Jaunmoku pilī atzīmēs Imanta Ziedoņa 90. dzimšanas dienu

19. maijā pl. 19.00 Imanta Ziedoņa draugi un domubiedri - Māra Zālīte, Nora Ikstena, Kaspars Znotiņš, Vestards Šimkus un Aurēlija Šimkus - aicina uz dzejnieka 90. dzimšanas dienas kopīgu svinēšanu Jaunmoku pilī. Sarunas, dzeja un mūzika -  mūžīgā kafejnīcā un mūžīgā tagadnē.

“Es esmu viens. Es esmu neskaitāms. Es skaitīju un nonācu pie Viena. Jūs varat pārbaudīt: tur ir mans nams un mana izskaitītā vakardiena.” Imants Ziedonis

“Manām sarunām ar Imantu Ziedoni nav ne sākuma, ne beigu”, raksta Māra Zālīte, un pasākuma dalībnieki viņai pievienojas, jo Dzejnieka mantojums ir liels un neizsmeļams. Tur ir labi zināmais, piemirstais, neērtais, pārsteidzošais - gan aktualitātes, gan negaidīti atklājumi. Māra Zālīte solījusi darīt zināmu kādu ilgi glabātu noslēpumu, kas liecina, ka viss turpinās un brīnumi notiek.

Labi saderēs pirms 20 gadiem gadiem Rīgas kafejnīcās notikušās un vēlāk pierakstītās sarunas ar tām, kuras trāpīs tieši šodienā, un visas būs par mums, jo IR tikai mūžīgā tagadne, nenoteiktā bija, kurā notiek būtiskais – laika pārdzīvojums, atmiņa, cerība, mākslas spēks un mīlestība.

Nora Ikstena, lasot kopīgi tapušās grāmatas fragmentus, atsauks zudušo laiku, kā tikai laba literatūra to spēj – izsakot neizsakāmo.

Pasākuma veidotājiem ir šķitis būtiski Imanta Ziedoņa daiļradē un cilvēciskajā pieredzē ieraudzīt un atklāt Ceļu kā garīgās tapšanas motīvu, jo, iziedams cauri mākslinieka ego piepildījumam un apliecinājumam, cauri sabiedrības un tautas misijas darbam, cauri maldiem un atzinībai, viņš nonāca līdz lielajam mērogam, pie Viena. Dzejnieks nav apstājies kādā ērtā pieturā, bet veicis visu ceļu, lielo darbu ar sevi, tā ietekmējot savu tautu un valodu, sengrieķiski sakot,Visumu.

Šis pasākums turpinās paša Dzejnieka pirms 20 gadiem iesākto mūzikas un dzejas saspēli “Atsaukšanos”, kā arī pirms 10 gadiem izskanējušo Epifāniju uzmirdzējumu, kurā draugi un domubiedri kopā svinēja dzīvi Imantam Ziedonim par godu un sev par prieku.

Kaspars Znotiņš būs viņš pats, tomēr atkal pielaikos sev Ziedoņa Visumu.

Bet mūziķi Vestards un Aurēlija Šimkus veidos skaņu pavedienu no Atsaukšanās Gaismas cauri Epifānijai līdz šodienas pasaules skaudrumam, meklējot spēka avotus.

Svinēšana notiks improvizētā mūžības kafejnīcā, kuru iekārtojusi māksliniece Ieva Jurjāne, pie neparasta Galda, kuru veidojis mākslinieks Jānis Straupe un kuram ir simboliska radniecība  ar laika spirāli, apli, sauli, māti, ģimeni, tautu, jo “man to Latviju vajag”, saka Imants Ziedonis, un mēs visi esam viņa savējie.

Scenāriju veidojusi Iveta Šimkus, producents Arnis Šablovskis.

Biļetes pieejamas www.jaunmokupils.lv un Biļešu Paradīzes tirdzniecības vietās.

Notikumu atbalsta Tukuma novada pašvaldība un Jaunmoku pils.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
TŪRISMA TRIATLONS VIŠĶOS 12.MAIJĀ  TAKA
Šī gada 12. maijā visi tiek laipni aicināti piedalīties ikgadējā Tūrisma triatlonā, kurš šogad pirmo reizi norisināsies Višķos. | Skatīt vairāk
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.04.2024 - 04.05.2024 Jāņa Šipkēvica koncerts Akustikā Valmieras novada Tūrisma pārvalde
3. maijā kultūrtelpā AKUSTIKA 22:00 ielūdzam uz SHIPSEA | Jāņa Šipkēvica koncertu balsij, klavierēm un neredzamam korim! | Skatīt vairāk
25 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 03.05.2024 Āzija un salas. Aviobiļešu akcija SKY24.LV
Pērciet līdz 02.05. - Ceļojiet maijā // Tokija, Bali, Bangkoka, Honkonga, Deli, Maurīcija... | Skatīt vairāk
no 709 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41557002sec.