Vilnis Klinovičs, SIA Impro Ceļojumi valdes priekšsēdētājs: Sveiciens Pasaules tūrisma dienā! [8]

Īpašs sveiciens mūsu viedajiem valsts vadītājiem, vispirms jau Ilzei Viņķelei un Ugam Dumpim. Cilvēki ar retu talantu, jo tikai ļoti talantīgs cilvēks var faktiski vadīt valsti, nebūdams nekur ievēlēts.

Tikai pateicoties viņu izcilajam prātam latviešu tauta neizmira un neizmirs no nāvējošā koronavīrusa, kā tas notiek Zviedrijā, kur reņģēdājiem atļāva gan bērnus sūtīt uz skolu, gan nodarboties ar sportu, gan iet uz teātri, gan ceļot, gan ar citām nodarbēm, kas sarežģītākas par ēšanu un kakāšanu.

Tikai pateicoties viņiem mēs tagad zinām, ka mēs nedzīvojam kaut kādā tur Padomju vai Eiropas savienībā, bet Lielllatvijas geto, kur robežas sķērsošana, Pērnavas vai Šauļu apmeklējums tagad skaitās tikpat kā valsts nodevība, par kuru pienākas 10 dienu mājas arests. Es domāju, ka vajadzēja atstāt visas 14 dienas, nav ko te klejot apkārt tālāk par Ķekavu un Baložiem.

Tiem, kas nevar nekādi nosēdēt uz vietas epidemiologi iesaka iet pastaigā vienatnē pa kapiem, tur vīrusa netīrie nēsātāji (lai arī bijušie) stabili ievēro 2 metru distanci.

SPKC analītiķu komanda gan ir atstājusi vienu logu - bez mājas aresta var ceļot uz Vatikānu. Par cik Vatikānam nav lidostas, tad tagad mums notiek sarunas ar pāvestu par tiešā reisa organizēšanu no Latvijas uz Vatikānu ar nosēšanos Sv, Pētera laukumā. Plānots, ka tur mūsu klienti aizlūgs arī par Ilzi Viņķeli un Ugu Dumpi.

Ir jau arī vēl daži logi no sērijas – Viens likums, viena taisnība visiem – uzraksta, kas izdaiļo mūsu 100 gudro galvu darba telpas. Pašizolācija, vai mājas arests, netiek prasīts diplomātisko pasu īpašniekiem, sportistiem, cilvēkiem ar ministriju ielūgumiem. Te redzam zināmu pelēkā biznesa nišu.

Sveiciens VID vadītājai Inese Jaunzemei, kuras darbinieki nesavtīgi rūpējās par mūsu darbiniekiem, lai tie ārkārtas stāvokļa laikā sēdētu mājās un ēstu griķus, nevis nodarbotos ar tādām muļķībām par kurām dīkstāves pabalsts nepienākas, kā - sazināties ar klientiem, pārskaitīt viņiem naudu par atceltajiem ceļojumiem, kontaktēties ar sadarbības partneriem ārzemēs par uz turieni pārskaitītās naudas likteni u.t.t. Sevišķi gribu atzīmēt to nenovērtēto VID darbinieci, kas zvanīja uz biroju un pārbaudīja vai mēs nestrādājam un teica, ka ārkārtas situācijā visiem jāsēž mājās, lai saņemtu dīkstāves pabalstu, jo citādi mēs varot pelnīt organizējot individuālus ceļojumus pa Latviju un tādejādi apzagt savas Dzimtenes kasi.

Sveicinām mūsu Rotšildu un galveno krīzes menedžeri, tikpat kā vienmēr ar bērna smaidiņu apveltīto Ministru Prezidentu Krišjāni Kariņu. Ja visi iepriekšējie valsts vadītāji bez izņēmuma kopš Kārļa Ulmaņa laikiem sūkstījās par valsts maka plānumu, tad Krišjānis pēkšņi atklāja, ka ”mums ir ļoti daudz naudas”. Par šo vien Krišjāni vajadzētu nominēt Nobela prēmijai ekonomikā, es domāju, ka viņam konkurentu nebūs. Dažkārt gan izogas ķecerība doma, vai tas bērna smaidiņš ir cilvēka saprāta līmeņa spogulis, bet tas nu tā....

