Izbaudi unikālu ceļojuma pieredzi Abū Dabī [1]

Kristāldzidrā Arābu jūras ūdens un tuksneša smilšu ieskautā Abū Dabī ir viena no pasaulē visstraujāk augošajām pilsētām, kas tūristus piesaista ar vienreizējām iepirkšanās iespējām, parku "Ferrari World", galvu reibinošiem akvaparkiem, prestižākajiem restorāniem pasaulē un, protams, motosacīkšu F1 trasi. Tomēr pilsēta ne vienmēr ir bijusi grezna un moderna, Abū Dabī sākums ir bijis pieticīgs. Iepazīsti piecas brīnišķīgas atpūtas iespējas Abū Dabī tradicionālās puses iepazīšanai.

1. Šeiha Zaīda mošeja.

Šeiha Zaīda mošejas apmeklējums ir labs veids, kā sākt iepazīt Abū Dabī un  izzināt tās kultūru, vēsturi, tradīcijas un mantojumu. Šī mošeja ir viena no ikoniskākajām Abū Dabī celtnēm: 82 kupoli, 24 karātu zelta lustras un 40 000 cilvēku ietilpība padara to par vienu no lielākajām pasaulē. Tā nosaukta par godu Šeiham Zaīdam, pirmajam Apvienoto Arābu Emirātu prezidentam, kurš mošejā ir arī apglabāts. Ja vēlies apskatīt iespaidīgo un monumentālo celtni, Šeiha Zaīda mošeja apmeklētājiem ir pieejama katru dienu no 9:00 līdz 22:00 (izņemot piektdienu rītus).

2. Oāze tuksnesī.

Dienas garā ekskursija uz oāzes pilsētu Al Ain noteikti ir jāpiedzīvo. Palmu oāze, kuru apūdeņo dabiskie kalnu avoti, atrodas vien divu stundu brauciena attālumā no Abū Dabī. Šī ir Šeiha Zaīda dzimtā pilsēta, kurā atrodas viņa bērnības mājas – Al Džahili (Al Jahili) cietoksnis. Tas celts 1890.gadā, lai pasargātu pilsētu un tajos esošos labiekārtotos palmu dārzus. Cietoksnī ir arī tūrisma centrs un muzejs, kurā izvietota britu pētnieka sera Vilfrēda Tēzingera (Ser Wilfred Thesinger) fotoizstāde par Apvienoto Arābu Emirātu vēsturi un dzīvi 20.gadsimta 40.gados.

3. Hospitālis piekūniem.

Medības ar piekūniem ir tradicionāls hobijs Apvienotajos Arābu Emirātos, ar kuru vēl šodien aizraujas daudzi. Tradicionāli piekūni bija nozīmīga tuksneša iedzīvotāju ikdienas sastāvdaļa – putni tika apmācīti, lai kļūtu par lieliskiem medniekiem. Paaudzēs nodotās zināšanas par to, kā trenēt piekūnus, ļāvis šai nodarbei nonākt līdz mūsdienām un kļūt par azartisku sporta veidu. Tā kā piekūni joprojām ir svarīga un neatņemama Apvienoto Arābu Emirātu kultūras sastāvdaļa, viņi tiek īpaši aprūpēti – 1999.gadā atvērtais Abū Dabī piekūnu hospitālis ir jāapskata ikvienam tūristam. Kopš atvēršanas šeit ir aprūpēti vairāk nekā 42 000 piekūni. Piedalies divu stundu garā ekskursijā, lai apskatītu piekūnus, paviesotos slimnīcā, kur ievainotie putni tiek ārstēti, vērotu majestātiskos piekūnus lidināmies debesīs un uzņemtu piemiņas foto ar piekūnu pie rokas.

4. Sapņot zem zvaigžņotas debess.

Vietējie iedzīvotāji atklāj – ja apciemo Apvienotos Arābu Emirātus, iespēju doties izbraucienā pa tuksnesi laist garām nedrīkst. Šis izklaides brauciens, kas ir viens no populārākajiem gan starp tūristiem, gan vietējiem, apvieno jautrību un piedzīvojumu – safari doties kamieļa mugurā vai komfortablā 4x4 džipā. Arī brauciena programmas, starp kurām izvēlēties, ir dažādas – sākot no pusdienas līdz veselai, arī pat ar nakšņošanu nometnē tuksneša vidū, lai izbaudītu arābu viesmīlību un vērtos zvaigžņotajās debesīs.

5. Emirātu pērles.

Apskatīt Abū Dabī no cita skatu punkta un baudīt laivošanu pa siltajiem un dzidrajiem Arābijas jūras ūdeņiem iespējams, dodoties pērļu zvejā ar kuģīti. Kolīdz būsi nonācis uz klāja, tu tiksi lutināts īstā austrumu gaumē, un tad jau arī piedzīvojums uz ūdens varēs sākties. Uzmanies no gārņiem, flamingo un citiem putniem, kuru mājas ir šī eksotiskā vieta! Zvilnot kuģīša ērtajos spilvenos un baudot arābu kafiju un dateles, klausies gida stāstījumā par to, kā viņu senči mēdza nirt pēc austerēm cerībā atrast arī pērles tirgošanai. Pēc niršanas demonstrācijas, varēsi izmēģināt savu roku austeru atvēršanā. Pēc austeru atvēršanas neaizmirsti tajā meklēt pērli. Ja palaimēsies, varēsi to paturēt par piemiņu. Izbraucieni ilgst apmēram divas stundas un tiek organizēti katru dienu. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Gai 09/03/2019 11:57 Emirāti ir labs un izdevīgs galamērķis. Ieaku NOEIKTI apskatīt visus emirātus. NOTEIKTI izbrīvējiet divas dienas Omānas apskatei!!!


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.03.2024 - 23.03.2024 Starptautiskais zvaigžņu festivāls Liepājas reģiona TIB
Liepājas Starptautiskajā zvaigžņu festivālā, 15. martā koncertzāles “Lielais dzintars” ar džeza programmu publiku priecēs “Trio Elpo”. | Skatīt vairāk
Klasiskā Itālija jau 24.03.! Latvia Tours
Garantēts ekskursiju ceļojums! 24.03.-31.03. Grāca, Venēcija, San Marino, Roma, Florence, Pyramidenkogel | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR
Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 22.03.2024 👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI! Latvia Tours
Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar | Skatīt vairāk
no 53.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.75402403sec.