Muzejs «Rīgas Jūgendstila centrs» aicina gidus uz izglītojošu programmu

Lai popularizētu jūgendstilu, muzejs "Rīgas Jūgendstila centrs" no 2019. gada 5. marta līdz  21. martam organizē izglītojošu programmu gidiem. Tā iepazīstina ar jūgendstila arhitektūru, mākslu un pilsētvides attīstību 20. gs. sākumā Rīgā un muzeju kā jūgendstila kultūras mantojuma glabātāju.            

Programmas ietvaros gidiem būs iespēja detalizētāk iepazīt jūgendstila laikmeta novitātes un attīstības tendences. Lekcijas un praktiskās nodarbības būs veltītas Rīgas jūgendstila arhitektūrai, interjeriem un mākslai Rīgā 20. gs. sākumā. Ar saviem pētījumiem klātesošos iepazīstinās Latvijas vadošie pētnieki Dr. art Ilona Audere, Dr. art. Aija Brasliņa Dr. arch. Jānis Krastiņš, Velta Raudsepa, Dr. arch. Agrita Tipāne.

Šogad muzejs "Rīgas Jūgendstila centrs" svin dibināšanas desmito gadadienu. Lai atskatītos uz kultūrvēsturisko nozīmīgo notikumu, būs iespēja uzzināt jūgendstila muzeja restaurācijas vēsturi. Sandras Priežčiekure prezentēs pētījumu "Muzeja telpu sienu un griestu dekoratīvās apdares izpēte un atjaunošana". Ar muzeja interjera un digitālo ekspozīciju, krājumu, sarīkojumiem, izglītojošām programmām un citām aktualitātēm iepazīstinās muzeja "Rīgas Jūgendstila centrs" speciālisti. Par jūgendstila ornamenta apguvi un muzejā organizētajām radošajām darbnīcām stāstīs keramiķe Iveta Šveisberga.

Lai iegūtu ieejas karti muzeja apmeklējumam un ekskursiju vadīšanai muzejā  pirmo reizi, jāapmeklē viss kurss – piecas nodarbības, kas notiks  5., 7., 12., 14. un 19. martā. Lai atjaunotu iepriekšējos gados iegūto apliecību, jāapmeklē tikai aktuālās informācijas kurss 21. martā.

Programmas mērķauditorija ir  Rīgā praktizējoši gidi, kā arī citi interesenti. Programma ir par maksu. Vietu skaits ir ierobežots, tādēļ organizatori dalību lūdz pieteikt līdz 4. martam (ieskaitot), aizpildot anketu. Pieteikšanās dalībai ekskursijā rakstot: [email protected].

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54182196sec.