Tūrisms atrodas Ekonomikas ministrijas pārraudzībā, tāpēc mīļi sveicinām savu bijušo kolēģi (bakalaura grāds tūrisma vadībā kā nekā, tas nekas, ka praktizējās augļu bāzē) ministru Jāni Vitenbergu. Jūs ļoti dziļi izprotat tūrisma, viesmīlības un līdzīgu uzņēmumu vajadzības, vienādu atbalstu (mūsu gadījumā nedaudz vairāk par 1 mēneša izdevumiem) piešķirot gan tiem, kam kritums ir 31 %, gan 95 %. Pareizi ir, nav ko lietas sarežģīt, kā to darīja jūsu kolēģis finansu ministrs Jānis Reirs, sastādot tādu binoma formulu pēc kuras dīkstāves pabalsti tika izmaksāti 5 reizes mazāk kā Igaunijā, neskatoties uz „ļoti daudz naudas”. Ļoti rets matemātikas un eķseļu tabulu talants.

Pašlaik ārkārtas situācija sen ir beigusies un nekāds atbalsts nozarei ar 90% kritumu neesot vajadzīgs . Pilnīgi pareizi . Lai gan valstij, kā teica Krišjānis ir, „ļoti daudz naudas”, tā tomēr jātaupa un par cik šogad ir izcila sēņu raža, tad ziemu var pārlaist arī ar tām, naudu pietaupīsim sejas maskām.

Bez tām tagad nevar ieiet ne operāciju zālē, ne lidostā, kas ir Satiksmes ministra Tāļa Linkaiša pārraudzībā, No drošiem avotiem ir zināms, ka tika izskatīts variants lidostu apmeklējot obligātas varētu būt ne tikai sejas maskas, bet jāuzrādot arī tīras apakšbikses. Diemžēl šis priekšlikums pagaidām ir noraidīts, bet tikai pagaidām. Cienījamais ministrs varētu kā otrais pretendēt uz Nobela prēmiju (tik daudz talantīgu vadītāju mums nekad nav bijuši un diez vai vēl kādreiz būs), jo pašlaik Air Baltic vairāk pārvadā gaisu, nevis pasažierus, bet ministraprāt vairāk naudas AirBaltic nevajadzēs, jo tukša gaisa transportēšana tomēr esot pietiekami ienesīgs bizness.

Sveicinām arī Patērētāju Tiesības centra vadītāju Baibu Vītoliņu. Atbalstam Jūs, ka patreiz ir īstais (mums taču nav ko darīt) laiks ieviest jaunas prasības attiecībā pret klientu līgumu, jo līdz šim pietika tikai ar līgumu un ceļojuma programmu, tagad vajag pirmslīguma informāciju vispirms dot. Vajadzētu to turpināt un nākošajā gadā ieviest vēl vienu prasību, pirmpirmslīguma informāciju nodrošināt – tā būs drošāk, jo mēs jau mēdzam klientus mānīt, vairāk nekā 25 gadus, kopš strādājam, sakrājusies pieredze.

Ekonomikas ministrija kopā ar PTAC pretendē uz trešo Nobela prēmiju, kopā ar Krišjāni un Tāli. Jūnijā ir pieņemts lēmums, ka visi klientu avansi ir jāapdrošina. Apdrošinātāji gan groza galvu – kā lai apdrošina uzņēmuma rīcībā esošās naudas līdzekļus, ja tam pēc būtības ir aizliegts nodarboties ar uzņēmējdarbību ? Viedie ministrijas un PTAC ierēdņi saka mums – Jums jāvar un viss, sapratāt, tizleņi, jo mums likumā tā rakstīts, citādi atņemsim licenzi!
Lai mēs neslimotu ar citu, daudz bīstamāku vīrusu- domāšanas vīrusu, par to nemitīgā sardzē ir Latvijas sabiedriskie mediji, Rebaltikas un citi. Visi, kas uzdod jautājumus par to, vai šī cīņa ar vīrusu nenodara lielāku kaitējumu, kā pats vīruss, ir stulbeņi, kas katru rītu dzer „memory water”. Lai mēs baidītos un nesagrābtu nez kur domāšanas vīrusu, katras ziņas ir jāsāk iebiedēšanu, jo tas, kam ir bail, tas nevar noķert domāšanas vīrusu. Pēc nepārbaudītas informācijas, Delfi, Panorāma un citi ar nākamo gadu visas ziņas sāks ne tikai ar koronavīrusa inficēto skaitu, bet informēs arī par to, cik pacietiem ir atklātas cērmes un spalīši.

Uz visu šo varnešu ballīti no augšas, no mākoņu maliņas noraugās mūsu valstsgribis un Pietuka Krustiņa reinkarnācija – Egils. Viņš gan nemitīgi putrojas ar saviem radu rakstiem, bet tas ir piedodami būtnei, kas dzīvo tik augstu virs mūsu galvām, galu galā Bībelē arī esot daudz pretrunu.
Cienījamie klienti un citādi domājošie, ka redzat dzīvojam ļoti interesantā laikā. Ir bijuši vācu laiki, zviedri laiki, krievu laiki, padomju laiki un kādi laiki vēl tik ne. Tie visi ir pārdzīvoti un pārdzīvosim arī šos – izglītoto idiotu laikus.
Lai mums veicas visiem kopā un katram atsevisķi to ātrāk izdarīt, lai ceļošana nepaliktu tikai National Geographic TV !

