Oktobrī Igaunijā durvis vērs īpaša izgudrojumu fabrika [1]

Iedomājieties sevi vadām pasaulē pirmo automobili, lokomotīvi vai gaisa balonu - visi šie diženie vēsturiskie izgudrojumi būs jūsu rīcībā PROTO izgudrojumu fabrikā.

2019. gada 19. oktobrī Tallinas ziemeļdaļā esošajā kuģubūves rūpnīcā "Noblessner", tikai 500 metru attālumā no hidroplānu ostas durvis vērs izklaides vieta visai ģimenei. Jaunais piedzīvojumu centrs ne tikai piedāvā nekur citur Eiropā neredzētus, vienreizējus piedzīvojumus, bet arī iepazīstina ar izgudrojumu vēsturi.

PROTO gaida pētniekus un piedzīvojumu meklētājus no visas pasaules. Žila Verna ēras saviļņojošo gaisotni papildina daudzas virtuālās realitātes un interaktīvās atrakcijas, kas tiek piedāvātas gan jauniem, gan veciem apmeklētājiem.

Jaunāko tehnoloģiju atdzīvinātie prototipi

Visa izstāde atrodas kādreizējā superslepenajā zemūdeņu rūpnīcā, un pasaule, kas paveras caur VR brillēm, rada tiešas klātbūtnes sajūtu. Apmeklētāji nonāk atpakaļ laikā, kad pasaule svēti ticēja tvaika dzinējiem, fantastiskām mašīnām un 19. un 20. gadsimta izgudrojumiem. Speciāli PROTO izveidotā virtuālās realitātes pasaule gaidīt gaida, kad to izpētīs, un piedāvā gan lidojumu ar gaisa balonu, gan braucienu ar gaisa divriteni.

Interaktīvās izstādes dod iespēju eksperimentēt un izprast fizikas parādības no pilnīgi jauna skatupunkta. Jūsu veiklība un drosme tiks pārbaudīta, kā putnam lidinoties galvu reibinošā augstumā, sacenšoties ar draugiem uz riteņbraucēju takas un slidinoties no vienas PROTO centra malas uz otru pa iekaru trasi.

Noblessner, jaunā Kalamaja

Agrākā zemūdeņu būves rūpnīca "Noblessner", kur atrodas PROTO, mūsdienās ir viens no visstraujāk augošajiem Tallinas rajoniem. Nosaukums "Noblessner" ir radies 20. gadsimta sākumā, apvienojot Eiropas pirmā naftas magnāta Emanuela Nobela un "Lessner" mašīnu fabrikas īpašnieka Artūra Lesnera uzvārdus. Pēc "Noblessner" kuģubūves rūpnīcas akcionāru pirmās sanāksmes, kas notika 1913. gada 8. janvārī, šajā Tallinas daļā apbrīnojamā ātrumā sāka parādīties iespaidīgas kaļķakmens un betona industriālās celtnes, tostarp arī "Noblessner" metāllietuve.

No 1913. līdz 1917. gadam šeit tika uzbūvētas 12 zemūdenes.  Lai gan zemūdeņu būve tika pārtraukta, Igaunijai iegūstot neatkarību 1918. gadā, kuģu remonts un būve Noblessner rajonā turpinājās līdz 2018. gada augustam.

Tagad Noblessner ir pārvērties par publikai un jūrai atvērtu, rosīgu, modernu pilsētas daļu. Tā vēsturiskās industriālās celtnes (mākslas centrs KAI, PROTO), jūras piekrastes promenāde, jahtu piestātne, ēdināšanas iestādes ("Põhjala Pruulikoda", "180 Degrees") un kultūras pasākumi piesaista vietējos iedzīvotājus un tūristus, piedāvājot svaigu un dzīvības pilnu vidi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Ollijs 08/07/2019 11:42 Izklausās iespaidīgi, gaidam atvēršanu!


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.03.2024 - 26.03.2024 TURCIJA no 280 € CelojumuBode.lv
Sezonas sākums jau pēc dažām nedēļām. Visu tūroperatoru piedāvājumi un akcijas! | Skatīt vairāk
280 EUR
Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 21.03.2024 Pirts rituāli pie Dzintras Abarones TAKA
Pirts rituāli un meistarklases dažādiem pasākumiem .Meistarklašu formāti parasti pielāgoti atbilstoši pasūtītāja vēlmēm. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45218992sec.