TŪRISMA BIZNESS | Bizness

«Lux Express» vēršas KNAB par «Autotransporta direkcija» darbinieku rīcību [1]

Pasažieru pārvadājumu uzņēmums "Lux Express" ir vērsies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā, lūdzot tiesībsargājošo institūciju izmeklēt "Autotransporta direkcija" darbinieku iespējami nelikumīgu rīcību, kā arī dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu. Uz izmeklēšanas laiku "Lux Express" lūdz satiksmes ministru Tāli Linkaitu no amata atstādināt "Autotransporta direkcija" valdes priekšsēdētāju Kristiānu Godiņu.

"Tiesībsargājošai iestādei esam nosūtījuši informāciju par pierādījumiem, ka "Autotransporta direkcija" darbinieki ir organizējuši vai bijuši iesaistīti organizēšanā provokācijā pret "Lux Express". Kristiāns Godiņš ir publiski atzinis, ka gatavo vēstuli Igaunijas Ekonomikas un komunikāciju ministrijai, ar kuru prasīs anulēt "Lux Express" atļauju maršrutā Tallina–Rīga-Birži. Lai gan pēdējā mēneša laikā mums ir bijušas pārbaudes pastiprinātā intensitātē, pārkāpumi nav konstatēti, līdz ar to mūs satrauc situācija, kurā nozares politikas īstenotājs ar neētiskām metodēm mēģina darīt visu iespējamo, lai apturētu jaunos "Lux Express" maršrutus, kā arī negatīvi ietekmētu uzņēmuma reputāciju Latvijā," norāda "Lux Express Latvija" valdes priekšsēdētājs Janno Ritsbergs.

"Lux Express" vadība uzskata, ka šāda rīcība rada nopietnu aizdomu ēnu pār "Autotransporta direkcija" vadības nespēju nodrošināt objektīvu tirgus pārraudzību un savu tiešo pienākumu veikšanu.

""Autotransporta direkcija" ir definējusi, ka tās misija ir nodrošināt vienlīdzīgas iespējas un apstākļus visiem pārvadātājiem. Direkcijas darbiniekiem pašiem mēģinot radīt diskutablas situācijas "Lux Express" licences anulēšanai, rodas sajūta, ka tiek strādāts konkrētu tirgus dalībnieku interesēs. Mēs zinām, ka Latvijā iekšzemes pārvadājumu tirgus vēsturiski ir bijis ļoti politizēts, līdz ar to ministru lūdzām uz izmeklēšanas laiku atstādināt direkcijas vadītāju, jo atbilstoši Krimināllikumam šādas darbības var klasificēt kā dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu," norāda Janno Ritsbergs.

Vienlaikus "Lux Express" tiesībsargājošo iestādi ir lūdzis veikt izmeklēšanu par to, vai Autotransporta direkcija" darbinieki provokāciju ir organizējuši, saskaņojot darbības ar citiem tirgus dalībniekiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Zuze 08/01/2019 16:30 Par 17% samazinājusies pasažieru plūsma Rīga-Daugavpils? Nav brīnums, jo Nordekas autobusi ir daudz dargāki un mazāk komfortabli. LUXam ērti sēdēt, ir WC, citas extras, pietiekoši vietas kājam un adekvāta cena. Arī turpmāk izvēlēšos šo firmu.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Latvija
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46213913sec.