Ētikas kodekss

Vispārīgi principi:

1. Tūrisma ziņu portāla Travelnews.lv redakcijas ētikas kodekss ir brīvprātīga žurnālista apņemšanās, kas ir balstīta uz starptautiskās žurnālistikas ētikas pamatprincipiem. 

2. Travelnews.lv redakcijas kodekss nosaka interneta medija darbību, kas sniedz medija lietotājiem iespēju portāla redakcijas vērtējumam, kritikai un ierosinājumiem.

3. Travelnews.lv redakcijas kompetence ir zināšanas par tūrisma un mobilitātes tēmām. Portāla galvenā mērķa auditorija ir ceļotāji, darījumu biznesa pārstāvji un tūrisma nozares profesionāļi.


Travelnews.lv redakcijas ētikas kodeksa 10 pamatpunkti:

  1. Redakcijas pamatvērtības: cieņa pret cilvēku, uzticama, pārbaudīta un patiesa informācija sabiedrībai, personas tiesības, gods, datu aizsardzība, nevainīguma prezumpcija, korekta un likumīga informācijas ieguve, rūpīga informācijas analīze un pārbaude, zinātniska, medicīniska un cita veida sensitīva informācija bez redakcijas vērtējuma, informācijas avota neaizskaramība, žurnālista aroda noslēpums, redakcijas un reklāmas nodaļas nošķīrums.
  2. Portāls nepublicē materiālus, kas sludina neiecietību, tajā skaitā balstītu uz personas rasi, dzimumu, valodu, reliģiju, politiskajiem vai citiem uzskatiem, kā arī nacionālo vai sociālo izcelsmi.
  3. Izvēloties portālā aplūkojamās tēmas, pasūtot un publicējot visdažādākos satura materiālus, redakcijas galvenais uzdevums ir kalpot sabiedrības un tūrisma nozares interesēm, izplatot patiesu informāciju un veicinot viedokļu dažādību.
  4. Redakcija aktīvi aicina ceļotājus un tūrisma nozares speciālistus paust savu viedokli, piedalīties diskusijās, ievērojot savstarpējo cieņu un pieklājības normas.
  5. Medija preses brīvības lēmumus par portāla redakcionālo saturu pieņem tikai redakcija un finansiālajiem un citiem atbalstītājiem nav tiesību tos iespaidot.
  6. Portāls izvairās no interešu konfliktiem, kas varētu kompromitēt redakcijas neatkarību.
  7. Portāls ir uzticamu un pārbaudītu ziņu avots, tāpēc redakcija izvairās no pārspīlētu sensacionālu ziņu, baumu, kā arī viltus ziņu publicēšanas.
  8. Redakcija tūrisma un mobilitātes tēmas ietvaros veic pētniecisko žurnālistiku.
  9. Viena reklāmdevēja finansiālais īpatsvars nedrīkst pārsniegt 10% no portāla gada apgrozījuma.
  10. Redakcijas konsultatīvais padomdevējs ir ceļotāju interešu grupas (klubi, biedrības, apvienības), Latvijas tūrisma asociācijas, tūrisma informācijas centri, LIAA tūrisma departaments un Ekonomikas ministrija.

Tūrisma ziņu portāla Travelnews.lv redaktore Ludmila Glazunova.

Top

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.07996917sec.