Lubāna mitrāja informācijas centrs organizē velobraucienu DL «Lubāna mitrājs»

22.augustā, sestdienā, Lubāna mitrāja informācijas centrs organizē velobraucienu DL „Lubāna mitrājs”. Brauciena galvenais mērķis ir iepazīt dabas lieguma “Lubāna mitrājs” Z daļu, konkrētāk Pededzes lejteci un tās apkārtni – meža celiņus un meža masīvus, Pededzes upi, Jaunpededzes un Vecpededzes kanālus, briežu dārzu “Mežsētas”. 

Pulcējamies plkst. 09:30 Lubānas pilsētā, pie dabas takas Aiviekstes ozoli sākuma punkta, stāvlaukumā (Krasta ielas beigu posms), Lat, Lon: 56.908235, 26.717076
LKS: 665438, 310459. 

Velobrauciena starts plkst. 10:00. Plānotais kopgarums aptuveni 65 kilometri. Plānotais ilgums ap 7 stundām. 

Velobraucienā aicināts ikviens, tomēr paturam prātā, ka maršruta garums ir 65 km, tāpēc apsveriet savus spēkus, enerģiju un izturību. Vēlama ir velo pieredze un iekšējā gatavība doties, zinātkāre un pozitīvs noskaņojums, lai var uzlabot noskaņojumu kādam sagurušākam ceļa biedram.  

Velobrauciens galvenokārt vedīs pa meža un lauku ceļiem, pļaviņu, mežu. Mūsu maršrutā asfaltētie ceļi būs (6 km), grants ceļi (4 km). Maršrutu esam veidojuši, lai pēc iespējams vairāk sanāktu iepazīties ar apkārtni. Maršrutā paredzēta Liedes upes šķērsošana (ūdens līmenis vidēji līdz ceļiem). Braucienā laikā paredzēti vairāki apstāšanās punkti (Liedes upe, trošu tilts pār Jaunpededzes kanālu, briežu dārzs Mežsētas, Pededzes lejtece, Audīles mežs, kā arī noslēgumā – Aiviekstes upe un dabas taka Aiviekstes ozoli). Iepazīsim Lubānas, Rugāju un Gulbenes novadus. 

Brauciena laikā paredzēta piknika pauze briežu dārza teritorijā (piknika maizītes jāņem līdzi pašiem!), brauciena laikā noderēs kāds našķis ceļam, īpaši padomājam par ūdens rezervēm (pusceļā būs viena vieta, kur uzpildīt ūdens pudeles). Kā arī sekojam līdzi laikapstākļiem un parūpējamies par piemērotu apģērbu kā siltam un saulainam laikam, tā arī lietum/vējam.

Velobrauciena noslēgumā baudīsim dabas takā sarūpēto zupu uz ugunskura. 
Velobrauciena dalības maksa 5 EUR, kas tiks ieguldīta pusdienu zupas nodrošināšanā.  

Ja kādam nav savs velosipēds, bet ir vēlme doties braucienā, nebēdā! Lubānas pilsētā ir pieejama velosipēdu noma. Nomas maksa – 4 EUR par velosipēdu (sazinies ar mums uz zemāk norādīto kontaktinformāciju). 

Velobraucienam nepieciešama iepriekšējā pieteikšanās, var zvanīt pa tālr.: 29234956 (Ilze, Elīna) vai rakstīt e-pastu uz [email protected]. Dalībnieku skaits ierobežots.

Kādreizējais dabas liegums „Pededzes lejtece” ir iekļauts dabas liegumā 

„Lubāna mitrājs”, tās galvenās dabas vērtības ir neregulētā Pededzes paliene ar ozolu audzēm un parkveida pļavām, meži uz slapjām minerālaugsnēm un kūdras augsnēm, kas nodrošina ar dzīves vidi tādas ES Putnu direktīvas 1. pielikuma sugas kā urālpūci, mazo ērgli, vidējo dzeni, baltmugurdzeni, griezi, melno dzilnu, pelēko dzilnu u.c., kā arī daudzas īpaši aizsargājamo bezmugurkaulnieku, augu, sēņu, sūnu un ķērpju sugas.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.3033669sec.