Salaspilī Ziemassvētkos mirdzēs sveču mežs

2019. gada 25. decembrī no plkst. 16:00 līdz 21:00 Nacionālajā botāniskajā dārzā Salaspilī, līdz ar tumsas iestāšanos, svecīšu gaismā varēs ieraudzīt dārzu, kas ikdienā ir drošs patvērums dažādiem eksotiskiem augiem.

Nacionālā botāniskā dārza kopplatība ir 129 hektāri un, lai apskatītu visu dārzu, būtu nepieciešamas vairākas dienas. Tāpēc noskaņas baudīšanai izvēlēta pastaigu taka, kas vijās cauri rozārijam, skujkokiem un rododendriem, apmetot cilpu ap ošu un bārbeļu apstādījumiem virzienā uz oranžēriju.

Izgaismotajās ziemas dārza takās uzmanīgākajiem apmeklētājiem būs iespēja satikt stirnas un mežacūkas, sekot līdz sniegpārsliņu cīņai par baltiem Ziemassvētkiem, ieklausīties Ziemassvētku skaņās kopā ar čellisti Jolantu Shultz un Ansi Klintsonu, kā arī iepirkties mājražotāju un amatnieku tirdziņā blakus akmens dārzam. Turpat kursies arī īstās latvju saimnieces Ilzes Briedes pavards, aicinot nobaudīt svētkiem piedienīgus latvju virumus. Mazajiem apmeklētājiem būs iespēja līdzdarboties radošajās darbnīcās! Pasākuma laikā Nacionālā botāniskā dārza oranžērija būs slēgta, mudinot apmeklētājus doties dziļāk dārzā un izbaudīt ziemas pasākuma priekšrocības.

Noskaņu pasākums "Sveču mežs" radās pirms sešiem gadiem, kad pēc privātas iniciatīvas ar tūkstošiem svecīšu tika izgaismots Skaņākalna dabas parks. Sekojot apmeklētāju vēlmēm iepazīt un atklāt arī citus dabas objektus, pasākums divus gadus noticis Sietiņiezī un šogad otro reizi - Nacionālajā botāniskajā dārzā.

Atgādinām, ka katrs augs Nacionālajā botāniskajā dārzā ir vērtība, iespējams, pat vienīgais savas sugas vai šķirnes eksemplārs Latvijā, tāpēc kāpt kokos un bradāt pa dobēm nav atļauts! Biļetes var iegādāties bilesuparadize.lv un pasākuma dienā pie ieejas Nacionālajā botāniskajā dārzā. Bērniem līdz 6 gadu vecumam (ieskaitot) un cilvēkiem ar kustību traucējumiem ieeja pasākumā bez maksas.

Kā nokļūt?

Adrese: Nacionālais botāniskais dārzs, Salaspilī, Miera ielā 1

Ar sabiedrisko transportu:

• Ar vilcienu jābrauc līdz pieturai "Salaspils" dzelzceļa satiksmes posmā Rīga – Daugavpils. Ieeja Nacionālajā botāniskajā dārzā atrodas tieši iepretī Salaspils dzelzceļa stacijai.

• Autobuss - ik pēc pusstundas kursē maršrutā Rīga (pietura "Zinātņu akadēmija") – Salaspils (pietura "Salaspils dzelzceļa stacija"). Ieeja Nacionālajā botāniskajā dārzā atrodas tieši iepretī autobusa pieturai pie Salaspils dzelzceļa stacijas.

Ar autotransportu:

• Braucot pa šoseju Ulbroka – Ogre un Sauriešos nogriežoties uz Salaspili.

• Braucot pa šoseju Rīga – Daugavpils un nogriežoties uz Salaspili.

Pasākuma laikā dārzā darbosies divas ieejas, proti:

1. Tūrisma informācijas centrs pretī dzelzceļa stacijai Salaspils - ieeja tikai kājāmgājējiem.

2. Miera ielas vārti - iebraukšana ar autotransportu un bezmaksas autostāvvieta dārza teritorijā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Latvija
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44680095sec.