P.s. Par cik mūsu Ilzes un Ugas par katru cenu cīnīsies lai mēs vīrusa ekseļu tabulās būtu pirmie un nav zināms, kad robežas būs vaļā tad 2021 gada ceļojumu katalogs būs tikai elektroniskā formātā, jo atšķirībā no Krišjāņa „ mums nav ļoti daudz naudas” un tā ir maksimāli jātaupa. Katakogs būs pieejans mājas lapā 14 decembrī’.

Ar cieņu,
Vilnis Klinovičs
SIA Impro Ceļojumi valdes priekšsēdētājs

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Alda 10/02/2020 13:13 Vai tad tiešām pirms publicēšanas nevarēja iedot izlasīt korektoram? Kaut kas tik šausmīgs sen nebija lasīts! Pilns ar gramatikas un interpunkcijas kļūdām! Fui!

2 Inga 10/01/2020 10:49 Ja sākumā šķita smieklīgi, tad pēc tam.. nu nē.. Viens pretīgs, stulbs un žultains vecis

3 Maija 09/30/2020 14:51 Sveiciens arī bijušajam kolēģim Pasaules tūrisma dienā! Es no mājāssēdētājiem, vienkārši labpatikā murrāju visu šo pavasari, strādājot no mājām, tāpēc daudz kam no rakstītā nevaru piekrist, bet nu literāta talants Tev ir nenoliedzami. Korektora palīdzība gan būtu noderējusi, bet laikam rakstīts emociju uzplūdā un beigās jau kļūdu vairāk kā vārdu pašā teikumā (Katakogs būs pieejans). Atvainojos par piekasīšanos, profesionālais kretīnisms.

4 Kristīne 09/29/2020 11:35 Kur loģika? Vai nu dīkstāve (un pabalsts no valsts) vai arī darbinieki strādā no mājām. Zvanīt klientiem, organizēt ekskursijas pa Latviju, nodarboties ar grāmatvedību utt) var tikai birojā??? Nu nestāstiet man pasaciņas. Bet ja grib vienlaicīgi gan strādāt, gan pabalstus saņemt, tad nav jābrīnās par VID pārbaudēm.

5 Grieta 09/28/2020 20:31 Kur problēmas? Var jau nedaudz pielāgoties situācijai, veidot jaunas, interesantas ekskursijas pa Latviju, organizēt arī pārgājienus, kaut vai sēņošanas tūres..utt....ieslēgt fantāziju, eksperimentēt, piedāvāt kolektīviem izbraucienus....nevar būt, ka tūrisma firmas tiktāl iegrimušas depresijā, ka smadzenes iekonservējušās.

6 ķirmis 09/28/2020 20:14 Super! Taisnība, un daži epiteti tik spilgti, ka sanāca smiekli, gan par cērmēm un spalīšiem, gan par Pietuka Krustiņu un daudz vēl citu:)))

7 Sandris 09/28/2020 15:08 Super! Malacis par atklātību! un izglītoto idiotu bars tiešām neredz tālāk par savu skabargu!

8 Ieskrienies, Vilni! 09/28/2020 13:06 Nekad vairs Impro. Būtu zinājis, ka tur tāds pilns ar žulti Gobzema, ar Gobzema elektoriāta intelekta līmeni apveltīts pr-tājs, nekad nebūtu izmantojis.


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 24.03.2024 Viduslaiku mantojumam pa pēdām Alūksnē! Alūksnes TIC
2024.gada 23.martā Alūksnes viduslaiku pils stāsta atklāšanas pārgājiens “Viduslaiku mantojuma pa pēdām Alūksnē”! | Skatīt vairāk
12.00 EUR
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Ģimenes Lieldienu atpūta Jūrmalā! Estravel Latvia
Pēdējās vietas! - rezervējiet atpūtu pavasara svētkos un izvēlieties DĀVANU no viesnīcas! // 2 naktis ģimenei + atpūtas piedāvājums + izvēlētā | Skatīt vairāk
no 450 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 25.03.2024 Juris Pavītols un Matīss Pavītols Valmieras TIC
24.martā plkst.16.00 kultūrtelpā Akustika rokgrupas “Līvi” dibinātājs Juris Pavītols kopā ar dēlu Matīsu Pavītolu sniegs akustisku koncertu. | Skatīt vairāk
15 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16395521sec.