TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Valmieras pilsētā atceļ āra tirdzniecības nodevu un paplašina iespēju sniegt ēdināšanas pakalpoju āra teritorijās

14. maijā Valmieras pilsētas pašvaldības domes ārkārtas sēdē deputāti nolēma atbalstīt grozījumus vairākos pilsētas saistošajos noteikumus, kas nosaka āra tirdzniecības un sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu pašvaldības īpašumā esošajās āra teritorijās. Visiem Valmieras pilsētas sabiedriskās ēdināšanas pakalpojuma sniedzējiem ir iespēja pieteikties uz pašvaldības āra teritorijām par minimālo izmantošanas maksu, lai paplašinātu galdiņu un cita viegli pārvietojama aprīkojuma izvietošanu. Tāpat jaunie grozījumi paredz atcelt āra tirdzniecības nodevas maksu līdz 2020. gada 31. oktobrim, kā arī atvieglot āra ēdināšanas pakalpojumu saskaņošanas procesu.


 Maija sākumā Valmieras pilsētas pašvaldība kopā ar Valmieras Attīstības aģentūru sazinājās ar vairākiem sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniedzējiem pilsētā, lai noskaidrotu, kā pašvaldība varētu atbalstīt uzņēmējus ārkārtējās situācijas ierobežojumu laikā. Vairāki uzņēmēji norādīja ierobežotās iespējas apkalpot klientus savās jau esošajās āra terasēs vai iekštelpās, kas saistīts ar jaunajiem Latvijā izsludinātajiem ierobežojumiem Covid-19 pandēmijas laikā, kā arī ēdināšanas pakalpojuma āra teritorijās saskaņošanas procesu.


Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks norāda: “Pārvietošanās ierobežojumi ārkārtējās situācijas dēļ samazināja iedzīvotāju un tūristu plūsmu pilsētā, kas tieši ietekmēja ēdināšanas biznesu. Valmieras pilsētas pašvaldībai ir svarīgi sniegt atbalstu ēdināšanas uzņēmumiem, lai, iestājoties siltam laikam, tie var atsākt un teritoriāli paplašināt savu darbību, nodrošinot visus distancēšanās nosacījumus.”


Pašvaldības āra teritoriju izmantošanas paplašinātās iespējas sabiedriskajiem ēdinātājiem


Valmieras pilsētas sabiedriskās ēdināšanas pakalpojuma sniedzējiem ir iespēja pieteikties uz pašvaldības āra teritorijām par minimālo izmantošanas maksu, lai paplašinātu sabiedriskās ēdināšanas pakalpojuma sniegšanas teritoriju. Lēmums par pašvaldības īpašumā esošo āra teritoriju attiecas uz uzņēmējiem, kuri ēdināšanas pakalpojumu sniedz Valmieras pilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā. Paplašinātajās teritorijās plānots izvietot tikai galdus un krēslus, kas ir viegli pārvietojami, kā arī brīvi stāvošas mobilas puķu kastes, saulessargus un citus labiekārtojuma elementus, kas ir viegli pārvietojami un kuru uzstādīšanai nav nepieciešama būvniecības ieceres dokumentācijas izstrāde. Maksa par konkrētajām zemes vienībām visiem ēdinātājiem tiek noteikta vienāda – minimālā valstī noteiktā – 28 eiro gadā, proporcionāli zemes vienības faktiski izmantoto mēnešu skaitam.


Visiem sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniedzējiem, kuri ir ieinteresēti paplašināt āra ēdināšanas pakalpojumu pašvaldības āra teritorijās, jāiesniedz rakstveida iesniegums Valmieras pilsētas pašvaldībā ar pieteikumu uz zemes vienībām, kurās plāno izveidot sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanas vietas paplašinājumus. Piešķirot zemes vienības konkrētam pakalpojumu sniedzējam, tiek ņemts vērā attālums līdz darbības vietai, kurā tas jau sniedz sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumus. Priekšroka tiks dota tam, kura darbības vieta atrodas tuvāk izvēlētajam zemes gabalam.


Nodevas atcelšana āra tirdzniecībai Valmieras pilsētā


Tāpat līdz 2020. gada 31. oktobrim tiek atcelta nodevas maksa ielu tirdzniecībai publiskās vietās. Vēl joprojām nepieciešams saskaņot ar pašvaldību plānoto ielu tirdzniecību, taču šajā sezonā par to netiks piemērots maksājums.


Atvieglota kārtība āra tirdzniecības un ēdināšanas pakalpojumu sniegšanas atļauju saņemšanai un terašu saskaņošanai


Lai atbalstītu āra tirdzniecības un sabiedriskās ēdināšanas darbu, Valmieras pilsētā atvieglota kārtība atļauju izsniegšanai ielu tirdzniecībai un sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumiem. Tāpat arī turpmāk vienkāršota sabiedrisko ēdinātāju āra terašu saskaņošanas kārtība, kas tagad tām ļauj darboties visu gadu, ja nepieciešams. Ja terase katru gadu tiek atvērta vienā un tajā pašā vietā un piesaistīta konkrētai ēdināšanas vietai, atļauja vairs nebūs jāsaskaņo katru gadu no jauna.


Valmieras pilsētas pašvaldības saistošie noteikumi publicēti www.valmiera.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
Latvija no 145 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.1360209sec.