TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Latgales Tūrisma konference pulcē vairāk nekā 130 tūrisma speciālistus

2019. gada 8. novembrī Krāslavas Grāfu Plāteru pils kompleksā norisinājās ikgadējā Latgales Tūrisma konference un Tūrisma gada balvas pasniegšanas ceremonija, kas arī šogad pulcēja tūrisma nozares speciālistus no visa reģiona.

Konferenci atklāja ilggadējā Latgales Tūrisma asociācijas vadītāja Līga Kondrāte un tagadējā asociācijas vadītāja Jeļena Kijaško, iepazīstinot ar 2019. gada aktuālo tūrisma sezonas statistiku un piedāvājot iepazīties ar plānotajiem 2020. gada asociācijas pasākumiem. No tiem kā tuvākās paredzētās asociācijas aktivitātes tika minēta dalība "Adventur" tūrisma izstādē Lietuvā, darbseminārs Polijā, kā arī tūrisma izstāde "Balttour" Rīgā.

Šogad konferenci apmeklēja vairāk nekā 130 tūrisma nozares pārstāvji un seši pieredzes bagāti lektori no Rīgas, Rēzeknes un Polijas. Tāpat šogad ar savu klātbūtni pagodināja Polijas diplomāte, filoloģe un Polijas vēstniece Latvijā Monika Mihališina, kā arī Latvijas vēstnieks Polijā Edgars Bondars. Konferences moderatora lomā iejutās – Baltic Travel news direktors Aivars Mackevičs. Gan konferences lektori, gan Latgales pašvaldību pārstāvji savās uzrunās vairākkārt uzsvēra, ka veiksmīgai un ilgtspējīgai attīstībai pamatā ir savstarpēja sadarbība, ko arī turpmāk plānots attīstīt.

Šī gada Latgales Tūrisma gada balvai tika pieteikti vairāk kā 40 nominanti sešās kategorijās, kurus rūpīgi izvērtēja profesionāla žūrija astoņu cilvēku sastāvā. Ar gandarījumu varam sacīt, ka vērtēšana nebūt nebija vienkārša, jo Latgalē patiešām ir daudz kvalitatīvu tūrisma pakalpojumu sniedzēju. Īpaši priecē salīdzinoši lielais nominantu skaits kategorijās, kuru ietvaros tika izvērtēti jaunie un inovatīvie tūrisma piedāvājumi/produkti, kas liecina par jaunu tendenču un risinājumu ienākšanu Latgales tūrisma tirgū.

Latgales Tūrisma Gada balvas 2019 Kategorijā "Labākā tūrisma mītne pilsētā 2019" balvu saņēma "Hotel Dvinska" (Daugavpils), kategorijā "Labākā tūrisma mītne laukos 2019" balvu saņēma Viesu nams "Svilpaunieki" (Rēzeknes novads), kategorijā "Labākais jaunais tūrisma objekts" balvu saņēma "Lost in Latgale". Authentic eco-travel adventure (Krāslavas novads). Savukārt kategorijā "Labākais inovatīvais tūrisma produkts 2019" balvu saņēma "Nester Custom Moto & Metal art gallery" (Preiļi). Kategorijā "Tūrisma profesionālis 2019" balvu saņēma Aina Barsukova Malnavas "Dzīļu" maiznīca (Kārsavas novads). Bet ar "Lolitas Kozlovskas Izcilības balvas 2019" saņemšanu apsveicam – Latgales vēstniecību GORS (Rēzekne).

Apsveicam un no sirds lepojamies gan ar laureātiem, gan ar visiem mūsu reģiona tūrisma uzņēmējiem! Latgales reģions pamazām, tomēr neatlaidīgi iezīmē sevi kā pieprasītu un atpazīstamu tūrisma galamērķi un šo vēl līdz galam nesasniegto nozares potenciālu mēs varam pilnvērtīgi attīstīt kopīgi sadarbojoties.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 23.03.2024 SARUNAS “Krauze pret Krauzi” Jaunmoku pilī Tukuma TIC
23. martā pulksten 19.00 Jaunmoku pils Kolonnu zālē iemīļotas TV ētera personības, brāļi Arnis un Valters Krauzes, aicina uz jautru sarunu vakaru. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 23.03.2024 VIKTORS LAPČENOKS | Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
23.martā pulksten 17:00 esi gaidīts Šlokenbekas muižas krodziņā, kur brīnišķīgu koncertu sniegs latviešu estrādes leģendārais dziedātājs | Skatīt vairāk
Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 23.03.2024 CAURSTAIGĀJAMĀ GUĻAMISTABA | Tukumā Tukuma TIC
Nāc uz izrādi "Caurstaigājamā guļamistaba" Tukuma pilsētas Kultūras namā 23.martā pulksten 19:00. Ieeja 15; 18; 20 un 25 EUR. | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.73163915sec.