpašuma apskate tiks organizēta 30. jūlijā.


Saskaņā ar pēdējo gadu tūrisma datiem, katru gadu stabili pieaug apmeklētāju, kā arī nakšņotāju skaits, jo Siguldas novads ir ne tikai Latvijā, bet arī starptautiski atpazīstams un apmeklēts tūrisma galamērķis ar kvalitatīviem un ilgtspējīgiem tūrisma produktiem. Lai veicinātu tūrisma un ar to saistīto pakalpojumu nozares izaugsmi, pašvaldības dome noteikusi, ka pārdodamajā zemes gabalā jāveic tūrisma jeb viesnīcas būvniecība. Īpašuma īpašniekam, lai nodrošinātu Gaujas senielejas pieejamību un nekustamā īpašuma labāko arhitektonisko un funkcionālo risinājumu, kas ar savu vizuālo veidolu papildinātu apkārtējās vides unikalitāti un tajā iekļautos, būvprojektēšanas sagatavošanās darbu ietvaros 1,5 gadu laikā no zemes iegādes brīža būs jāveic skiču konkursa organizēšana. Tāpat attīstītājam jānodrošina dabas un kultūrvides kvalitatīva izmantošana, jo zemes gabals robežojas ar dabas vai daļēji pārveidotas dabas teritorijām, respektējot apkārtējās vides unikalitāti – Gaujas senielejas tiešo tuvumu. Tāpat zemes īpašniekam būs jāveic būvniecības ieceres publiskā apspriešana. Ja kāds no pašvaldības izvirzītajiem nosacījumiem netiks īstenots, pašvaldībai būs tiesības vienpusēji izbeigt pirkuma līgumu.


Pēc Centrālās statistikas pārvaldes apkopotajiem datiem, 2018. gads Siguldā bijis stabils tūrisma nozares izaugsmes gads, pārsniedzot pat tos rādītājus, kādi bija sasniegti pirms nozares krīzes. No kopējā ārvalstu tūristu skaita, kas apmeklējuši Latviju, Siguldā pērn nakšņojuši 1,6 %, tādējādi Siguldas novads ieņem ceturto vietu uzņemto ārvalstu viesu tirgus daļā Latvijā (Rīgā tiek uzņemti 77,1 %, Jūrmalā 8,5 %, Liepājā 1,8 % un Daugavpilī 1,4 %).


Ar nekustamā īpašuma izsoles noteikumiem iespējams iepazīties šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Latvija
Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 23.03.2024 Laivošanas sezona sākusies Madonas TIC
Ieplāno brīvdienu izbraucienu ar ģimeni vai draugiem un nobrauc kādu posmu pa upi pie Madonas! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 24.03.2024 TUKUMS: Vestarda Šimkus klaviermūzika TUMĒ Tukuma TIC
24.martā koncertu cikla "Klaviermūzikas pavasaris" ietvaros skanēs gaiša mūzika Vestarda Šimkus izpildījumā. Tā ir oriģinālmūzika, kas apkopota | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.05058289sec.