Sniegotas idejas īstas ziemas baudīšanai Alūksnē

Dodies veselīgā un aizraujošā slēpojumā Ziemas sporta centrā “Mežinieki”, kur pieejamas šobrīd labākā Latvijas biatlonista Andreja Rastorgujeva mājas trases! Kvalitatīvas dabīgā sniega slēpošanas trases kā brīvajā, tā klasiskajā solī 1 km, 2 km un 5 km apļos izaicina, aizrauj un ļauj justies gandarītam un garā stipram. No otrdienas līdz sestdienai trase ir izgaismota no krēslas iestāšanās līdz pulksten 20:00. Slēpotāju rīcībā ir pārģērbšanās namiņš, bet slēpošanas inventārs ir jāsagādā katram individuāli.

Alūksnes reljefs ir lieliski piemērots, lai ļautos aizraujošiem ragaviņu nobraucieniem. Gadu gaitā par iecienītākajām un  labākajās ģimenes ziemas atpūtas vietām Alūksnes pilsētā ir kļuvušas Tempļakalns, kalniņš pie Livonijas ordeņa pilsdrupām un pie Eola tempļa Alūksnes muižas parkā! Īpaši skaisti šeit ir sniegotajos vakaros, kad līdz ar pilsētas laternu iedegšanos abpus Alūksnes ezeram, pilsēta pārvēršas par romantisku gaismas un krāsu piedzīvojumu!

Piedzīvo elpu aizraujošus skatus  ārpus pilsētas un izbaudi  sniegotās un kalnainās Veclaicenes ainavas. Mēro īpaši stāvo kāpumu Drusku pilskalnā vai izvēlies vairāku kilometru garās dabas takas Kornetos. Izjūti iespaidīgu kāpumu Dēliņkalnā, sasniedzot skatu torni, lai pakāptos vēl augstāk!  Ja esi karalisku skatu cienītājs, tad pārgājienā dodies zirga mugurā.

Atklāj Padomju armijas raķešu bāzi Zeltiņos! Īpaši slepens militārais objekts, kas ir spilgta Aukstā kara liecība. Bāzē aizvien labi saglabājušies dažādi angāri, raķešu palaišanas laukumi un bumbu patvertnes, dažos varēsi pat ielūkoties, tāpēc noteikt paņem līdz kabatas bateriju. Nostāsti nelīdzēs – šī vieta jāredz pašam! Apmeklējot objektu neaizmirsti par savu drošību un saudzīgi izturies pret šo vēsturisko vietu.

Īsta ziema nav iedomājama bez zemledus makšķerēšanas. Noteikti to izmēģini! Alūksnes novads ir bagāts ar ūdenstilpnēm un ezeriem, kas, savukārt, priecē ar iespaidīgiem un pārsteidzošiem lomiem. Tomēr, ja neizdodas tikt pie kārotā loma, savu zivi iegādājies novadā esošajā zivjaudzētavā.

Pēc sporta aktivitātēm relaksācijai un labjūtei izvēlies kādu no Alūksnes novada veselības pirtiņām vai saunām, kur iegūsi nepieciešamo enerģiju jauniem piedzīvojumiem!

Vairāk par ziemas baudīšanu Alūksnē - www.visitaluksne.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Latvija
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54591107sec.