Galvenās lietas, kas jāizdara atrodoties Alūksnē ziemā!

Ziemas galvaspilsēta Alūksne, kur bargākās ziemas un viesmīlīgākie iedzīvotāji – dāsnie malēnieši. Atbraucot uz šo gleznaino skatu pilsētu aizmirsti ikdienas rūpes, ieelpo svaigu gaisu un izbaudi Malēnijas dabas un kultūrvēstures bagātības. Ir dažas lietas, kuras tev noteikti vajadzētu izdarīt, ja esi atbraucis uz Alūksni!

Iejusties barona lomā

Alūksnei ir bagāta vēsture un liela daļa no tās saistās ar baroniem fon Fītinghofiem.. Viens no skaistākajiem baronu dzimtas atstātajiem objektiem ir Alūksnes Jaunā pils. Šobrīd tajā apmeklētājiem pieejami divi lieliski muzeji – Alūksnes muzejs un Dabas muzejs “Vides labirints”. Dabas muzejs pārsteidz savus apmeklētājus ar savu fluerescento akmeņu kolekciju, savukārt Alūksnes muzejs piedāvā ietērpties baronu un baronešu stilizētajos sporta tērpos un apskatīt muzeja ekspozīcijas, uzņemt pašbildi krāšņajos tērpos.

Pils iela 74, Alūksne

Alūksnes muzejs +371 27848336

Dabas muzejs “Vides labirints” +371 28624196

www.aluksnespils.lv

Noķert lielo zivi

Vai zināji, ka no Alūksnes ezera tiek vilkti ārā lieli lomi?

Ezers, kurš ir vienpadsmitais lielākais Latvijā, ir bagāts ar līdakām, zušiem, asariem un citām zivīm, kas kopumā ir aptuveni 20 dažādas sugas. Pamēģini pats noķert lielo ziviāliņģī. Neaizmirsti iegādāties makšķerēšanas licenci un - “Ne asakas!”.

Alūksnes ezera apsaimniekotājs - pašvaldības aģentūra “ALJA”

+371 26141741

www.aluksnesezers.lv

Izslēpot biatlonistu apli

Visi zina, ka daudzi Latvijas labākie biatlonisti ir no Alūksnes. Arī šobrīdpasauleselites līmeņa biatlonists Andrejs Rastorgujevs ir dzimis, biatlona pamatus apguvis un trenējas Alūksnē. Arī tu vari pārbaudīt savas slēpošanas iemaņas Alūksnes ziemas sporta centrā “Mežinieki”, kur gan trenējas slavenais biatlonists, gan aug jaunā biatlonistu maiņa, kā arī slēpo parasti aktīvās atpūtas cienītāji.

Ziemas sporta centrs “Mežinieki”

“Mežinieki”, Jaunalūksnes pagasts, Alūksnes novads

+371 26457571

Pavizināties ar Bānīti

Tūristu iecienīts šaursliežu dzelzceļa posms Gulbene - Alūksne, ko dēvē arī par Bānīti ir vienīgais šaursliežu vilciens Baltijā, kas veic regulāru pasažieru pārvadāšanu divas reizes dienā. Ja vēlies brauciena laikā piedzīvot ko interesantu, tad vari arī tikt nolaupīts meža vidū vaivisu ceļu dziedāt unizklaidēties ar atraktīvajiem Bānīša laupītājiem! Ziemas sezonā tumšajā diennakts laikā Bānītis ir īpaši izpušķots ar lampiņu virtenēm.

Jāņkalna iela 52, Alūksne

+371 20228884

www.banitis.lv

Izburtot veco druku

Johans Ernsts Gliks, kas iztulkojis pirmo Bībeli latviešu valodā, par godu šim notikumam iestādījis ozolus, kas zaļo vēl šodien un tiek dēvēti par Glika ozoliem.Bībeles muzejā, kur ir lielākā svēto rakstu kolekcija Eiropā, vari apskatīt gan pirmās Bībeles izdevumu, gan arī citas Bībeles latviešu un 37 citās valodās. Vai tu māki lasīt vecajā drukā?

Pils iela 25A, Alūksne

+371 20225763

Izbaudīt naksnīgo Alūksni

Alūksne ir pievilcīga ikvienā gadalaikā un diennakts stundā. Pastaigājoties pa to dienas laikā, var redzēt, cik rūpīgi to kopj un cik strauji attīstās pilsētas infrastruktūra. Kas pilsētā notiek naktī? Tās galvenie objekti ir izgaismoti un arī tumšajā diennakts laikā pārsteidz naksnīgo gājēju ar savu krāšņumu. Ziemā ar savu krāšņumu tumsā īpaši izceļas Alūksnes Jaunā pils un Tempļakalna ielas gājēju tilts.

Alūksnes Tūrisma informācijas centrs

Pils iela 25A, Alūksne

+371 29130280, 25442335

www.visitaluksne.lv

Nobaudīt malēniešu ēdienkarti un Alūksnes īpašo kokteili

Vai tu zini, kas ir profitroļi? Tas ir Malēnijai raksturīgs ēdiens, ko parasti uzturā lieto kā profitroļu zupu. Šāds ēdiens ir iekļauts arī malēniešu pusdienu komplektā “Katrīnkrogā”. Nobaudīt Alūksnei raksturīgos ēdienus vari arī citos Alūksnes restorānos un kafejnīcās. Lai atgrieztos mājas ar suvenīriem, iegādājies arī citus vietējos ražojumus, kā piemēram, kūciņu burciņā, torti “Diena un nakts” vai kādu citu gardumu. Īpašu baudījumu vari iegūt dzerot Alūksnes īpašo kokteili, kas pieejams gandrīz visās Alūksnes kafejnīcās un restorānos. Sīkāku informāciju meklē Alūksnes Tūrisma informācijas centrā:

Pils iela 25A, Alūksne

+371 29130280, 25442335

www.visitaluksne.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.02.2024 - 23.03.2024 KRAUZE pret KRAUZI - Sarunu vakars Jaunmoku pils
23. martā pl. 19.00 Jaunmoku pilī iemīļotas TV ētera personības, brāļi Arnis un Valters Krauzes, aicina uz jautru sarunu vakaru “Krauze pret Krauzi". | Skatīt vairāk
no 15.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 23.03.2024 Satriecošs piedāvājums atpūtai ŠRILANKĀ! Latvia Tours
Viena no skaistākajām un interesantākajām Āzijas valstīm, kuru ir vērts apmeklēt kaut reizi dzīvē. Šo salu raksturo ārkārtēja dabas un kultūras | Skatīt vairāk
no 793.00 EUR
Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.02.2024 - 21.03.2024 Eksotiska atpūta - pēdējās vietas! Estravel Latvia
Ieleciet vasarā jau tyagad! - pēdējie lidojumi uz eksotiskiem galamērķiem Āzijā - Bali, Taizeme, Maldīvu salas... Tagad un tūlīt! | Skatīt vairāk
no 1329 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.23959899sec.