TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Lielvārdes novads atvērts tūristiem

26.septembrī Lielvārdes novadā jau otro reizi norisinājās Tūrisma diena, lai tūrisma firmu, aģentūru, Vidzemes Tūrisma asociācijas, Gidu asociācijas pārstāvjus iepazīstinātu ar jau zināmiem un jaunizveidotiem  tūrisma maršrutiem.


Aicinājumu izmantot šo iespēju izmantoja teju divdesmit ar tūrisma organizēšanu saistītu speciālistu, kuri ar interesi iepazinās ar izstrādāto maršrutu un dienas gaitā uzdeva Lielvārdes novada pašvaldības tūrisma speciālistam Aleksandram Čerņavskim daudz interesējošu jautājumu – par naktsmītnēm, ārzemju viesus piesaistošiem objektiem un aktivitātēm.


Tūrisma speciālisti savu dienu sāka Andreja Pumpura Lielvārdes muzejā, kur viņus sagaidīja muzeja direktore Anita Streile, mācot pareizi apsiet Lielvārdes jostu un ļaujot izjust tajā ieprogrammēto spēku. Dāmas, kuras izmēģināja aplikt ap vidu Lielvārdes jostu, atzina, ka izjūtas ir fantastiskas.


Turpinājumā sekoja A.Čerņavska prezentācija, kurā viņš iepazīstināja ar tūrisma iespējām novadā. Lielvārde atrodas tikai 55 kilometrus no Rīgas, tāpēc pieejama plašam interesentu lokam. Iecienītāki tūristu apskates objekti novadā ir Lielvārdes parks ar Lielvārdes viduslaiku pilsdrupām, Andreja Pumpura Lielvārdes muzejs, Uldevena pils, "Trušu karaliste", alus darīta "Pumpurs", Mr. Plūmes sidra darītava un degustācija, ekskursija ar līdzdarbošanos "Zelmas maiznīcā", kā arī izklaides parka "Avārijas brigāde" apmeklējums.


Pagājušā gadā Lielvārdes novadu apmeklējuši 110 000 tūristu. A.Čerņavskis lēš, ka šogad, pieaugot izklaides parka "Avārijas brigāde" popularitātei, tūristu skaits varētu palielināties līdz 150 000.


 Laika posmā no iepriekšējās līdz šai Tūrisma dienai tapuši arī jauni tūrisma objekti – konditorejas studija "Vaniļas debesis" Lielvārdē un vīna darītava "Lauskis", kas atrodas Krapes muižā. Tūrisma dienas dalībniekiem bija iespēja iegriezties un pārliecināties pašiem, kā no idejas, kura tika prezentēta pērnā gada Tūrisma dienā, un atradās vēl īstenošanas procesā, izveidota mājīga kafejnīca, kurā gaidīti gan lielvārdieši, gan pilsētas viesi.  Šogad Lielvārdes novada “Stropēnos” atklāts vēl viens tūrisma objekts – disku golfa trase "Lūšu Taka", kurā izmēģināt spēkus bija iespējams arī Tūrisma dienas dalībniekiem. Ciemiņi paviesojās arī koprades telpā "CoLabora", kas arī ir jauns projekts Lielvārdes novadā.


A.Čerņavskis iepazīstināja viesus ar Lielvārdes un Ķeguma novadu sadarbības projekta "Īpaši aizsargājamās dabas teritorijas "Daugava pie Kaibalas" dabas aizsardzības plānā noteikto tūrisma un dabas aizsardzības aktivitāšu ieviešana", kura rezultātā tiks uzstādītas laivu piestātnes pie Dzejas ozoliem Kaibalā. Dabas lieguma apmeklētāji varēs ar laivu aizbraukt uz Garo un Lielo salu Daugavā. Šobrīd šīs salas atrodas Ķeguma novadā, tāpēc radusies ideja par kopīgu projektu.


Līdz ar ūdens transportlīdzekļu pietauvošanās vietas un atpūtas vietas ierīkošanu uz Lielās salas, tiks izveidota arī dabas taka, pa kuru pārvietojoties, iespējams iepazīt dabisku, neskartu mežu, mitrās un slapjās pļavas un Daugavas lejtecei raksturīgu ainavu.


Tūrisma dienas dalībnieki apskatīja Lielvārdes parku, Uldevena pili, pie bijušās kolhoza "Lāčplēsis" kantora ēkas un  Rembates parkā  uzstādītos Goda krēslus ievērojamiem novadniekiem -  kolhoza priekšsēdētājam Edgaram Kauliņam, diriģentam Paulam Kveldem, dramaturgam Gunāram Priedem, ornitologam Kārlim Grigulim, Lielvārdes jostas audējiem – Verai un Arvedam Paeglēm.


Ciemiņi devās iepazīt arī Jumpravas "Gaiļu dabas taku", paviesojās "Trušu karalistē" Lēdmanes pagastā  un apmeklēja izklaides parku "Avārijas brigāde".


Par Lielvārdes novada viesmīlību Tūrisma dienas dalībniekiem atgādinās A.Čerņavska dāvinātie informatīvie materiāli par  Lielvārdes novada tūrisma objektiem, kā arī vietējo uzņēmēju ražojumi.


Apzinoties Tūrisma dienas lietderīgumu, šo tradīciju nolemts turpināt. Kā portālam "OgreNet.lv" atklāja A.Čerņavskis, pēc diviem piedāvājumiem rudens sezonā, nākamgad viesi tiks aicināti pavasarī, lai uz Lielvārdes novada skaistumu paraudzītos jau citā gadalaikā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41710591sec.