Laikmetīgās mākslas centrs , galerijas

Alberta iela 13, Rīga, LV-1010
Laikmetīgās mākslas centrs (LMC) darbojas kā platforma laikmetīgās mākslas procesu attīstības veicināšanai un popularizēšanai Latvijā un ārvalstīs. Ikviens mākslas interesents ir aicināts apmeklēt LMC bibliotēku, informācijas centru un “Ofisa galeriju”.
LMC veido izstādes, organizē laikmetīgās mākslas festivālu “Survival Kit”, veic pētījumus, apkopo un izplata informāciju par laikmetīgo mākslu, rīko lekcijas, diskusijas, konferences, attīsta starpdisciplināras un inovatīvas kultūras iniciatīvas, piedalās kultūrpolitikas veidošanā.
LMC informācijas krātuves bibliotēkā lasītajiem pieejami katalogi, mākslas un teorijas izdevumi un citi iespieddarbi par Latvijas un Eiropas valstu mākslu un tajā aktuālo problemātiku. Krātuve piedāvā arī plašu mākslas un kultūras žurnālu klāstu.
LMC uzkrāj un papildina unikālu vizuālu un informatīvu materiālu krājumu par Latvijas un pasaules laikmetīgo mākslu un laikmetīgās mākslas procesiem sākot ar 20. gs. 60. gadiem. Datu bāzi veido ap 30 tūkstoši informācijas vienību (attēli, publikācijas, videodarbi, izdevumi u.c.) par Latvijas laikmetīgo mākslu. Tajā ir vairāk nekā 100 izvērstu failu par nozīmīgākajiem Latvijas mūsdienu māksliniekiem un mākslas notikumiem un ap 450 mazāk izvērstu failu par Latvijas mākslas personālijām, mākslas apvienībām, notikumiem. Informācijas krātuvē pieejams arī Latvijas mākslinieku videodarbu arhīvs.

Laikmetīgās mākslas centrs, galerijas

Adrese: Alberta iela 13, Rīga, LV-1010
Tālrunis: +371 67039282
E-pasts: skrese @lcca.lv
Avots:
Jūsu atsauksme var būt pirmā!

Lūdzam norādīt Jūsu kontaktus, tie netiks publicēti!

Kontaktinformācija ir nepieciešama, lai atsauksme nebūtu anonīma un nepieciešamības gadījumā mēs varētu ar Jums sazināties, lai precizētu detaļas. Reģistrējies ar savu Facebook kontu un dati nebūs jaievada.

Paldies!

Kontaktinformācija: