LATVIJA | Jelgava

Jelgavas Vecpilsētas mājā – vintage fotokameru izstāde

No 2024. gada 6. janvāra līdz 11. februārim Jelgavas Vecpilsētas mājā būs skatāma Elvija Vītiņa vintage fotokameru izstāde.

Elvija Vītiņa aizraušanās ar foto tehnikas kolekcionēšanu sākās 15 gadu vecumā, kad nejauši pie viņa nonākusi pirmā “Zenit” foto kamera. Tolaik Elviju interesēja digitālā fotografēšana, taču papildus šai nodarbei kolekcionārs vēlējies saglabāt vēsturisko foto tehniku. Līdz ar pirmās kameras iegūšanu, aizsākās Elvija kolekcija. Viņš aizrautīgi meklēja senas dažādu modeļu kameras, objektīvus un aksesuārus. Kopumā kolekcija sastāv no aptuveni 200 kamerām, kuras ir iegādātas ne tikai Latvijā, bet arī no citām pasaules valstīm – Japānas, Vācijas, Anglijas un ASV.  Elvija Vītiņa mērķis ir papildināt kolekciju ar VEF (Valsts elektrotehniskā fabrika) Rīgā ražoto Minox kameru. Fotoaparātu Minox izgudrojis fototehnikas instruktors Valters Caps un to Latvijā ražoja no 1937. līdz 1942. gadam. Minox dizains kā Latvijas kultūras vērtība iekļauts Latvijas kultūras kanona arhitektūras un dizaina sadaļā.

“Viss aizsākās, kad jaunībā interesējos par fotogrāfiju. Ar draugu gājām kadru sirojumos pa naksnīgo Jelgavu. Izmantojām mūsdienu digitālās tehnoloģijas, apvienojot ar vecās tehnikas objektīviem, iegūstot diezgan interesantus rezultātus. Līdz ar to, radās interese par veclaicīgās foto tehnikas kolekcionēšanu,”  tā Elvijs par savu aizraušanos.
Elvijs Vītiņš, rādot savu kolekciju, vēlas iepazīstināt jauno paaudzi ar seno foto tehniku, kā arī ļaut vecākajai paaudzei atcerēties, kādas foto kameras tika izmatotas viņu jaunībā. Senākā foto kamera, kas būs apskatāma Jelgavas Vecpilsētas mājā ir 1903.gada Kodak 3A Folding Pocket.

Ikviens apmeklētājs iegādājoties ieejas biļeti uz izstādi, varēs izstaigāt un apskatīt arī Jelgavas Vecpilsētas mājas ekspozīciju. Ekspozīcija iekārtota vēsturiskajā dzīvoklī, atverot zelta lādes, apmeklētāji var ieraudzīt seno zudušo Jelgavu, uzzināt faktus par Jelgavas koka arhitektūru, Jelgavas Vecpilsētas māju, tās vēsturi un atjaunošanu. Izstāde un ekspozīcija apskatei pieejama no otrdienas līdz sestdienai no 10 līdz 18, svētdienās no 11 līdz 17. Ieejas maksa pieaugušajiem 4 eiro, skolēniem, studentiem, pensionāriem 1,50 eiro, ģimenes biļete 6 eiro.

Vairāk informācijas www.visit.jelgava.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 04.05.2024 Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47644401sec.