Jūlija beigās Aizkalnes pagasta svētki

30. jūlijā plkst. 12.00 Raiņa muzeja “Jasmuiža” dārzā (Preiļu novada Aizkalnē) lielus un mazus apmeklētājus gaidīsim uz bērnu rītu ar BINGU UN SULLU. Darbosies arī piepūšamās atrakcijas (bez maksas).

Plkst. 15.00 aicinām uz Rožu dārza svētkiem. Pasākuma apmeklētājiem būs iespēja baudīt aktiera un mūziķa Jura Hirša akustisko koncertu.

Popularizējot gadsimtiem senās rožu audzēšanas tradīcijas, rožu speciālistes Aira Gribonika-Upeniece un Ināra Ivanova (agronome, dārzkopības speciāliste, pieredzējusi rožu audzētāja) iepazīstinās ar dažādām rožu šķirnēm, dalīsies pieredzē par to stādīšanu, audzēšanu un kopšanu, potēšanu, kā arī nodemonstrēs, kā pareizi iestādīt rozes stādu.

Dārza svētku apmeklētāji varēs piedalīties arī dažādās meistardarbnīcās. Bitenieki no Pelēču pagasta Ilze Platace un Guntis Skuķis piedāvās izliet savu vaska sveci. Mākslinieces un amatnieces Anitas Puncules vadībā būs iespēja darināt rožu ziepes. Savukārt hobija kūku cepējas Solvitas Kleinartes vadībā jaunākie pasākuma apmeklētāji varēs izveidot saldās mastikas rozītes.

Pasākuma laikā būs skatāma arī vietējo iedzīvotāju audzēto rožu izstāde, varēs iegādāties rožu stādus, kā arī uzdāvināt rozi muzeja dārzam.

Darbosies Preiļu pludmales kafejnīca “Pampūkas” ar īpašo rožu svētku garšas piedāvājumu.

Pasākumos ieeja bez maksas.

Ieeja muzejā par īpašo svētku cenu: 1,00 EUR

Pasākumus rīko: Preiļu novada Kultūras un tūrisma pārvalde, biedrība „Sabiedriskais centrs Aizkalne”, Raiņa muzejs Jasmuiža un Aizkalnes pagasta pārvalde.

“Rožu dārza svētkus” atbalsta Viduslatgales pārnovadu fonds un Preiļu novada dome.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.04.2024 - 30.04.2024 NBS orķestra DŽEZA DIENA Tukumā Tukuma TIC
30. aprīlī plkst. 19.00 Tukuma pilsētas Kultūras namā Latvijas Nacionālo bruņoto spēku Jūras spēku orķestra “Džeza dienas koncerts”. Ieeja bez | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.04.2024 - 01.05.2024 Strūklakas modināšana TUKUMĀ Tukuma TIC
Kā katru gadu arī šoreiz pulcēsimies 1. maijā, lai modinātu strūklaku, kopā priecātos un sagaidītu silto pavasari. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.11293197sec.