TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Aizsargstikli taksometros iedrošina vadītāju un pasažieri

Lai pasargātu gan automobiļu vadītājus, gan klientus ārkārtas situācijas laikā, taksometros tika ieviesti papildus drošības līdzekļi – aizsargstikli, kas atdala pasažieri no vadītāja, tādējādi saskarsmes risks kļūst minimāls, bet brauciens drošs.


Latvijas taksometru arodbiedrības valdes loceklis Genādijs Aksjonovs stāsta, ka ar aizsargstiklu palīdzību ir iespējams efektīvi panākt Covid-19 izplatības mazināšanu brauciena laikā, jo, norobežojot priekšējos sēdekļus no aizmugurējiem, tiek ierobežots tiešais kontakts un varbūtība inficēties caur sīkiem pilieniem, kas rodas inficētajai personai runājot, šķaudot vai klepojot.


“Daļa aizsargstiklu tika pasūtīta no Igaunijas, kur šāda Covid-19 izplatības mazināšanas prakse taksometros ir diezgan populāra, bet daļā automobiļu tika uzstādīti jau Latvijā ražotie norobežojošie stikli,” precizē Genādijs Aksjonovs.


Genādijs Aksjonovs arī skaidro, ka norobežojošie stikli ir pietiekoši lieli, lai pilnībā atdalītu taksometra vadītāju no aizmugurē sēdošiem pasažieriem, bet tajā pašā laikā tie ir pilnīgi caurspīdīgi, lai gan vadītājam, gan klientiem būtu iespēja redzēt vienam otru.


Neskatoties uz esošajiem drošības pasākumiem, strādājošie taksometru vadītāji joprojām ir viena no apdraudētākajām grupām, pievērš uzmanību Genādijs Aksjonovs. Taksometru vadītāji ikdienā turpina kontaktēties potenciāli inficētiem klientiem, skaidras naudas apriti un ilgu laika pavada slēgtā telpā.


Ja taksometru vadītāji vēlas sevi pasargāt vēl vairāk, viņi var izvēlēties papildus aizsardzības līdzekļus. Genādijs Aksjonovs zināja teikt, ka taksometru vadītāji lieto gan šķidros dezinfekcijas līdzekļus, gan arī sejas maskas


Genādijs Aksjonovs piebilst, ka Covid-19 izraisītā krīze ir būtiski ietekmējusi arī taksometru nozari. Pašizolācijas ievērošanas un attālinātā darba režīma dēļ, pasūtījumu skaits ir ļoti sarucis, tomēr taksometru nozarē cer, ka situācija uzlabosies.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Latvija
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47371793sec.