Putti , galerijas

Mārstaļu iela 16, Rīga, LV-1050
„Putti”ir Rīgas mākslas galerija, kas popularizē Latvijas mūsdienu rotu dizainu un rotu dizaineru darbus kā vietējā, tā starptautiskā mērogā. Galerijā izstādītās rotas ir unikāli roku darbi, kas darināti sudrabā un zeltā, ar dārgakmeņiem, pusdārgakmeņiem.
Galerijā “PUTTI” eksponēto rotu autori ir talantīgi un profesionāli dizaineri, kuri izglītību ieguvuši Latvijas un Igaunijas Mākslas akadēmijās – Valdis Brože, Jānis Vilks, Zane Lavrinoviča, Māris Auniņš, Guntis Lauders, Gints Strēlis, Māris Šustiņš un Aigis Auders. Ikvienam no viņiem ir spilgti individuāls rokraksts: no pasaules tautu etnogrāfisko elementu efektīgas apspēles līdz Bauhausa skolas līniju tīrībai un askētismam, no atraktīvām postmodernisma kompozīcijām līdz brīvām dabas formu parafrāzēm.
Galerijā izstādītās rotas ir unikāli roku darbi, kas pievērš uzmanību arī kā stājmākslas un dizaina objekti, kas darināti sudrabā un zeltā, ar dārgakmeņiem, pusdārgakmeņiem, mamuta ilkni, melnkoku utt.
Galerijas dizaineri strādā atšķirīgās autortehnikās un ar tādām tehnoloģijām kā lējumi, emaljēšana, kodināšana, intālija, kameja un inkrustācija.
Sākot no 2006. gada vasaras galerija ir jaunās, īpaši tai radītās telpās Vecrīgā.
Galerijas telpās regulāri notiek izstādes un pasākumi, kas popularizē latviešu rotu dizainu un modi, tāpat tiek organizētas viesmākslinieku izstādes.
Rotu unikalitāti izceļ harmoniskais interjers, kurā savu vietu atrod arī tērpi. Galerija sadarbojas ar latviešu modes dizaineriem Elitu Patmalnieci, Terēzi Gruntmani (bērnu apģērbi) un latviešu modes zīmolu “katyakatya shehurina”.
Putti (dsk. no itāļu val. Putto) – rotaļīga eņģelīša figūra tēlotājā mākslā, lietots renesanses un baroka laikmeta gleznojumos un ciļņos.

Putti, galerijas

Adrese: Mārstaļu iela 16, Rīga, LV-1050
Tālrunis: +371 67214229
E-pasts: gallery @putti.lv
Avots:
Jūsu atsauksme var būt pirmā!

Lūdzam norādīt Jūsu kontaktus, tie netiks publicēti!

Kontaktinformācija ir nepieciešama, lai atsauksme nebūtu anonīma un nepieciešamības gadījumā mēs varētu ar Jums sazināties, lai precizētu detaļas. Reģistrējies ar savu Facebook kontu un dati nebūs jaievada.

Paldies!

Kontaktinformācija: