TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Atzīmē Kultūras ministrijas ēku ansambļa atjaunošanu

15. novembrī, ar multimediālu uzvedumu „Brīdis pirms Sapņa” Kultūras ministrija (KM) un VAS “Valsts nekustamie īpašumi” simboliski atklāja atjaunoto KM pagalma namu – darba vietu Kultūrpolitikas departamentam. Līdz ar būvdarbu pabeigšanu ēkā VNĪ pabeidzis darbu pie KM ēku ansambļa atjaunošanas, nodrošinot darbiniekus un apmeklētājus ar patīkamu un sakoptu vidi.


„Mūsu kultūrtelpa var lepoties ar vēl vienu rūpīgi atjaunotu objektu – Kultūras ministrijas ēku ansambli. Pirmo reizi piedalāmies Staro Rīga programmā, tāpēc aicinu ikvienu interesentu nākt un šajās dienās iepazīties ar ministrijas iekšpagalmu un mākslinieces Elitas Patmalnieces radīto projekciju,” aicina kultūras ministrs Nauris Puntulis.


“Mums ir tas gods kopā ar Kultūras ministriju strādāt plecu pie pleca, ik dienu attīstot un būvējot Latvijai nozīmīgus kultūras objektus - saglabājot Latvijas kultūrvēsturisko mantojumu. Līdztekus daudzām kultūras būvēm VNĪ atjaunojis arī Kultūras ministrijas ēku kompleksu – pagalma namu, kas kopā ar pērn VNĪ atjaunoto Kultūras ministrijas galvenās ēkas fasādi, veido vienotu ansambli. Ēkas ir atguvušas sākotnējo spozmi, kādu to bija iecerējis to autors, viens no Rīgas ievērojamākajiem 19. gadsimta arhitektiem Heinrihs Šēls. No sirds vēlam Kultūras ministrijas darbiniekiem un kultūrpolitikas veidotājiem vieglu garu, neizzūdošu enerģiju un diženus darbus atjaunotajās mājās”, teica VNĪ valdes locekle Sigita Janvāre.


Būvnieks – SIA „Celtiks” - veicis darbus pagalma nama fasādes atjaunošanai un dekoratīvo elementu restaurācijai, restaurēti ēkas vārti un durvis, izbūvēts jauns ēkas jumta segums, tādējādi nodrošinot ēkas jumta konstrukciju ilgmūžību. Izveidots nama jumta konstrukciju siltinājums.


Pērn, 2018. gada novembrī, VNĪ pabeidza KM centrālās mājas fasādes atjaunošanu. Vienlaikus ar KM ēkas fasādi, atjaunotas ārējās uzejas kāpnes un nojume, kā arī restaurēti logi.


KM nams Krišjāņa Valdemāra ielā 11A ticis uzcelts tālajā 1873. gadā. To arhitekts Heinrihs Šēls projektēja kā savas ģimenes mājvietu. Vēlāk ēka nonāca Ārlietu ministrijas īpašumā un kļuva par Latvijas Republikas ārlietu ministru rezidenci, namā dzīvojuši Vilhelms Munters, Kārlis Ulmanis, Zigfrīds Anna Meirovics. KM ēku ansambļa atjaunošanā kopumā investēti aptuveni 293 000 eiro (bez pvn).


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Latvija
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51415515sec.