TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Rīgas Tūrisma attīstības birojs uzsāk darbu pie nozares atjaunošanas plāna

Lai mazinātu krīzes sekas un nodrošinātu atbalstu tūrisma nozarei, Rīgas Tūrisma attīstības birojs (RTAB) ir izveidojis Krīzes vadības padomi un uzsācis darbu pie tūrisma nozares atjaunošanas plāna. Vienlaikus RTAB ir atcēlis visus plānotos mārketinga pasākumus, lai ietaupīto naudu novirzītu nozares atbalsta pasākumu īstenošanai pēc krīzes.

"Saprotot situācijas nopietnību, esam uzsākuši darbu pie jaunā RTAB budžeta, rīcības un finanšu plāna, lai pēc krīzes beigām maksimāli ātri Rīgā atgrieztu tūristus. Mums jāapzinās, ka nākotnē konkurence par pasākumiem un tūristiem būs milzīga, citas valstis un pašvaldības būs izstrādājušas atbalsta mehānismus nozares uzņēmējiem, lai iespējami ātri atjaunotu iepriekšējo darījumu un atpūtas tūrisma plūsmu. Rīgai ir vitāli nepieciešams sava efektīva stratēģija, un RTAB tādu izstrādās," uzsver RTAB valdes priekšsēdētājs Jānis Jenzis.

RTAB, sev deleģēto funkciju ietvaros, ir apņēmies izstrādāt jaunu nozares atjaunošanas rīcības plānu un budžetu, lai sniegtu maksimālu atbalstu tūrisma nozarē strādājošajiem komersantiem. Tiks pārskatīti visi plānotie pasākumi un mārketinga aktivitātes, uzklausītas nozares akūtās vajadzības, lai iespēju robežās minimizētu tās zaudējumus un maksimizētu atbalstu. Plāna izstrādē plānots piesaistīt Latvijas tūrisma nozares speciālistus, krīzes vadības ekspertus un arī universitāšu pārstāvjus – ekonomistus un tūrisma nozares ekspertus, kas kopīgā darba grupā ir apņēmušies radīt labākos un efektīvākos risinājumus.

"Jau pašlaik ik dienu notiek darbs ar nozari, tiek sniegti ieteikumi valdībai, darba devējiem un ņēmējiem krīzes radītā negatīvā iespaida mazināšanas pasākumiem. Mēs ceram, ka aizliegumi ceļot nebūs ilgi, bet jebkurā gadījumā tūrisma nozare mainīsies un šīs krīzes iespaids būs vēl ilgi jūtams. Tāpēc tiklīdz situācija normalizēsies, tūrisma jomā būs nepieciešama ātra rīcība tieši pilsētas mārketinga jomā, lai nebūtu jāslēdz visas viesnīcas un restorāni," norāda J.Jenzis.

RTAB Konsultatīvās padomes priekšsēdētāja, Latvijas kongresu biroja vadītāja Irēna Riekstiņa: "Mums jāsaprot, ka pēc krīzes visi tūrisma nozares uzņēmumi būs uz izdzīvošanas robežas, tiem nebūs resursu, lai īstenotu, piemēram, mārketinga aktivitātes. Šajā situācijā RTAB plānotās aktivitātes un valsts atbalsts būs vienīgais glābšanas salmiņš, tāpēc tūrisma nozares uzņēmumi pilnībā atbalsta biroja iniciatīvu."

Kopumā tūrisma nozare veido aptuveni 4% no Latvijas valsts IKP. Pēc RTAB pasūtījuma "AG Capital" finanšu analītiķi ir veikuši biroja darbības izvērtējumu par laika periodu no 2010. līdz 2018. gadam. Veiktie aprēķini, kas balstīti finanšu modelēšanā, apliecina, ka RTAB aizvadītajos gados ir nodrošinājis vērā ņemamu pienesumu Latvijas tautsaimniecībai. Kopējas efekts no RTAB darbības par aprēķināto periodu veido 114,8 milj. eiro. Tas nozīmē, ka uz katru Rīgas pašvaldības ieguldīto 1 eiro tika nodrošināts kopējais ekonomiskais efekts Latvijas ekonomikai 7,29 eiro vērtībā. Lielāko daļu jeb 88,1% no kopējā efekta veido valsts budžeta papildus ieņēmumi no nodokļiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Latvija
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 25.04.2024 Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ Tukuma TIC
25. aprīlī, plkst.13:00 Tukuma pilsētas Kultūras namā izrāde pusaudžiem un viņu vecākiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53425193sec.