TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Liepājā pulcējas 80 mākslas festivālu vadītāji no Eiropas valstīm

Lai apmainītos idejām un rastu jaunas starptautiskas sadarbības iespējas, no 7. - 8. novembrim Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars” norisinās konference “Nordic-Baltic Arts Festival Conference 2019”, kas pulcē 80 dažādu jomu mākslas un kultūras festivālu direktorus, mākslinieciskos vadītājus un citus nozares profesionāļus no 14 valstīm.


Konferencē Liepājā savas valstis pārstāv delegāti no Polijas, Krievijas, Vācijas, Itālijas, Spānijas, Somijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Dānijas, Islandes, Lielbritānijas, Lietuvas, Igaunijas un Latvijas. Konference ik gadu notiek citā valstī, un šī gada tēma ir “Kā attīstīt savu festivālu?”.

“Esam gandarīti par iespēju pirmo reizi uzņemt ikgadējo NordicBaltic Festival Platform konferenci pie mums, “Lielajā dzintarā”. Liepāja ir pierādījusi, ka mēs varam – gan pozicionējot “Lielo dzintaru” kā Baltijas jūras reģionam nozīmīgu kultūras centru, gan spējot nodrošināt šāda mēroga starptautiskam notikumam tik būtisko infrastruktūru, gan ilgtermiņā nodrošinot īpašu lomu kultūras attīstībai. Šī konference ir ne vien noderīga platforma pieredzes apmaiņai starp nozares profesionāļiem Eiropā, bet arī lieliska iespēja profesionāļus iepazīstināt ar koncertzāles “Lielais dzintars” iespējām klātienē un prezentēt mūsu pilsētas daudzveidīgās kultūras bagātības,” teic “Lielā dzintara” valdes priekšsēdētājs Timurs Tomsons.

Konferenci 7. novembrī atklāja pasaulslavenā Graeae teātra trupas (Graeae Theatre Company)  mākslinieciskā vadītāja Dženija Sīlija (Jenny Sealey). Dženija Sīlija vada teātra festivālu, kura centrā ir cilvēki ar īpašām vajadzībām, jo īpaši nedzirdīgie, radot jaundarbus vai adaptējot esošos mākslas darbus. Viņas atklāšanas runa kalpoja kā praktisks ceļvedis, kā festivālu padarīt iekļaujošu. Lai iekļaujošāka būtu arī pati konference, tajā tiek nodrošināts tulkojums zīmju valodā vājdzirdīgajiem un nedzirdīgajiem.

Konference turpinājās ar paneļdiskusiju un vairākām darbnīcu un semināru sesijām par festivālu pieejamību un jaunām mērķauditorijām, kas ir globāls jautājums kultūras nozarē. Tāpat klausītājiem bija iespēja iepazīties arī ar dažādu pasaules festivālu idejām seminārā “5-minute festival pitches”, kurā uzstājās arī “Lielā dzintara” mākslinieciskā vadītāja Baiba Bartkeviča ar stāstu par mūsdienu mākslas festivālu “Liepājas Mākslas forums”. Meklējot jaunas partnerības starp Ziemeļvalstu un Krievijas kultūras notikumiem, īpašs uzsvars šī gada konferencē tiek likts uz mākslas festivāliem Krievijā – dalībnieki dzirdēja pieredzes stāstus par krievu muzikālo teātru festivālu “See the Music”, starptautisko bērnu teātru festivālu “Marshak”, starptautisko mūzikas brīvdabas festivālu “Ruskeala Symphony”, kas notiek Karēlijas Republikā, u.c.

Piektdien, 8. novembrī, konferencē uzstājās slavens festivālu veidotājs Eiropā un Austrālijā, pedagogs un viedokļu līderis kultūras jomā, Melburnas Starptautiskā mākslas festivāla direktors Džonatans Holovejs (Jonathan Holloway). Holovejs stāstīja, kā atrast savu festivāla “unikālo balsi” un kā vērst to aizvien skaļāku. Konferences turpinājumā sekoja paneļdiskusija, semināri un darbnīcas par festivālu stratēģisko plānošanu, videi draudzīgiem festivāliem u.c. tēmām. Dienas noslēgumā delegāti apmeklēs Riharda Dubras operas “Suitu sāga” pasaules pirmatskaņojumu Liepājas Simfoniskā orķestra izpildījumā.

Konferenci finansē “Swedish Institute”, “Nordic Cultural Fund”, “Council of the Baltic Sea States”, kā arī atbalsta Liepājas pilsētas pašvaldība.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
Latvija no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52488804sec.