Neparastais galamērķis Salaspils novadā – Kolotilovka

Neparastais galamērķis Salaspils novadā – Kolotilovka

Aptuveni astoņus kilometrus no Salaspils, Rūķīšu ciemā iepretī TEC-2, meklējams savdabīgs galamērķis, kas vilina ziņkārīgos un neparastas atpūtas cienītājus. Tur atrodas Latvijas mērogam unikālais un kolorītais atpūtas komplekss “Kolotilovka”. Tajā gadiem saimnieko, un to pats ar savām rokām izveidojis nu jau cienījamos gados esošais un viesmīlīgais Nikolajs Kolotilo.

Nikolajs ir ukrainis, kas nāk no Barkovkas ciema Černigovskas apgabalā. “Cik vien sevi atceros, vienmēr esmu kaut ko kalis un dauzījis, tā, ka pilnībā atbilstu savam uzvārdam,” stāsta vīrs, kura uzvārds tulkojumā no krievu valodas tik tiešām nozīmē “kalt, sist, dauzīt”. Latvijā Nikolajs kaļ kopš 1953. gada. Saimnieks teic, ka Latvija viņam ir kā paradīzes stūrītis. Šeit pabeidzis celtniecības tehnikumu, nostrādājis 43 gadus celtniecības firmā, kur pakāpies pa karjeras kāpnēm no galdnieka amatam līdz departamenta direktoram. Saņemot īpašumā purvainu zemes gabalu 5 hektāru lielumā, te, novadā, izveidojis “Kolotilovku”. Radīt un būvēt savam priekam Nikolajs sāka ap 2000. gadu, kad arī tapis sākotnēji atpūtas komplekss “Kolotilovka” ar vairākām pirtīm, bet vēlāk papildināts ar citām savdabīgām būvēm, parku, un nu jau šo vietu zina ne viens vien atpūtnieks. Būvēja sev, bet sanāca gan draugiem, gan kaimiņiem un arī citiem par prieku. Tieši šogad saimnieks Nikolajs nosvinējis savu 80 gadu dzimšanas dienu, bet vēl joprojām ir atvērts viesiem un interesentiem, kas ne mazums interesējas par atpūtas kompleksa apciemošanu, pats personīgi viesus sagaidot, pavadot un izstāstot par savu radošo projektu daudzu gadu garumā.

Atpūtas kompleksa teritorijā atrodas daudz un dažādu interesantu objektu. Tikt pie neparastām fotogrāfijām “Kolotilovkā” var pavisam noteikti. Saimnieks savām rokām ilgu gadu gaitā izveidojis vairākas ūdenstilpnes, kā arī mazo Latviju, jeb salu Latvijas kontūras formā, neparasto 12m augsto Trojas zirgu, māju uz vistas kājas, skulptūras Ādams & Ieva, un daudz ko citu. Visi objekti ir saimnieka domu un fantāzijas lidojums. “Kolotilovka” ir kā mazais universs, dažāds un pārsteidzošs, sajūsmu un arī neizpratni raisošs, bet pavisam noteikti šim objektam līdzīgs Latvijā nav atrodams. Ukraiņu tautības saimnieka pavadībā iespējama arī ekskursija pa “Kolotilovkas” teritoriju, apskatot gan ārtelpas, gan arī viesus uzņemošās telpas. Iepriekš sazinoties ar saimnieku, iespējams apmeklēt arī 3 dažādas pirtis, teritorijā atrodas arī dīķis ar peldošo mājiņu. Tepat ir arī lielā atpūtas māja, kurā savulaik viesojušās daudzas slavenības un augsta ranga amatpersonas no Latvijas un ne tikai.

Daļa atpūtas kompleksa ir piemērota tikai 18+ auditorijai, kurā katrs objekts ir savdabīgs, unikāls un ar erotiska rakstura iezīmēm, tāpēc šī kompleksa daļa būtu iesakāma apmeklētājiem ar atvērtu un veselīgu humora izjūtu, kurus nemulsina īpatnās pikantērijas, kas šeit ir ieraugāmas un piedzīvojamas.

Atpūtas kompleksa teritorijas nomalē uzcelta māja ar ukraiņu motīviem, un ēkas fasādi rotā ukraiņu dzejnieka Tarasas Ševčenko dzeja. Tā saimniekam asociējas ar dzimto Ukrainu, un ir kā goda atgādinājums par dzimteni. Gadu gaitā “Kolotilovkā” aizvadīti daudzi un dažādi pasākumi, korporatīvie pasākumi, svētki un citas aktivitātes. Ik gadu rudenī tiek svinēti ķirbju svētki, uz uguns tiek vārīta ķirbju zupa, un atpūtas kompleksā viesojas saimnieka draugi, atbalstītāji, un apmeklētāji.

Lai apmeklētu “Kolotilovku”, lūgums atstāt ieejas maksu ziedojuma izteiksmē.
Apmeklējums jāpiesaka iepriekš sazinoties: 29282223 (komunikācija krievu valodā)
Adrese: Rūķīši, Acone, Salaspils novads
https://www.facebook.com/www.kolotilovka.lv
Video par pavasari “Kolotilovkā” lūdzu skatīt šeit: https://fb.watch/qP_FP0PncL/

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Latvija
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47166991sec.