Jaunmoku pils aicina uz Dārza svētkiem «Krāsainais pikniks»

23. jūlijā Jaunmoku pilī notiks viens no gada gaidītākajiem notikumiem – Dārza svētki, kas šogad tiks aizvadīti krāsaina piknika formātā. Diena būs piepildīta ar košām jaunradēm Elitas Patmalnieces vadībā, Daces un Enrico Pecolli brīnumu trikiem, Raita Ašmaņa kvinteta mūzikas skaņām un izstādēm. Svētku noslēgumā pils terasē notiks Mārča Auziņa un Aijas Vītoliņas koncerts.

Svētki iesāksies pl. 11.00 ar amatniecības un mājražotāju tirdziņu, kur būs iespēja iegādāties un nogaršot dažādus Latvijas labumus.

“Krāsaino pikniku”  svinīgi atklās pl. 13.00, kad pili un tās apkārtni pāršalks Raita Ašmaņa mūzikas kvinteta trompetes skaņas.

Visas dienas garumā apmeklētāji būs aicināti piedalīties mākslinieces Elitas Patmalnieces radošajā studijā. No pl. 13.00 līdz 15.00 māksliniece iesaistīsies kopīgā zīmēšanā un krāsošanā, piedāvājot apmeklētājiem iespēju saņemt personalizētu portreta skici. Papildus būs apskatāmi Elitas košie mākslas darbi un darinājumi, kurus varēs arī iegādāties.

Dace un Enriko Pecolli apburs ar krāsainiem brīnumiem, demonstrējot rotaļīgus un maģiskus trikus. Svētku apmeklētāji varēs atklāt ķermeņa un krāsu maģijas noslēpumus, kā arī piedalīties kāršu pils sacensībās.

Pl. 13.45 un 16.00 Jaunmoku pils dārzniece Guna Mikute klātesošos iepazīstinās ar trejkrāsu puķu dobēs veidotajiem augu un ziedu rakstiem, to audzēšanas un kopšanas specifiku. Pasākuma laikā būs iespēja uzdot sev interesējošos jautājumus un apgūt pils dārzniecības noslēpumus.

Dobju lokos iemājos Tukuma tēlotājmākslas studijas gleznu un biedrības “ASNI3139” tekstildarbu izstāde. Imanta Ziedoņa krāsaino pasaku fragmenti un Tukuma literātu dzejas rindas būs lasāmi uz Krāsainiem krekliem pils ābeļdārzā. Tos veidojis Tumes pagasta kultūras nams.

Svētkus piepildīs un košāk iekrāsos parka muzikālie toņi. Pils teritorijā dažādās vietās skanēs trompete, trombons, saksofons, mežrags un tuba, bet plkst. 16.30 Raita Ašmaņa vadītie kvinteta dalībnieki vienkopus satiksies un muzicēs uz pils balkona jumtiņa.

Pl.15.00 trejkrāsu dobēs par muzikāliem akcentiem gādās Tukuma kultūras centra sieviešu vokālais ansamblis "Noskaņa" Anitas Mičules vadībā.

Meža maģisko enerģiju parka ozolos palīdzēs sajust dabas pazinēja Liene Bedrīte, kura dalīsies ar stāstiem par koku pozitīvo un negatīvo enerģiju, kā arī to izmantošanu ikdienā un svētkos. Papildus apmeklētāji varēs iesaistīties Meža muzeja organizētajās aktivitātēs, piemēram, "Iepazīsti Latvijas kokus!", bet pl.17.00 apmeklētāji būs aicināti doties ekskursijā Pils dāmas pavadībā.

Dārza svētkus pl. 18.00 noslēgs akustiskais koncerts, kas būs kā muzikāls ceļojums dažādu valstu, valodu, žanru pasaulē, ietērpts dziedātājas Aijas Vītoliņas brīnišķīgajā balsī un ģitāras virtuoza - Mārča Auziņa aranžijās. No “Karmenas” Spānijā līdz “Elizejas laukiem” Francijā, no “Ķiršu lietus” Latvijā līdz “Maria de BuenosAires” Argentīnā.

Savukārt, par viesu garšu kārpiņu lutināšanu rūpēsies Dārza Kūkotava un Vasaras kafejnīca.

Ieeja Dārza svētkos "Krāsainais pikniks" būs bez maksas. Jaunmoku pils muzejā ieejas biļetēm -50 % atlaide. Automašīnu stāvvieta jeb iebraukšana teritorijā -  EUR 2.00.

Vakara koncertā  pieaugušajiem ieeja būs EUR 15.00 |personai, Latvijas Goda ģimenes apliecība īpašniekiem – EUR 10.00| personai, bērniem no 7.g.v. EUR 5.00, pirmskolas vecuma bērniem bezmaksas.

Biļetes nopērkamas www.jaunmokupils.lv un Biļešu Tirdzniecības vietās.

Pasākums notiek ar Tukuma novada domes Kultūras projekta finansiālu atbalstu, sadarbībā ar Jaunmoku pils kompleksa kultūrvēstures mantojuma saglabāšanas un kultūras veicināšanas biedrības Tukuma novada domes Nevalstisko organizāciju iniciatīvu konkursa atbalstu, kā arī Kurzemes Radio informatīvo atbalstu.

Dārza svētki ir daļa no ROŽU SVĒTKIEM TUKUMĀ 2023 , kas norisināsies no 21.-23.jūlijā Tukumā un apkārtnē. Svētku programma solās būt daudzveidīga, saglabājot Rožu svētkiem raksturīgās tradīcijas, kā arī piedāvājot ko jaunu. Sīkāk par programmu: https://visittukums.lv/lv/Aktualitates/ROZU-SVETKI-TUKUMA-2023-PROGRAMMA.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48843002sec.