Ceļošanas tendences 2021: Cilvēki izvairīsies no pūļiem un kļūs zaļāki [1]

2020. gads daudziem ceļojumu mīlētājiem ir bijis kā murgs, un, protams, sākoties Jaunajam gada vienmēr ir arī cerības, ka tas būs daudz labāks par aizvadīto. “The Irish Times” apraksta, kas 2021. gadā mainīsies ceļojumu nozarē.

Vēl pirms dažiem mēnešiem Austrālijas lidsabiedrība “Quantas” paziņoja, ka, iespējams, pieprasīs saviem pasažieriem dokumentu, kas apliecina vakcināciju pret Covid-19. Pagaidām citas lidsabiedrības publiski tik krasu viedokli nav paudušas, taču pastāv ļoti liela varbūtība, ka turpmāk, pirms kāpšanas lidmašīnā būs jāuzrāda ne tikai pase un biļete, bet arī vakcinācijas apliecinājums. Protams, ka daudz kas būs atkarīgs arī no vakcinācijas ātruma, bet galamērķi, kas ir tieši atkarīgi no tūristu plūsmas, varētu pieprasīt vakcināciju, un tai būs ļoti nozīmīga loma 2021. gadā.

Jau 2020. gadā lidostās parādījās Covid-19 testa iespēja, un šī tendence turpina attīstīties. Taču ne visas valstis atzīst ātro antigēnu testu rezultātus. Daudzas valstis turpina pieprasīt uzrādīt negatīvu PCR testu, kura rezultātu iegūšanai nepieciešams ilgāks laiks.

Lidostas turpinās mainīties – aizvien vairāk būs automatizētu reģistrācijas ierīču, pazudīs žurnāli no stendiem, turklāt atgādinājumi par masku nēsāšanu un distances ievērošanu saglabās savu aktualitāti.

Ceļojot aizvien lielāka loma būs mobilajām sakaru ierīcēm un aizvien mazāka – informācijas centriem, lai samazinātu kontaktu iespējas. Turklāt arī iekāpšanas kartes būs aizvien populārākas telefonos, nevis drukātā veidā.

Visticamāk, arī 2021. gadā cilvēki mēģinās izvairīties no pūļiem, it īpaši līdz brīdim, kamēr nebūs vakcinēta lielākā iedzīvotāju daļa. Taču popularitāti varētu iegūt dažādas tūrisma spēles, lai cilvēki ar galamērķiem varētu iepazīties pastāvīgi.

Vēl būtiska tendence, kas varētu attīstīties 2021. gadā – cilvēki vēlēsies dzīvot un ceļot zaļāk, lai pasargātu pasauli no klimata izmaiņām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Ezis 01/13/2021 09:57 Cienījamie Delfu gramatiķi, pareizi bija jāsaka - ... cilvēki mēģinās izvairīties no pūļiem, it īpaši līdz brīdim, kamēr BŪS vakcinēta lielākā iedzīvotāju daļa.


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 25.03.2024 Juris Pavītols un Matīss Pavītols Valmieras TIC
24.martā plkst.16.00 kultūrtelpā Akustika rokgrupas “Līvi” dibinātājs Juris Pavītols kopā ar dēlu Matīsu Pavītolu sniegs akustisku koncertu. | Skatīt vairāk
15 EUR
Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.03.2024 - 27.02.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.22565508sec.