TŪRISMA BIZNESS | Pētījumi & Statistika

CityBee: sievietes mazāk pārkāpj ceļu satiksmes noteikumus

Latvijā, līdzīgi kā pasaulē, sievietes mazāk pārkāpj ceļu satiksmes noteikumus un ir apzinīgākas transportlīdzekļu lietotājas, tā secinājis transportlīdzekļu koplietošanas uzņēmums “CityBee”, norādot, ka no visiem koplietošanas platformas lietotājiem Latvijā sievietes ir aptuveni trešdaļa.


Lai uzrunātu vīriešus sekot līdzi savai braukšanas kultūrai, “CityBee” rīko kampaņu “Brauc kā sievietes”, kurā aicina stiprā dzimuma pārstāvjus braukt ar tādu pašu apziņu, kā to dara sievietes. Uzņēmuma pieredze rāda, ka sievietēm retāk ir braukšanas ātruma un citi pārkāpumi – tikai aptuveni 10% no uzņēmumā saņemtajiem administratīvajiem pārkāpumiem. Tāpat tās rūpīgāk izturas pret uzņēmuma iekšējiem transportlīdzekļu lietošanas noteikumiem, nesēžas pie stūres alkohola vai apreibinošo vielu ietekmē un nenovieto transportlīdzekli vietās, kur tas nav atļauts.


Egija Gailuma, "CityBee Latvija" vadītāja: “Mūsu pieredze rāda, ka sievietes daudzreiz retāk pārsniedz ātrumu un saņem sodus par pārkāpumiem ceļu satiksmē. Tāpēc esam uzsākuši neordināru kampaņu, kurā aicināsim vīriešus braukt kā sievietēm. Akcijas mērķis būs pievērst autovadītāju uzmanību braukšanas manierēm Latvijā un izvēlēties drošu braukšanas kultūru."


Dažādi ārvalstīs veikti pētījumi apliecina, ka sievietes ir uzticamākas un no drošības viedokļa labākas autovadītājas, jo viņas ir piesardzīgākas un nepiekopj agresīvu braukšanas stilu. Tas arī rezultējies ar labāku statistiku – ceļu satiksmes negadījumus izraisa vairāk vīrieši.


 "CityBee" Latvijā ienāca pērnā gada pavasarī ar kravas automašīnu "Fiat Ducato" nomu, kas ir pieejamas visu diennakti konkrētos piekļuves punktos. Vasarā tas uzsāka elektrisko skrejriteņu nomu Rīgā un Jūrmalā. Savukārt oktobrī tas spēra nozīmīgu soli attīstībā un uzsāka vieglo automašīnu koplietošanas nomu. Uz doto brīdi autoparku veido ap 300 “Fiat 500”, “Toyota Corolla”, “Peugeot 308” un “Fiat Ducato” automašīnas, un kopš marta uz ielām parādīsies vēl aptuveni 50 jauni “Peugeot 308”. Līdz gada beigām sortimentu plānots paplašināt arī ar citu automašīnu markām.


"CityBee" darbojas 14 pilsētās Eiropā, piedāvājot vieglo un kravas automašīnu, velosipēdu un elektrisko skrejriteņu nomu. Tā mērķis ir piedāvāt ekonomiskas un alternatīvas transporta iespējas, atvieglojot iedzīvotāju pārvietošanos un samazinot vides piesārņojumu pilsētā. Ikviens varēs ērti iznomāt automašīnu, izmantojot lietotni "CityBee". Aplikāciju viedtālruņiem iespējams lejupielādēt "App Store" un "Google Play" lietotnēs.


"CityBee" ir investīciju uzņēmuma "Modus Group" projekts. "Modus Group" specializējas finansējuma piesaistē autobūves nozarei, atjaunojamās enerģijas un nekustamā īpašuma projektiem.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
5 EUR
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60519791sec.