Kuldīgā sākas Ziemassvētku gaidīšanas laiks

Ar tumsā zaigojošu gaismiņu spēlēm, gaišām domām un cerībām Kuldīgā sācies skaistais Ziemassvētku gaidīšanas laiks. 2019. gada 1. decembrī, to ievadīs Kuldīgas galvenās egles gaismas rotas iedegšana Rātslaukumā, bagātīgs dāvanu tirdziņš un jau 16. Ziemas festivāla "Notici brīnumam" rosība.

Svinīgā Kuldīgas galvenās egles gaismas rotas iedegšana notiks 17.00 Rātslaukumā. Eglīte uz Kuldīgu atceļojusi no Īvandes pagasta, to pilsētas izdaiļošanai atvēlējusi Sedliņu ģimene. Egle izrotāta ar lampiņu virtenēm, gaismas bumbām un no lampiņu virtenēm gatavotām bantēm. Egles rotājumu darināšanu šogad uzņēmušās SIA "Kuldīgas komunālie pakalpojumi" darbinieces Kristīne Rubene un Kristīne Andersone. Pusstundu pirms un pēc egles gaismas rotas iedegšanas Baznīcas ielā ar performanci "Laternas" klātesošos iepriecinās Nīderlandes ielu teātra "Tukkersconnexion" mākslinieki, bet no 17.30 līdz 18.30 Rātslaukumā darbosies fotosalons "Sapņu kariete".

Pirmajā Adventa svētdienā Kuldīgā dažādi pasākumi norisināsies visas dienas garumā. No 12.00 līdz 18.00 Liepājas ielā norisināsies bagātīgs dāvanu tirdziņš, kurā savu produkciju piedāvās ap 100 tirgotāju. Tirdziņu rīko SIA "Kuldīgas komunālie pakalpojumi". Tirdziņā visdažādākajām gaumēm un vecumiem būs iespējams iegādāties apģērbu un aksesuārus, gaumīgas rotaslietas, dažādas praktiskas un skaistas lietas, kas noderēs ne tikai pašam, bet arī citu apdāvināšanai. Netrūks arī dažādu gardumu: tirgū būs pieejamas pašceptas piparkūkas, cepumi, plātsmaizes, maize, dažādi saldumi, sieri, gaļas kūpinājumi, zivju produkcija, dzērieni un daudz kas cits.

Jauno sezonu sāks arī daudzu iecienītie stikla namiņi Rātslaukumā, kuros līdz pat Ziemassvētkiem nedēļas nogalēs būs iespējams iegādāties svētku dāvanas vai gardumus ikdienai un svētku galdam. Vienā no namiņiem savu preci tirgos mājražotāju kooperatīvs "Kuldīgas labumi", bet otrā – Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Kuldīgas biznesa inkubatora paspārnē esošie uzņēmumi.      

Liepājas ielā 3 no 12.00  līdz 16.00 durvis vērs ģimeņu iemīļotā Rūķa istaba. Tur līdz pat Ziemassvētkiem vai ik dienu, izņemot pirmdienas, būs iespēja jauki un lietderīgi pavadīt laiku labā kompānijā, gatavojot Ziemassvētku dekorus, dāvaniņas, pārsteigumus vai gardumus. Iespējams, kādubrīd tur sastapsiet arī nevaļīgo, bet allaž omulīgo Ziemassvētku vecīti.

Liepājas ielā svētdien un arī pārējā laikā līdz Ziemassvētkiem kursēs īpaši izveidotais Ziemassvētku vilcieniņš bērniem jeb mobilā atrakcija, kas ļaus izbaudīt braucienu pa svētku noskaņā izrotāto gājēju ielu. Abos ielas galos bērnus iepriecinās īpaši izveidotas piparkūku mājiņas ar slidkalniņiem,.  

Kuldīgas kultūras centrā no 13.00 ikviens aicināts uz rūķu ziemas šeptēm lieliem un maziem ar  izzinošām, radošām un kārumu gatavošanas darbnīcām, laimes ratu, brīnumfoto salonu un tējotavu. 12.00 notiks koncertizrāde "Ezītis sniegā", bet 15.00 kinozālē izrādīs piedzīvojumu animācijas filmu "Sarkanās kurpītes un septiņi rūķīši".

Savukārt vecajā rātsnamā dienas gaitā piedāvās sveču darbnīcas gan ģimenēm, gan pieaugušajiem, kā arī būs iespējams apskatīt izstādi "Dzintara stāsts". Plašāk par darbnīcām un pieteikšanos tām: Fb.com/Vecaisratsnams/

Dienas otrajā pusē 16.00 Sv. Katrīnas baznīcā koncertā "Ģitāra un ērģeles Ziemassvētkos" muzicēs Ilona Birģele (ērģeles) un Armands Alksnis (elektriskā ģitāra). 18.00 Kuldīgas kultūras centra kinozālē varēs noskatīties romantisko komēdiju "Reiz Ziemassvētkos", bet 19.00 Rezidence Kafe Venta – apmeklēt grupas "My Radiant You" akustisko koncertu.

Izvērsta festivāla "Notici brīnumam" programma atrodama šeit.

Dažādi svētku gaidīšanas laika pasākumi Kuldīgā norisināsies līdz pat gada beigām. Lai ko svarīgu nepalaistu garām, sekojiet pasākumu programmai! Precīzus norises laikus radošajām darbnīcām, Rūķa istabai, Ziemassvētku dāvanu tirdziņam un koncertiem atradīsiet mājaslapās kuldiga.lv , visitkuldiga.lv un kckuldiga.lv.

Brīnumi notiek, ja tiem tic! Skaistu un brīnumainām sajūtām piepildītu svētku laiku Kuldīgā!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
Latvija no 145 EUR
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Dobeles novada TIC
,


Jaunmoku pils
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.39925718sec.