TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Eiropas ceļojumu un tūrisma nozare aicina ES valstu valdības izstrādāt restartēšanās plānu

Vairāk nekā 60 ceļojumu un tūrisma organizācijas iesniedz konkrētus ieteikumus ceļošanas un tūrisma atjaunošanai Eiropā, tostarp izveidojot Komisijas darba grupu pārvietošanās brīvības atjaunošanai.

Eiropas Tūrisma Manifesta alianse, kas apvieno vairāk nekā 60 sabiedrisko un privāto tūrisma organizāciju un ir nozares balss Eiropā, šodien nāca klajā ar virkni kopīgu ieteikumu ES dalībvalstīm par to, kā atjaunot pārvietošanās brīvību Eiropā laikā līdz 2021. gada vasarai.

Ieteikumu pamatā ir ES ceļveža izstrāde, kā droši atsākt ceļošanu pēc mājsēdes ierobežojumu atcelšanas. Ceļvedis jāizstrādā un jāīsteno ciešā sadarbībā ar tūrisma nozari un sociālajiem partneriem. Īpaša Komisijas darba grupa cilvēku brīvas pārvietošanās atjaunošanai vadītu ceļveža izstrādes un īstenošanas procesu, kā arī sniegtu pastāvīgu situācijas novērtējumu, pamatojoties uz pastāvošajiem riskiem un jaunākajiem zinātniskajiem datiem.

Tā mērķis būtu definēt nosacījumus un scenārijus, saskaņā ar kuriem pašreizējos starptautiskās ceļošanas ierobežojumus varētu atvieglot un pēc tam atcelt visā Eiropā un arī ārpus tās. Lai to sasniegtu, ceļvedim jābūt viegli pielāgojamam, un ar iespēju to regulāri atjaunināt.

Tūrisma manifesta alianses kopīgie ieteikumi tika nosūtīti ES valdībām pirms divām nozīmīgām diskusijām - Eiropas līderu videokonferences 25. - 26. februārī un ārkārtas tūrisma ministru sanāksmes 1. martā. Šajos ieteikumos Komisijas darba grupa tiek aicināta sekot līdzi vakcinācijas kampaņu progresam, kā arī saslimstības mazināšanas pasākumu, piemēram, testēšanas un karantīnu noteikšanas, ietekmei ES un starptautiskā mērogā, pamatojoties uz pastāvošo riska līmeni.

“Mūsu mērķis ir panākt, lai Eiropa atgrieztos savā vietā kā pirmais tūrisma galamērķis pasaulē, pie tam kā drošs galamērķis. Laikā, kad ES vakcinācijas programmas attīstās un aizsargā visievainojamākos iedzīvotāju slāņus, mums ir kopīgi jāgatavojas ceļošanas atsākšanai. Vairs nav laika, ko zaudēt – ir jāsagatavo vienota pieeja, lai līdz vasarai atjaunotu sabiedrības uzticību. Mūsu ieteikumos izklāstīts ceļš kā virzīties, lai Eiropas pilsoņiem atjaunotu ceļošanas un pārvietošanās brīvību. Mēs ceram sadarboties ar ES līderiem, lai pēc iespējas ātrāk īstenotu šo plānu", norāda dokumenta autori.

Es dalībvalstīm iesniegto ieteikumu kopsavilkums:

1) ES darba grupas izveide, lai atjaunotu personu pārvietošanās brīvību: - Komisijas vadīta darba grupa cilvēku brīvas pārvietošanās atjaunošanai, ar mērķi izstrādāt un īstenot ceļošanas atsākšanas plānu un nozares atveseļošanās ceļvedi.

2) Ceļošanas ierobežojumu koordinēšana: - Eiropā ir nepieciešama uzlabota un efektīva koordinācija attiecībā uz prasībām par ceļošanas ierobežojumiem, lai atvieglotu ceļojumu un tūrisma atsākšanos (kas veido 9,5% no ES IKP) un piedāvātu situācijas paredzamību gan ceļotājiem, gan arī ceļojumu un tūrisma uzņēmumiem un to darbiniekiem.

3) Testēšana: saskaņots ES regulējums par testēšanu, kas saistīta ar ceļošanu: - Dalībvalstis nodrošina - ceļotājiem izmaksu ziņā pieejamu testēšanu; pietiekamu kapacitāti tās veikšanai; dalībvalstīs veikto testu savstarpēju atzīšanu un nepārtrauktu darbu starptautiskā vidē, lai nodrošinātu testu savstarpēju atzīšanu. - Dalībvalstis apstiprina antigēnu un citu ātro testu izmantošanu ceļošanas un tūrisma mērķiem1 , kā arī, uzlabojoties testu efektivitātei, regulāri izvērtē citus pieejamos testus (piemēram, LAMPA2 ).

4) E-veselības sertifikāti: ES dalībvalstu prasību koordinācija, lai izvairītos no 27 dažādiem sertifikātiem attiecībā uz testēšanu, vakcināciju un/vai imunitāti: - SANTE ĢD, Veselības un pārtikas nekaitīguma ģenerāldirektorātam, ir jāuzņemas vadība un jāstrādā kopā ar MOVE ĢD, Mobilitātes un transporta ģenerāldirektorātu, un GROW ĢD, Iekšējā tirgus, rūpniecības, uzņēmējdarbības un MVU ģenerāldirektorātu, lai izveidotu sadarbspējīgu Eiropas sistēmu, kas ļautu digitāli pārbaudīt ceļotāju vakcinācijas un/vai testa statusu. - Vakcinācija vai vakcinācijas apliecības nedrīkst kļūt par obligātu prasību ceļošanai (kad vakcinācija kļūs plaši pieejama), bet vakcinētie ceļotāji vai tie, kuriem ir pierādīta imunitāte, ir jāatbrīvo no ieceļošanas aizliegumiem, pārbaudēm un karantīnas ierobežojumiem, pamatojoties uz jaunākajām zinātniskajām atziņām par vakcinēto cilvēku samazināto spēju izplatīt vīrusu.

5) Koordinēta tūrisma darbības atsākšana: tiklīdz veselības situācija to atļaus, ir būtiski atsākt tūrisma un atpūtas aktivitātes, vienlaikus atjaunojot ES pilsoņu pārvietošanās brīvību.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.03.2024 - 23.03.2024 Uzlādējoša atpūta ŠRILANKĀ! Latvia Tours
Aicinām uzlādējošā piedzīvojumā, kas liks sirdij gavilēt aiz prieka, ko radīsiet Šrilankā ar tiešo lidojumu no Rīgas 18.03.! | Skatīt vairāk
no 913.00 EUR
JuRita mini zoo aicina ciemos! TAKA
JuRita Mini Zoo ir lieliska atpūtas vieta ģimenēm, kur iespējams iepazīties ar dažādiem dzīvniekiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 25.03.2024 Juris Pavītols un Matīss Pavītols Valmieras TIC
24.martā plkst.16.00 kultūrtelpā Akustika rokgrupas “Līvi” dibinātājs Juris Pavītols kopā ar dēlu Matīsu Pavītolu sniegs akustisku koncertu. | Skatīt vairāk
15 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 06.03.2024 - 20.03.2024 Neaizmirstama atpūta TUNISIJĀ! Latvia Tours
Dzidrais un tīrais ūdens pludmalēs, vēsturiskās, iespaidīgās ēkas, kā arī daudzveidīgās atpūtas iespējas piesaista tūristus katru gadu. | Skatīt vairāk
no 525 EUR
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.49210095sec.